reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Hej laski :)

Do nas nareszcie doszło wczoraj łóżeczko :-D
M od razu wstał i skręcił i teraz co chwila tam chodzę i oglądam hihi :-) cieszy oko, nie ma co:-)

reklama
Hejoo

Wczoarj pokupowalam wiecej rzeczy jednqk, bo (prracuje w tesco ale jestem na zwolnieniu) mam znizke pracownicza 10% na kazde zakuoy, ale do wczoraj przez kilka dni mialam 20 % no i weszlam na neta popatrzec ile kosztuje te duperelki typunmajty poporodowe itd...i patrze ze to sie wlicza w dzial dzieciecy na ktory moge wyminic kupony. Moje 40 f w kuponach wymienilwm na 80 f i pojechalismy na szybkie dzidziusiowo mamusiowe zakupy.
A kupilam tak:
Dla mnie maty na lozko (w razie jakby mi mialy odejsc wody i po porodzie) 5 szt 2 paczce
Wkladki laktacyjne 80szt
Majtki poporodowe 5 szt (pozniej juz uzywamnzwyklych)
Smoczki tomme tippe 0-3 miesiaca , 3 szt. W niebieskie, seledynowe paski (wybrac moglam te lub rozowe a chyba lepiej by dziewuszka niebieskie miala heh)
2 kubeczki niekapki (akyrat w promocji byly) a przy chlopcach sie sprawdzily i od 4 miesiaca bedziemy uzywac, firmy tomme tippe
Podkaldy na materacyk dla maluszka
2 paczki pampersow rozmiar 1 ( czyli na dzidzke do 5 kg mam juz 90 pampersow +23 mala paczka kupiona wczoraj rano hehe
1 paczka pampersow rozmiar 2 56 szt.
Termpmetr do ucha firmy braun, niby akuratny ale jeszce nie sprawdzalam koszt 40 f wiec mam nadzieje ze dobry
No i karuzelka na lozeczko fisher price ta z listkami (42 funty, szok...)
Laczny koszt zakupow 118, 45 f, po odjeciu 23, 69 znizki dla pracownikow i 80 f kuponow, zaplacilismy cale 14, 76 f. Tak wiec jestem zadowolona, bo i tak musialabym to kupic, a zawsze duuuzo taniej... mozna powiedziec ze 100 f na usg zaoszczedzilam ? He? Hehehe

Bandyta ojj ja tez ostatnio w nocy zle sypiam, choc odpukac id 3 dni w miare...ale maluch kopie w nocy i wybudza ze snu.
Tez mialam tak zvta sterylnoscia orzy pierwszym dziecku i powiem Ci ze to nie jest dobre, dziecko musi miec kontakt z bakteriami... Alex jest alergikiem, bo wlasnie parzylam mu smoczki, butelki, zawsze umyte raczki, wszystko sterylne jak w szpitalu... oczywiscie nie mowie by siedziec w klebach kurzu, ale ja naprawde z miotla na okraglo latalam, kurzu u mnie nie bylo nigdzie nigdy..mylm go codziennie itd i lekarz mi powiedziala ze wlasnie to miedzy innymi spowodowalo alergie i problemy skurne..
Dla tego u mnie baldachim/moskietiera bedzie, ale prana razem z posciela i tyle.

Inomama ja sprzatam ? Hahahahahahaha, caly tydzien nic nie russylam, wczoraj dopiero odkurzylam... aaa pranie dalej lezy i wlasnie jowe ide rozwiesic hehe.
Wklej poznjej zdjecie gotowego lozeczka.

U nas mozna normalnie w tesco produkty huggies kupic , nie patrzylam za pampersami bo ich nie uzywam, ale chusteczki do pupci i podklady na materac mam z huggies wlasnie.
Ale jestem zadowolona z tych zakupow i ze mam na co patrzec.
Jutro ryneczek i mam nadzieje cos wyhaczyc ciekawego .

