reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Witam sie;)))))) Dziewczynki dziewczynki dziewczynki!!! Potrzebuje Waszej pomocy:))) do 16 mam czas moj luby wraca z pracy i jedziemy kupic farbu do pokoju:)) I tu zadanie bojowe z którym mam nadzieje mi pomożecie:)) Mianowicie kolory!!! jUz nie wiem czego chce:))) To bedzie pokoik gdzie bedziemy urzedowac my i dzidzia:)) pokoj jest w ksztalcie prostokąta, jest dlugi i wąski. Jedna z długich scian chce by byla innego koloru, czyli chce polaczyc dwa kolory. Na trzy sciany myslalam o siwym ( niie wiem czy sredni czy jasny) i dalej nie wiem:p moze macie jakies propozycje?? licze na Wasza pomoc:))))

Dzisiaj moja 100 dniówkaaaaaaaaaaaaa:)))))))))))))

Inomama ja tez mam juz ten syndrom :)) dzisiaj wracam do domu:)) malowanko ustawianko uuuuuuu A jakbym miala ikea w moim miescie to pewnie tez bym codziennie tam byla.... nie tylko ze wzg na meble ale i na hot dogi:D hehehe

Katherina: mozesz do mnie pw napisac z ta dzialalnsocia:)))

Milusia : daj troche tego 3-bita. Ja ostatnimi czasy caly czas wpieprzam 3-bity:pPP Daj przepis jak bedziesz miala chwilke;)))

do siwego(szarego)fajnie pasuje fiolet:-)

przepis zaraz wstawię na wątek gotujących:tak:

reklama
Bandytka Gratuluje, że udało się wszystko na studiach. Wiem jakie to ważne. Sama nie tak dawno skończyłam i jaka to była ulga, że już dyplom jest i nie trzeba się stresować. A co studiujesz?

Fifka ja też z naszym malcem chciałabym chodzić na basen, zwłaszcza że u nas są zajęcia dla takich maluchów - widziałam jak rodzice biegają z zabawkami, z maleństwami w ręczniku z kapturkiem:-D. Ja bardzo lubię basen. Jak myślicie od ilu miesięcy taki malec może pójść na basen?

Malinka trzymamy kciuki żeby to nic poważnego nie było &&&&&&

Anbas z tym moczeniem to nie tylko Ty sobie wkręcasz. Ja też po pierwszych 2 czy 3 razach tego samego dnia prywatnie na wizytę poleciałam bo panika była. Okazało się że wszystko ok. szyjka trzyma. Lekarz stwierdził że tak może być - malec na pęcherz uciska.

Czikusia super że już trochę lepiej się czujesz to tak jakby słonko wyjrzało zza chmur i od razu człowiek ma lepszy nastrój

Akuku Fajnie że mama się dała przekonać. Zawsze tak człowiek czuje się bezpieczniej zwłaszcza że na święta będziemy na "ostatnich nogach" a później Twoje szkraby muszą z kimś zostać w czasie porodu a i po przynajmniej trochę zajmiesz się maluszkiem.
Co do pościeli to bardzo ładna i różne wzory są do wyboru również uniwersalne. Co do jakości to mam takie same obawy jak Ty i jeszcze nie zamówiłam choć też bardzo mi się podobają na allegro, tylko ja chciałam 6elem - poszewki z wypełnieniem - tzn podusia i kołdra, ochraniacz na szczebelki i prześcieradło. Stwierdziłam że baldachimu nie chce, obawiam się go jako alergik na kurz itd.
MAMO-TATO 6cz POŚCIEL DLA DZIECI HAFT 90x120 (3587693309) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
POŚCIEL hafty -6el120x90 h8 DARLAND (3564308439) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
- 6 elementowa, Pościel dziecięca, haft, 6 elem. (kod. 16) - pościel dla dzieci
*JURAMBA* Pościel HAFT 6el 120x90cm KROPECZKI (3525483951) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

No i która Wam się podoba. Ja oczywiście szukam dla Wojtka niebieskiej - niech ma, w końcu facet:-D

Hope świetna ta Twoja mała z tymi prezentami. Dorosły w życiu by na to nie wpadł że czymś takim można komuś radość sprawić, a ona dołożyła serducho i proszę - każdemu się buziol śmieje:-)

Inomama to ja pisałam z tym wietrzeniem. Taką info uzyskałam w sklepie, że łóżeczka są czymś przeciw bakteryjnym smarowane co musi wywietrzeć przez 1,5 mc;-). Aha i będzie dobrze - Laurka urodzi się duża i zdrowa, w końcu silna babka po kimś to ma:-D zaraz pokopie mamusię i udowodni.

