reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

zaraz będą połówkowe to każda będzie już pewna maleństwa, mój Synio strasznie spokojny dzisiaj ani razu nie dotknął mnie, smutno ...

reklama
antinetka- ja bym sie zgłosiła do lakarza...i powaznie mówie zwaz sie....zważ sie rano po wstaniu i weczorem jeśli bedziesz miala spory przyrost na zasaadzie2-3 kg to jedz do lekarza albo na izbe..nie strasze ale ja mialam podobnie na koniec ciazy i podejrzewali u mnie zatrucie ciazowe tylko że nie zdązyli bo tego samego dnia urodziłam. Nie mogłam nóg do butów wcisnąć ale ja to nie tylko nogi miałam opuchnięte...pewnie to nie to tylko tak profilaktycznie mowie bo kazde puchnięcie czegokolwiek trzeba kontrolować

akuku
- chłopak jak nic...też bym chciała chłopaczka ale jak bedzie córa płakać nie będe..nie jestem nastawiona na nic.
a tak poza to elegancko rozstawił nogi hehe

fifka- no pewnie że 1,5 roku to wyczyn...ja młoda nie odpieluchowywałam tak wczęśnie bo mysmy sie troche po szpitalach bujały a to niesprzyjające warunki....ale myśle ze moja córa to nie byla nawet wtedy na tyle dojrzała a ja zbyt leniwa na pranie gatek po 1000 razy na dzień.:dry:

Fifka, zimną wodę testowałam wczoraj - przyjemnie, ale poza tym brak efektów niestety... Co gorsza, dzisiaj mam jeszcze większe balony, siedzę boso w pracy już teraz... Wynalazłam w necie Veno spray - podobno można w ciąży stosować i posłałam męża do apteki, jak po mnie przyjedzie, to już będę miała.
Co do płci dziecia, to ja niby też staram się nie nastawiać, ale w głowie mam mimo wszystko dziewuszkę. Jak we wt za tydzień usłyszę, że chłopiec, to nie wiem, czy się np. nie poryczę w gabinecie.:baffled: Mimo, że je kocham niezależnie od tego, kim jest.
A jak chodzi o "zmianę" płci, to moja średnia siostrzenica prawie całą ciążę miała być Łukaszem, a wyszła Monika. No ale to było ponad 20 lat temu, z tym że dość długo z charakteru była taką chłopczycą - z sąsiadem jeździła na traktorze, z robotnikami na dachu siedziała, jak siostra wymieniała itp.

mój gin zawsze pyta czy nie ma obrzęków albo żylaków wiec moze idź do gina i zgłoś to a on ci poradzi co robic, moze trzeba brac jakies leki zeby nie zatrzymywac wody w organizmie?

A ja wlasnie tak mysle o tm zdjeciu ktore jedna z was wstawila, sorki nur pamietam ktora. I tam pokazuje ze kat przy chlopcu powinien isc do gory a przy dziewczynce w dol...a na moim zdjeciu jest jakby w dol. Hehe
Dobra ja juz nie myske tylko czeka.
Choc mowie mam jeszcze malutka nadzieje.

Dona, wizytę mam teraz we wtorek, wcześniej się nie wbiję, bo ona raz w tyg. tylko przyjmuje, a tak to pracuje w szpitalu. Zostaje mi opcjonalnie lekarz POZ, może faktycznie podejdę po pracy do swojej przychodni i zapytam, co robić do tego czasu. A co do zatrzymywania wody - puchną mi tylko kostki u nóg i stopy, nie wydaje ci się, że gdyby tak było, to i nadgarstki by mi puchły i ja tak ogólnie? Nie znam się na tym, nigdy tak nie miałam...

akuku szczerze mowiac to ja nei widze tam siuisioczka takiego mi sie wydaje ze to moze byc opuchniete wargi sromowe ale moze lekarz lepiej widzial ja widze tylko zdjecie polowkowe prawde ci powe ;) a ja dodam mojego siska patrz: siusiak.jpga tam to grube dalej to pepowina ale widac dokladnei jajka i siska

Załączniki

• siusiak.jpg
    siusiak.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 57
Blue no u mnie niby widac kulke i siusiaka ale moim zdaniem on wisi a wg tych zdjec porownujachych plec u chlopca powinien bardziejstac hehe

No mowie czekam i tyle, bo za duzo o tym mysle, a za duzo o tym myslec niemoge.

Blue ja tam nic nie widziałam i nic mi gin nie pokazywała ale powiedziała ze jest pewna chłopca... no nic, pewnie tak będzie ale i tak czekam na połówkowe bo wtedy już się na Adrianka nastawie tak na 100% :-D

Akuku
ja tam nie wiem jak to powinno wyglądać... u Blue ładnie widać - Konrada w ten sposób widziałam właśnie i dlatego wiedziałam ze na 100% jest facet :-D

Pustiszi odezwie się pewnie :-D Jakby mój zamilkł do tej pory to bym się chyba martwiła bo on małe ADHD jest... i rusza się niemal przez cały czas jak tylko przysiąde.

Diablica
też pewnie byla bym leniwa gdyby nie to że jeszcze trochę i będzie dwójka :-D

U nas skwar... mały na spacer chce iść a ja wysiadam... :-( czekam aż nieco się ochłodzi ale to można czekać i czekać...

No u blue ladnie widac, a u mnie slabiej. Dla tego mam nadzieje hehe...poczekamy zobaczymy. Kocham tego szkraba czy to chlopiec czy dzieeczynka.

Mnie tez juz kilka dni maluch nie kopie, czas musniecie poczuje..a raz tak mocno kopnal trzy razy ina tym koniec.

reklama
Do góry