Milego dnia ide to pranie powiesic. Dzieci z tata pojevhaly na otwarcie nowego parku i placu zabaw.

ania , akuku to supre ze u was tez pełną parą ida zakupu,

ja upatrzylam sobie strone z allegro gdzie zakupie wszystkie takie drobiazgi dla małego, tzn zle sie wyrazilam nie wszystkei ale wiekszosc, bo pamietam ze w carefurze zawsze kupowalam wkladki laktacyjne bo byla tanie a u mnie sie sprawdzaly, to moze i pampersy i plyn do pranina tam kupie. dzisiaj wypralam w proszku dzidzius z powdwojnym plukaniem bo u mnie na wsi tylko taki mieli dla maluszkow

ania , akuku to supre ze u was tez pełną parą ida zakupu,

ja upatrzylam sobie strone z allegro gdzie zakupie wszystkie takie drobiazgi dla małego, tzn zle sie wyrazilam nie wszystkei ale wiekszosc, bo pamietam ze w carefurze zawsze kupowalam wkladki laktacyjne bo byla tanie a u mnie sie sprawdzaly, to moze i pampersy i plyn do pranina tam kupie. dzisiaj wypralam w proszku dzidzius z powdwojnym plukaniem bo u mnie na wsi tylko taki mieli dla maluszkow
dawaj linka do tej stronki

Ja w brzuszku mam 100cm(przed ciążą ok.85 ogólnie brzuszek nie jest jakiś ogromny:)

Ostatnia edycja:
Witam
Byłam dziś u koleżanki ciężarówki marcowej na ploteczkach. Wczoraj urodziła koleżanka SN dziewczynkę 3880g tyle że ona i mąż są wysocy i więksi. Dziś już dobrze się czuje i chce do domu
Nsiao pewnie, ze nie ma co się przejmować, wystarczy ze dziecko jest obrócone pleckami do naszego brzucha i już bardzo słabo czujemy ruchy. Ale ważne, ze czujemy
Blanka to spory brzuchalek już masz. Ja to oprócz żołądka to dobrze się czuje, a jak leże to zapominam ze mam brzuszek
MiejskiBandyta ja od kiedy jestem w ciąży to zaglądam do lumpków, wcześniej szukałam czegoś sobie, teraz powoli szukam coś dla dzidziolka, oczywiście w różu. Trudno uwierzyć, ze to dziewczynka, dlatego różowe będę tylko i wyłącznie kupować w lumpku
Magsus u mnie jutro już 28tydz, po półmetku czas leci jak szalony
Dona ten sen dał ci porządnego kopa do dzałanie :-D
Inomama żołądek boli mnie już od miesiąca, zawsze na wieczór, nasila się w nocy i boli rano. Jest coraz gorzej. Lekarka twierdzi, ze brzuch uciska i soki wracają i stąd ten ból. Ciążowa dolegliwość, ale w pierwszej ciąży tego nie miałam
Akuku super zakupy
Ania super, ze łóżeczko skręcone, też uwielbiam ten widok

Cześć laski!
Ja też dzisiejszej nocy mało spałam i teraz chodzę jak zombi i nic mi się nie chce.
Co do zakupów ogólnie, no i tej mojej wymarzonej pościeli do łóżeczka to z jednej strony ciągnie mnie żeby już kupić, a z drugiej 15 października robią u nas panele - dziś byliśmy podpisać umowę, a pod koniec miesiąca okna, no i malowanie.
Więc zazdroszczę troszkę udanych zakupów i gratuluje:-)

reklama
Kupiliśmy wczoraj łóżko,takie zwykłe drewniane do pokoju-naszego "chomikowego" gdzie stoją wszystkie zbędę rzeczy,pranie itd...
A dziś Kubuś dorwał długopis i całe popisał:szok::wściekła/y: myślałam że go normalnie rozniosę!!!(ogólnie nie ma problemu z rysowaniem ścian itd...)
Aż ze złości sie popłakałam normalnie...:no: dupek mały jeszcze dumny z siebie,bo kartki mi nie dałaś....:baffled::szok:

Do góry