Ja wczoraj zapakowałam się mężowi do auta jak jechał coś załatwiać i nie miał wyjścia musiał mnie zabrać i do sklepu dla maluszków. Nabyłam aspirator frida, pieluszki tetrowe na razie szt 5, butelkę z aventu bo dostałam laktator z tej firmy ale bez butelki, smoka i ręcznik z kapturkiem. Oczywiście mega radość była, ale to dopiero początki. Dla siebie np. poza szlafrokiem nie mam nic:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Tina a moze taki turkusik albo błekit teraz tez modny do tego siwego.
Milusia a ja jutro bede robic 3 bita, maz ma urodziny mieli przyjsc goscie, juz menu ułozyłam i cos pilnego im wypadlo, wiec bita zrobie bo mi juz slinka cieknie...a reszte przekladamy na nast weekend.

Dzisiaj urodzila moja kolezanka z pracy, 15 h biedna sie meczyla ale jest juz po mega szczesliwa bo tuli swoja sliczna coreczke, urodzila sie 3660 i 56 cm :-)

A i baldachimy to rzeczywiscie, kurzołapki, ja mialam w lozeczku dla Dawida , ale szybko go sciaglam bo mnie denerwowal ten ciagle osadzajacy sie kurz, takze zastanowcie sie nad baldachimami.

Bylam u lekarza musialam iść,bo nic mi nie pomagalo na to drapiace gardlo narawde a ten kaszel powodowal ze podbrzusze mnie bolalo,kazdego od kaszlu stalego by bolaly miesnie.
no i przepisala mi syropy mowilam ze jestem w ciazy wiec mam syrop hedelix na ulotce tego syropu pisze że kobiety w ciaży brac go nie mogą,do tego mam calcium 3 x dziennie,sol do nosa disnemar, i clemastinum hasco syrop wyciszajacy gardlo na noc,tez mnie uprzedzila lekarka ze po tym syropie mała może być spokojniejsza.....i tak mi sie wydaje że jest spokojna...

Kurcze ale na ulotkach pisze że w ciazy nie można jak to jest....

Pisalyscie o tych wodach,że jak sie kichnie czy kaszlnie,wczoraj zrobilam test i mialam lekko mokre,mysle ze nie ma sily bo jednak ten sluz sie wydostaje itp to zawsze coś tak przecieknie.....

Ostatnia edycja:
Dopiero mam chwilkę zeby do was zajrzeć ogarnęła mnie gorączka sprzątania :) fugi w łazience szczoteczka do zębów szorowalam i powiem wam ze wcale sie nie zmeczyłam. Byłam z Julia na dworku słoneczko świeci ale wiatr zimny wieje wiec tylko godzinke chodzilysmy bo dopiero jej ten kaszel przechodzi .

Patrze na te rzeczy dla maluszka na wózek i becik i juz bym chciała zeby z nami była :-)Wiem ze jeszcze za wcześnie lepiej niech posiedzi w domku u mamy ale jakoś tak mnie naszła ochota zeby ja przytulić ucalować i ogólnie zobaczyć .

jeśli chodzi o łóżeczko to moje sie juz prawie 3 lata wietrzy :) Julia w nim spała jeszcze do niedawna a teraz kupiliśmy jej łużeczko i nie opłaca mi sie go składac
Akuku super ze masz juz pomoc zapewnioną i nie musisz sie martwić chociaz tym!!! :)

niedawno dostałam tel z przychodni ze krew jest w porządku czyli krzepliwosc dobra bałam sie bardzo bo w wieku 13 lat chorowalam na białaczkę i tak właśnie zaczęły sie u mnie objawy choroby mega krwotoki z nosa te nie sa takie duże ale juz łapałam schizy:( wzięłam juz w sumie 6 rutinoscorbinów i teraz tylko przy dmuchaniu z nosa stróżki krwi sa :)

Hmm to teraz bede myslec o tym baldachimie, ale tak mi sie to podoba ze chyba i tak wezme aaa, nienormalna jestem... 3 dziecko a zachowuje sie oblednie.
Pfzy Alexie mialam badachim, ale nie podobal mi sie i go nie rozlozylam (posciel dostalam ) przy Vikim nie mialam, a teraz no chce i koniec, uparlam sie jak...aaa
Bo ja chce caly bok oslonic wzdluz sciany i to tak zlodko wyblada, no trudno bede prac , prasowac , wieszac..hehehe a pozniej zdjeme i sprzedma w komplecie jak zmienimy posciel.

