reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

my już po spaniu.
weszłam na sierpniówki z ciekawości a tam ściągnięta kropka w kropkę nasza lista styczniówek :p tzn. wygląd, tekst.

Fifka to masz taką specjalną wagę dla dzidziusiów? Super, że po cycu przybiera :) Adrianek jest coraz silniejszy, dacie radę z cycowaniem :)
Martusia oooo grochówka!!! już wiem co w poniedziałek na obiad będzie ;)
Kasia ja też jestem ciągle wkurzona, poirytowana i w ogóle. i oczywiście każdemu naokoło się dostaje ode mnie... ostatnio teściowej
Bandytko widzę, że suwaczek zmieniłaś, bozi już naprawdę niedługo do twojego terminu!
inomama już choinka??

dziś dopakowałam do końca dzidziusiową torbę :) jeszcze moja została.

reklama
Vinga - ja się sierpniowkom nie dziwię,ze ściągnęły, gdyż bosko mamy!:)
a choinka już i tak późno...:) najczęśniej tydzień temu wszyscy stawiali, ale są też tacy co od razu po Halloween:) niezłe czuby:) a z drugiej strony, można wynieść do kosza stare choinki maks do 1 stycznia, potem nie zabiorą, wiec ludzie chcą się nacieszyć trochę choć...no i ...dziś nie było już żadnej wolnej do kupienia - nieźle nie?:)
Generalnie tu dzieci dostają więcej prezentów na Mikołajki - bardziej ten dzień celebrują niż Boże Narodzenie...

Bandytka- o wow... rzeczywiscie teraz to trafia domojej glowy- 13 dni.... chyba bedziesz nastepna , a nie czwarta :tak:
Fifka- caluski dla Waszej czworeczki, super ze Adrianek sobie radzi, a czy w ciagu dnia jest w lozeczko czy na bujaczku, pytam czy Konrad nie chce go dokarmiac albo wogole cos majstrowac ???

Ja ostatnio tez chodzilam wciekla, od 2 dni troche lepiej ale doslownie wulkan, moj mezus to sie juz bal odezwac , Amelce tez sie obrywalo a potem mialam moralniaka..... zem taka jedza... oby to nie wrocilo...

Milej soboty, ja narazie rzadnego planu dnia, trzeba troszke posprzatac , ale komu by sie chcialo..... Caluskiw w Wasze brzuszki

Emilly zadała dobre pytanie ;) Właśnie Fifka, czy Konrad nie chce zaczepiać małego? bo ja mam wizję Nataniela wrzucającego wszystkie zabawki do łóżeczka brata :-p
Inomama ano mamy bosko na forum ale to zasługa wszystkich, bo naprawdę ładnie się zżyłyśmy :)

Haha nie chciałam was straszyć... ten poród taki straszny nie był bo bardzo krótki :-) a im dalej w las coraz bardziej zapominam o bólu. Da się przeżyć :-D

Bandyta Vinga tak ja mam taka wagę dla dzidziusiów - dokładnie coś takiego:
http://image.ceneo.pl/data/products/17180332/i-abakus-cyfrowa-waga-niemowleca.jpg
Mam zalecenie co 2 dzień kontrolować jego wagę :-)

Hehehe Emily i Vinga Adrian leży w łóżeczku w sypialni a Konrad bawi się w pokoju. Nie są oddzieleni bo drzwi są otwarte... Konrad jest niezwykle delikatny w głaskaniu i dotykaniu maluszka, często zagląda,... pare razy wrzucił zabawkę więc jestem już wyczulona i uważam... ale nie robi tego złośliwie... w pierwszy dzieć chciał dac mu swojego wafelka :-D

Ogólnie powiem wam ze strach ma wilkie oczy... wcale nie jest tak ciążko jak myślałam... Adrian je i śpi a jak chce "popatrzeć" to biorę go do nas i Konrad nie wykazuję zazdrości :-) cieszy się na jego widok :-D

dalej zdycham.

Fifka buziaki dla Adrianka i wielkie Gratulacje !!! Musi być dobrze i będzie zdrowo rósł .
A moze za jakis czas zdecydujecie sie na trzecie ;)

Dla mnie na pewno ostatnie bo po pierwsze nie mam juz 20 lat a po drugie strasznie duzo mnie ta ciąza kosztuje zdrowia i nerwów. No i kolejny argument nie mamy kolejnego pokoju dla dziecka a budowy kolejnego domu to ja nie przeżyje ;)

Dziseci chodzą i sie śmieją ze mama w okularach przeciwslonecznych w domu łazi i okna zaciemnia ;)

Zaczynam miec pietra i jak tylko mi zdrowie pozwoli szykuję torbę do szpitala : bo niby prawie wszystko jest ale albo nie poprasowane albo nie wyprane nawet. Moja znajoma zwlekała do 36 tygodnia i potem pakowali na szybciora bo jej wody odeszły. takiego hardkoru nie chcę mieć.

Teściowa zadzwoniła do mnie powiedziec ze na świeta ani po nie przyjedzie i że to moja wina. A mam ją w duszy !!!
acha chciała mnie szantażem ze nie przyjedzie jak ja pojadę rodzić. też mam ją w dupie i wolę zapłacić niańce póki nie przyjedzie bratowa męża ( malec czekaj do 31 grudnia bo od tego czasu Marta ma 14 dni urlopu :) ) A w razie co Niania powiedziała że da radę zabrać malce do siebie jak J będzie chciał być ze mną w czasie porodu a potem siedzieć z nimi tyle ile J będzie w pracy. Jak ja wróce ze szpitala J ma mieć 10 dni urlopu bo w tym roku jeszcze nie miał. Damy radę. I obiecałam sobie ze jej o pomoc nie poproszę żeby skały ....

rany na raty ale dałam radę przeczytać ;) ide zakroplic oczy i z malcami będziemy bajek słuchać na cd. To nie to samo co mama czyta ale muszą jakoś wytrwać

hej dziewczyny!
czy was tez tak wszystko wkurza? ja ma ochote wszystkich pozabijac!!!:wściekła/y: denerwuja mnie, bo wszyscy robia wszystko wolno i nie tak jakbym ja to zrobila... dzisiaj przychodza goscie (mam ten baby shower) i wkurza mnie ze jeszcze daleko w polu ze wszystkim, a siostry i maz sie guzdraja:wściekła/y:

pozniej jak juz na wszystkich nakrzycze to placze,ze nie moge sama tego wszystkiego ogarnąć i brzuch się spina:-(
jaa... chce juz styczeń!!! wtedy bede bez obaw sama dzialac:-(
hehe skąd ja to znam:-D w sklepie wszyscy denerwują bo pełno towaru i ciężko przejechać, ludzie stają na środku bo oglądają cos na półkach,ciężko ominąć i ner mnie bierze,w domu też ciągle ktoś wkurzy że czasem mam ochotę pogryść:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Grudnióweczka trzymaj sie kochana, dobrze ze udalo sie zatrzymac krwawienie i ze dostalas sterydy na płucka, musi być dobrze.

jezu dziewczyny zaczynam sie bac tutaj wchodzic, bo co chwile cos sie dzieje i ktoras ląduje w szpitalu.

Fifka widzę ze zmienilas suwaczek. matko jaki ten Adrianek przystojniaczek, i takie włoski:) po prostu boski facet

Anisen chyba nie doczytałam gdzieś, bo strasznie mi kompa muli dzisiaj i cos stale przeskakuje, co ci sei dzieje z oczami?

Do góry