reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Magsus no nieźle, niby śmiesznie brzmi ale na pewno do śmiechu ci nie było. te chłopy to jednak czasem "genialne" pomysły mają...
Antinetka ja bym zrobiła te badania - tak na "wszelki wielki", zapytaj gina co o tym sądzi, ale takie straszne swędzenie jest niepokojące.
blue mnie też ostatnio coraz bardziej zgaga męczy, zapewne to przez mandarynki ;)

reklama
Magsus, Boże, ja bym go chyba zabiła na twoim miejscu, że tak malutką oszpecił. Udusiłabym go gołymi rękoma za to...
Blue, kochana, witaj w zgagowym klubie. Ja trochę łykałam rennie, ale to słabe, teraz K pojechał do apteki po coś lepszego, bo aż mi niedobrze od tej zgagi, a mam dosłownie po wszystkim chyba :/

Hej

Fifka dobrze ze kontrolujesz wage, a powiedz w pl kazdemu zalecaja miec wage w domu ? Bo u nas to przez puerwszy tydz. Zycia dziecka przychodzi oolozna codziennie i wazy maluszka, a potem przychodzi health visitor chyba jakos raz na tydzien i pozniej ustala ze mna czy chce dalej czy juz nie, zawsze moge zadzwonic to przyjedzie.

Ciesze sie Ze Adrianke zaczal jesc wiecej z cyca, bo jakgy pewnie zbyt dlugo byl na butli to moglby niechciec ssac cyca bo trudniej.

Bandyta jak dziecko terminowe to wagi chyba nie musisz miec, ale dowiedz sie u poloznej np.

Megaus hehehe, ojj wyobrazam sobie Twoje zadowolenie po zabawie w fryzjera Twojego m. Hehehe

Ja dzis zaprosilam na obiad znajomych (tych samych u ktorych ostatnio my bylismy, ale maja rozbestfione dzieci) i niestety teraz na powaznie musze ograniczyc spotkania, bo przed porodem. Ie mam sily juzzwracac uwagi swiim dzieciom a co dopiero innym... 3 letni Filip ugryzl mojego Victora, kilka razy go uderzyl, i Alexa (chyba niechcacy) kopnal w buzie ze mu krew z dziasla poleciala... rodzice maja inne podejscie... starszy syn nie tknal obiadu bo mu niby nie smakowalo...powiedzieli. mu ze jak nie zje to nic innego nie dostanie, ze kolacji w domu tez nie... a ty ciasto wystawilismy i najpierw mowia ze nie a za chwile, no to zjedz sobie.... u mnie tak nie ma, konsekwencja musi byc... victor i Alex nie zjedli obiadu, wiec zanim dostali ciasto musili dokonczyc caly obiad...ale wiadomo kazdy robi pod siebie, ale wtedy nie ma sie co dziwic ze dziecko nie bierze do siebie tego co rodzic mowi i ze nie slucha.

A wiec na obiad mialam zapiekankeryzowa z piersia z kurczaka, papryka, ogorkiem konserowym, mniam...a na deser zrobilam sernik i tez pyyycha.

Dzis kupilismy choinke, jutro chyba ubierzemy ;);) swieza , pachnaca ...mmm

Dzis juz nie prasowalam , hehe coby wilgoci w domu nie robic hehehe, a tak serio to czasu nie mialam i jutro mam zamiar. Jeszce kilka dni i dopakuje calkowicie torbe. I dla mnie i dla dzidziusia.

Grodnioweczka, btrzymam kciuki byscie szybko do domku wrocily w dwupaku.