Wlasnie z m upieklismy sernika, bo idziemy do znajomych... ale idziemy dopiero na 18 wiec po szkole jeszcze spacerek zaliczymy.

Jejku czy ktos mnie moze zmusic do prasowania , odkurzania itd? No niech mnie ktos zmusi aaaa

Dobra wypije kawke pierwsza od uhuhu i sie zab7eram, nie ma co.

A z moja mama to mam nadzieje ze mi sie wrracac nie bedzie. Potrzebuje jej glownie do porodu, zostanie z dziecmi a ja spokojnie urodze. Ale napewno tez jej pomoc bedzie dla mnie przeogromna w okresie swiateczno przygotowawczym..no i moge zostawic ciuszki do prania i prasowania na ostatnia chwile, choc pewnie tego nie zrobe hehehe.

Mm pyszna kawka.

Ostatnia edycja:
Inomama bardzo sie ciesze z twojego zapalu i oczywiscie ze bedzie dobrze, przeciez juz coraz blizej. jak zrobie zdjecie to wrzuce na zakupowy.

Akuku pisz pisz, bo zawsze komus mozna pomoc

Czikusia będzie dobrze, zly nastoj w koncu minie i znowu dostaniesz pałera i chęć do wicia gniazda

ja sobie dzisiaj zaaplikowalam dowipny antybiotyk i jakos wszystko mnie tam pali i znowu mimalam brudne uplawy z ta tabletka w roli głownej (mysle ze moze poruszyla tego polipa przy wkladaniu), wlasnie podmyslam sie rumiankiem, mam nadzieje ze pomoze, jak nie to jutro dzwonie do gina bo nie wiem czy brac je dalej

powyciagalam te wszystkie zakupione ubranka, posegregowalam w grupy wiecie body osobno, dresy itd, pocykalam zdjecia, ubranka pochowalam i chce wyciagnac karte z apartau, otwieram klapke, a tu co karty brak, ale sie wkurzyla, mąz pewno wlozyl do laptopa i tam siedzi, juz nie mam sily drugi raz znowu tego wyciagac:(

Ostatnia edycja:
Vinga moj boze samym opisem jego zachowania doprowadzilas mnie do smiechu xD maz patrzy sie jak na kretynke cieszaca sie do laptopa xD jeszcze raz sto lat dla tego slodziaka:)))
Milusia i ja chce troche ciacha!:D
Tina gratki studiowki ja swoja zaczelam fenoterolem wiec nie zla faza byla:)))
Nisiao spookojnie ztymi lekami nikt umyslnie nam nie chce zaszkodzic ten szajs co ja biore przyspiesza tez bicie serduszka u mojego malenstwa ale przewaga jest dobrego dzialania nad zlym wiec biore przeciez nie chce jeszcze urodzic zdrowiej i wytrwalosci wiem ze jest ciezko:**
Magsus moze te malutkie ilosci krwi od suchego powietrza sa? teraz sezon grzewczy sie zaczal ja zainwestowalam w nawilzacz bo smarkalam z krwia troszke a malo tego jak lapalam za klamke albo mezowi chcialam dac buzi to mnie prad tak pierdykał ze az bolało
Akuku nie zmuszam cie do prasowania!! rob tyle ile mozesz i kiedy mozesz ja po prasowaniu i sprzataniu po remoncie sie tak zalatwilam ze teraz jestem uziemiona siedz na pupce jak ci dobrze:)
Dona ja tez mialam ostatnio dowcipny jednorazowy moj gin to takie wynalazki zawsze zapodaje kiedys przepisal mi piguly anty ktorych jeszcze nawet w polskich aptekach nie bylo a teraz wymyslil na tego grzybka jakas jednorazowa masc z aplikatorem takim jak kiedys byly w tych tamponach matko swieta jak ja sie z tym nagimnastykowalam i balam sie ze za daleko wsadze hahahah ale pomoglo:))

Dziewczyny prosze napiszcie mi szybko odp bo zwariuję:eek:
Mój wynik glukozy drugi(po2h) jest mniejszy od pierwszego!!!!
Czy to normalne???że nie wzrosła w wręcz zmalała???Bo się boje jak...przeraziła mnie ta wiadomość...

reklama
Ja tak mialam jak badalam przed ciaza...lekarz powiedzial ze to hipoglikemia reaktywna I nic sie z tym nie robi...Ale niestety nie wiem czy to ma znaczenie w ciazy...

Do góry