reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

_Hope a kiedy dowiedzialas sie ze to córeczka? Z ciekawosci pytam :)

Widzisz Fifka to myślimy tak samo:) Kocham mojego Filipka, bardzo. To nie tak ze sie zawiodlam ze to drugi syn itp. Czasem szkoda mi tylko ze raczej corki miec juz nie bede. Bo watpie zebysmy zdecydowali sie na trzecie , czy nam sytuacja materialna na to pozdoli.

Ostatnia edycja:
reklama
W 21 tygodniu na połówkowym:-). Z tym, że tak jak pisałam nie było to dla mnie jakieś wielkie nastawienie bo ginka mnie uprzedziła od razu, żeby się nie nastawiać.
Ja wiem, że każda z nas chciałaby jak najszybciej znać pleć, sama już ledwo wytrzymuję z ciekawości. Ale na przykładzie z ciąży z córcią wiem, że jeszcze wiele się może zmienić. A jak się człowiek nastawi na konkretną płeć to potem ciężko się przestawić.

Inaczej sprawa się ma jeśli chodzi o Waszą intuicję, jeśli czujecie, że chłopczyk to temu bym ufała bardziej. Nie wiem dlaczego, ale wiem,że niektóre mamy świetnie wiedzą.

I tu trafiłaś w samo sedno... dokładnie czuję tak samo i dlatego nadałam imię dla malucha żeby, tak jakby wiedział, że go kocham i akceptuję to że jest chłopczykiem.... Staram się niby nie myśleć o pomyłkach ale jednak gdzieś to w głowie siedzi...

Fifi, powiedz to mojemu mężowi bo on do naszego syna Gabrysia mówi :no: już mnie to poważnie wkurza
zjadłam całą pakę Cheetosów - zdrowa żywność nie ma co

Fifka, zimną wodę testowałam wczoraj - przyjemnie, ale poza tym brak efektów niestety... Co gorsza, dzisiaj mam jeszcze większe balony, siedzę boso w pracy już teraz... Wynalazłam w necie Veno spray - podobno można w ciąży stosować i posłałam męża do apteki, jak po mnie przyjedzie, to już będę miała.
Co do płci dziecia, to ja niby też staram się nie nastawiać, ale w głowie mam mimo wszystko dziewuszkę. Jak we wt za tydzień usłyszę, że chłopiec, to nie wiem, czy się np. nie poryczę w gabinecie.:baffled: Mimo, że je kocham niezależnie od tego, kim jest.
A jak chodzi o "zmianę" płci, to moja średnia siostrzenica prawie całą ciążę miała być Łukaszem, a wyszła Monika. No ale to było ponad 20 lat temu, z tym że dość długo z charakteru była taką chłopczycą - z sąsiadem jeździła na traktorze, z robotnikami na dachu siedziała, jak siostra wymieniała itp.

Vinga może mąż nie wierzy naprawdę ,ze to chłopak? Ale kurcze zle ze tak na dziewczynke nastawiony... Ja mam znajomych gdzie ojciec dlugi czas nie umial zaakceptowac ze bedzie corka a nie wymarzony syn...Teraz cora ma 6 lat i jest oczkiem w glowie tatusia mimo ze i syna juz maja :)

Hope no u mnie intuicja mówi ze będzie córeczka... od początku wiedzialam ze to córa, mąż też... a tu taka niespodzianka... dlatego właśnie taka jakaś skołowana jestem, bo to nie tak ze się zawiodłam ale po prostu zdurniałam... Konrada wyczułam od razu... a tu zaskoczenie...

Blanka
to tak jak pisałam... podpisuję się pod tym co napisałaś. U mnie to nie zawód że będzie chłopiec tylko takie... skołowanie? My co prawda nastawiamy się na 3 ale wiadomo jak to czasem bywa...

Vinga heh... może jeszcze coś się zmieni? Zabierz go na połówkowe... może jak sam zobaczy lub usłyszy to mu nieco przejdzie takie nastawienie...

Ah... wszytko już niedługo się porozwiązuję bo posypią się badania połówkowe :-)

akuku ja mysle ze u cb moze byc jeszcze cora no wkoncu fiutka chyba nei widzialas tylko lekarz cos biadolil nie :))?
u blanki przeczuwam wiewuche a a malinki chlopca czyli calkiem na odwrót tego co powiedzial lekarz ale u nich w tym tyg. plec niczym sie nei roznila nie ? ;)

a ja tak swoje jajka widzialam przez 15 minut i fiucika ai na dwa d i 3 d wiec u mnie siusior jest:wściekła/y::laugh2:bylismy tylko po to na tym platnym usg i wszystko nam lekarz opisywal powiedzial ze pewny na 1000%% i ja z m tez i mam nagrane zeby nei bylo :)
fifka a jak to bylo u cb widzialas wszystko na usg czy tylko lekarz patrzal i powiedzial??bo zeczywiscie dziwne masz te objawy :-)

Blue no ja niby widzialak, ala napatrzylam sie na necie na te cipki co jak siusiak wygladaja.

Fifka ja tez od poczatku czuje ze cora i juz sie nastawilam na syna choc mowie poczatkowo bylo mi zal ze cory miec nie bede bo szczerze to ja moge miec dzieci od groma i to ze chlopcy mi nie przeszkadza , kocham iv hb nad zycie ale zawzze mazylam o coreczce. Hehe
No i oczywiscie juz czwartej proby nie bedzie.

Postaram sie wam wkleic zdjecie tego siusioka i sake zobaczycie ze cos tam jest, ale na tym usg watpie by lekarz widzial kat.
Z Alexem czulam ze synek z Victorem czulam ze cora ale to bardziej z checi chyba bo tez sie nastawialam na syna, a teraz jakos od poczatku mowie ze bedzie babka haha.. Wszystko inaczej no ale wuadomo kazda ciaza moze byc inna czy ti z chlopcem czy z dziewczynka. Dowiem sie za 21 dni haha

Ostatnia edycja:
Tu zdjecie siusiaka i calego malucha ale slabo widac

Załączniki

• 2013-08-07 13.37.00.jpg
    2013-08-07 13.37.00.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 24
  • 2013-08-07 13.37.54.jpg
    2013-08-07 13.37.54.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 22
reklama
I jeszcze dwa.
Przepraszam za post pod postem ale tylko dwa zdj. Moge dodac z kom

Antinetka ja mialam opuchniete nogi n urlopie przez pogode, smarowalamzelem jadlam tabl. Nic nie pomagalo...dopiero tu jak upalow nie ma minelo...

Załączniki

• 2013-08-07 13.38.07.jpg
    2013-08-07 13.38.07.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 17
  • 2013-08-07 13.38.20.jpg
    2013-08-07 13.38.20.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 20
Ostatnia edycja:
Do góry