reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

VINGA moze maly jeszcze sie ulozy prawidlowo. Przy porodzie wspomnij, ze lekarz zauwazyl takie ulozenie na usg.
KAHA w pierwszej ciazy tez nie mialam skurczy. Pierwsze bolesne cala noc 2 tyg przed terminem a drugie juz wywolaly porod tydz przed terminem.
Teraz mam te przepowiadajace dosc silne

reklama
Kaha ja w pierwszej nawet nie wiedzialam co to twardnienie brzucha :) a teraz bym oddala wiele zeby bylo jak w pierwszej bo mam czasem juz dosc az mnie zatyka jak stwardnieje :) no i jak czasem mala przylozy w szyjke to odpadam

Marika, Kasienka - to może rzeczywiście przy pierwszej ciąży jest inaczej. Ale mi już jest tak ciężko. Zmęczona ciążą jestem i tym wyczekiwaniem. Pewnie też tak macie :-)

Ja w pierwszej ciazy tuż przed porodem miałam usg wlasnie dla tego ze położnej i lekarzowi nie podobało sie ułożenie dziecka ale na usg wyszło ze leży prawidłowo . Wiec po tym co piszecie tez bym chciała zeby mi usg zrobili .

Kaha moje skurcze tez sa nieznośne a szcegółnie męczą mnie w nocy kota mozna dostać bo nie dość ze boli bardzo to noc w noc zastanawiam sie czy to aby nie juz :(

Jejuuuu.... ja chcę już.... Chromolę ten styczeń.
Tak ciężko mi się oddycha dziś :/ No normalnie aż czuję jak bym się dusiła :/ Brzuch się spina i czasem czuję jakby ktoś mnie paskiem ściskał. Tak mnie ciągnie przy skurczu od pleców. Dość... ja chcę już urodzić.

oczywiście, że powiem zaraz jak wkroczę na porodówkę. macie rację, będzie dobrze, nie mogę się teraz zadręczać bo będzie wszystko ok

Kaha ja w pierwszej ciązy miałam 2x skurcze, miesiąc przed porodem i dwa dni przed... tak ze3-4 mega bolesne, więc gdy się zaczął właściwy poród i przez ponad godzinę nie przechodziły wiedziałam ze to już. teraz codziennie dokuczają skurcze, aż oddychać nie mogę czasem ale tyle ich jest że je ignoruję, boję się, że jak przyjdzie co do czego to ja za późno zareaguję i jeszcze w drodze urodzę...

KASIENKA no mi te skurcze to az tchu braknie. Zupelnie inaczej niz w pierwszej ciazy i tak mam od 14 tyg. Pewnie trzecia ciaza jest jeszcze bardziej wyczulona
KAHA ja to bym z checia zapadla w stan hibernacji do stycznia :)
MAGSUS ja nawet wagi dziecka nie znam. Tez bym chciala zeby ktos zrobil usg. Moze uda sie w szpitalu kogos poprosic o usg. Zalezy kto na dyzurze by byl

Marika tez nie znam wagi ostatnie usg w 33 tyg na tamten tydzien mała miała niespełna 2 kg a teraz pojęcia nie mam :(

Tez juz chyba w nosie mam ten styczen chce juz rodzic !!!! Czuje sie jak kaleka musze sie dużo ruszać bo jak sie zasiedze to jestem jak sparaliżowana posiedzialam 40 min w wannie i musiałam R wołać bo wyjść nie mogłam :( poplakalam sie przez to bo co bym zrobiła jak by go nie było ???:( wieczor nadszedł i znowu skurcze co 15 -18 min i tak pól nocy a nad ranem spokój mała mi rezerwie zaraz skórę przy pępku !

Magsus mam to samo przy pepku ... takie niemilosierne klucie ... a z tym wstawanem to tulaski bo to wlasnie straszne nie moc samemu sobie pomoc :|

Marika Vinga mi tez wlasnie brak tchu az

reklama
Magsus, kochana, jak ja cię rozumiem... ja w nocy nieraz do kibelka nie mogę sama wstać, zwłaszcza, jak mi od spania na boku noga drętwieje :( Dziś to mnie tak lewe biodro nasuwało, że mało nie zaczęłam wyć do księżyca; już nawet poducha nie pomaga w spaniu...

Do góry