Nie wie. Co jeszcze mialam pisac

Bluelovi nie umieraj;-)na zgage sa stodki dla kobiet w ciazy, tylko ja nie jestem w Polsce i nie podam Ci nazwy bo pewnie tutaj to sie zupelnie inaczej nazywa.moze ktoras z dziewczynbedzie wiedziala, ale ja jak jest zle to biore, nie ma sensu sie meczyc poza tym mozna sobie przelyk zniszczyc.

moje dziecko wola mama, i nie tylko w polskim ale obcym jezyku, wiec jestem wniebowzieta. Ona pozno zaczela wogole cos mowic, ale kilkanascie slow juz umie w tym to najwazniejsze:-)

Inomama u nas nie nacinaja krocza i powiem Ci ja bylam zadowolona bo mialam tylko 2 szwy, co przy tym, jak na zywca tu szyja i mialabym miec z 10 szwow po nacieciu to chyba byl zarabala polozna;-). Tak wiec wlasnie te 3 rzeczy o ktorych pisalam skaldaja sie na to, jak doszlam do siebie po porodzie. Z tym ze jak mowie miesnie kegla trzeba miec wycwiczone, bo inaczej parcie nie bedzie mialo konca:szok:
przy pierwszym porodzie mnie nacieli i glowka sama wyskoczyla, owszem duzego wysilku przy parciu nie bylo, ale do dzis mam duza blizne i dluugo dochodzilam do siebie.
wiec mam porownanie nacinanie i nie nacinanie.wyboru i tak nie mam,ale i tak wybralabym to drugie;-)

Justynaj no ja mialam troche szwów kurcze w srodku tez i po sama dupke ;( i dlatego chyba wgl nie zorientowalam sie kiedy ona wyszla wgl nei bolalo mam wpisane w ksiazeczke ze 3 parcia, nie wiem czy oni to tak rutynowo tna ;( czy mysleli ze nei damrady czy co :(teraz mam nadzieje zachowac krocze ;(

grudnioweczka- trzymajcie sie! wszystko bedzie dobrze! :tak:

ja po baby shower już:-) zmeczona ogromnie...juz nie dla mnie imprezy...:-p kolezanki przyszly, Areczek dostał prezentow gromade wiec jestesmy zadowoleni:tak: wstawie zaraz fotki w galeriowym watku:-)

Justynaj w uk nie nacinaja krocza , przy Alexie peklam leciutko miala ze 2 szwy, a przy Vikim nawet nie peklam, a miesnie kegla to cwiczylam jak mi sie przypomnialo czyli prawie wcale hehe, nie masowalam krocza wcale i jakos poszlo... no i przy Alexie mialam 2 parte a przy Vikim jedno...

Aa i tu nie zszywaja na zywca, ja nic nie czukam...tzn powiedziala mi jak znieczulenia dawala, to poczulam uklucie... i to wszystko...po chwili dotykala pytala czy czuje i nic nie czulam. Nie rozumie czemu w pl szyja na zywca... dentysta daje znieczulenie, jak sie glowe rozbije to tez nie szyja na zywca chyba co ? a tu kobiete po takim wysilku na zywca??

Ostatnia edycja:
fifka przeczytalam opis porodu,tu byl usmiech przeplatany wzdychaniem,,o rany''swoje przeszłaś,ale wszystko sie szybko i dobrze skonczyło i już masz Adrianka przy sobie.Super że ladnie je i zdrowo przybiera na wadze :)

chyba nie tylko ja dziś mak dziwny,nerwowy dzien.

Coś mam wrazenie jakby mi skora lekko cierpla na brzuchu,malutka sie wierci to może dlatego...
Grunioweczko trzymajcie się,zeby teraz jeszce nie urodzić.

Blue, mój mąż mi na zgagę przywiózł gaviscon - taki syrop. Wypytał w aptece, w ulotce też piszą, że można w ciąży to zażywać.
Zaraz przetestuję...
O matko, jakie to ohydne w smaku!!! Mało się nie zrzygałam, nie dam rady tego brać ;(((

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam pytanie , czy wam też tak drętwieją palce u rąk ? i mrowią ? i bolą i łupią? i nie wiem co jeszcze , ja nawet za bardzo pisać nie mogę bo zaraz się zaczyna, jedynie jak mam dłonie całkowicie na dół to w marę jest spokój , . kilka razy w nocy budzi mnie ból. To mógłby być brak magnezu ale ja już biorę 6-8 tabletek dziennie więcej nie mogę:no:

Do góry