reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku jak tak czytam ile Ty tych ciuszków masz to stwierdzam że może mi nie wystarczyć:szok: ale już teraz nie będę kupować - najwyżej będę musiała częściej prać. Aha i nie szalej nam z tą pracą bo jak widać brzuszek nie lubi i się spina;-)

Hope co do twoich problemów technicznych to niestety nie pomogę. Ja nie mogę pisać postów z telefonu nad czym ubolewam i też nie wiem dlaczego?

reklama
Cleopatra ja maam ciyszki po chlopcach, sama kilka sztuk kupilam... a duzo tego mam ojj duzo..i jeszcz3 jakby dziewuszka byla to jeszcze mam sukienek i innych dziewuszkowych ciiszkow 2 kartony.

Dobranoc

Uff, w końcu was nadrobiłam :)

Fifka bardzo dzielna jesteś, niech maluszek rośnie zdrowo i do cyca się przyzwyczaja :)

Salli, widzę że wątek dziur w głowie wraca, ale to jeszcze nic, ja wczoraj ze sklepu wyszłam z koszykiem i dopiero po kilku metrach od wyjścia zauważyłam, ale mi głupio było hehe dobrze że mąż poszedł odnieść za mnie :D

Oj dziewczyny też bym chciała być tak przygotowana jak wy, ale u nas remont się przeciąga, wczoraj mężowi siadł kręgosłup więc odpuścił pracę na dwa dni a i tak szło powoli, bo po pracy tylko działa. Ale nam nadzieję że zgodnie z terminem mam więcej czasu od was ;)

Heeej :)

Ja juz od 3 pobudka nie dalam rady myslec o glupotach to odpoalilam wi-fi

Salli ja mam faze mandarynkowa,tez jak na poczatku ciazy :) i oliwki w awatarku!!! Uwielbiam !!!!! :)

No i juz zapomnialam co mialam pisac :/ eeeeh
tez bym chciala dopiac wszystko na ostatni guzik ale czekam na paczki :/ pogoda zla wiec wszystko sie znowu przeciaga mial nad ranem szwagier wyjechac ale nie dzwonil czyli nie wyjechali...

Wiecie co myslalam ze bylam grzeczna caaaaaly dzien czekalam na Mikolaja i co ?? Musial Ksawery chyba go przedmuchac i nie doleciał do mnie...

Poczekam jeszcze do 6 wlacze moze tv bo nuuuuudno a poki co niećh moj maz jeszcze spi ma cale 20 min :)

Milego dnia i weekendu !!!!! :)

Akuku - rozwalił mnie Twój M z tą parą i wilgocią :D no cóż, faceci!

Fifka - przeczytaliśmy z Mariuszem o Twoim porodzie, raz się wzruszając, raz przerażając i śmiejąc z zafascynowania łożyskiem mężulka :D Cudnie! Przeczytałam pierwszy opis porodu, ale chyba przeczytam Wasze wszystkie dzisiaj w wątku, gdzie opisujecie poprzednie porody - a obiecałam sobie, że zrobię to po moim własnym : ))
I Fifka, pytanko - odciągasz i chowasz do zamrażalki/lodówki w butelkach czy woreczkach, czy na bieżąco podajesz?

Pustiszi - ohooo, bezsenność widzę ;/

Wstałam o 8, ale zaraz wracam chyba do łóżka. A co! Poczytam książkę trochę, może później coś porobię :) Ale tylko może, bo nie wiem, czy mi się dziś chce :) Miłej soboty!

Akuku ciekawe co by Twój chłop powiedział jak ja wszystko urządzeniem parowym prasowałam :-) nie wolno Ci się stresować - przecież wiesz

Śnieg, śnieg nareszcie śnieg :-D od początku ciąży marzy mi się śnieg i takie polskie prawdziwe święta :happy2:

Miłego dnia ;-)

witam z rana :)
ponarzekam sobie trochę, ajć tak mnie ciposzka nawala, że szok :/ przeklęte spojenie łonowe :baffled: w dodatku wyszły mi rozstępy na brzuchu! aaa, myślałam, że tak jak w poprzedniej ciąży dam radę chociaż brzuch przed nimi uchronić, a tu gucio :( teraz to już cała w pasach jak zebra będę

Bandytko mój opis porodu czytasz na własną odpowiedzialność ;-)

hej dziewczyny, padam na twarz, kolejna noc nieprzespana, wczorajasza przez tego piekielnego Ksawerego a dzisiejsza przez Oliwke ktora nagle zaczeła kaszlec i kaszlala przez pol nocy i nawet miske przynioslam bo juz nie wiedzialam czy to sie nie skonczy wymiotami, kladla sie zdrowa a obudzila chora, tzn tylko kaszle (na razie) juz nafaszerowalam ja lekami, ale mam watpliwosci co do syropu na kaszsel ,bo ten kaszsel raz bardziej mokry a raz taki suchy i zdecydowalam sie na syrok na suchy kaszel no ale zobacze co sie bedzie dzialao
u mnie po tym ksawerym wczoraj od 9 rano do 23 nie bylo pradu, wiec my o 19 juz w lozku bo ciemno i wszyscy przez jakis czas zesmy spali, az przynamniej mnie nie obudzil wlasnie kaszel dzeicka, bo maz tylko łypnął okiem i stwierdzil ze gardełko jej sie wysuszylo i zasnal, cholera pan doktor sie znalazl
a ja do tego wszystkiego jeszcze wieczorem mialam skurcze co 12 minut, na szczescie skonczylo sie na trzech i przeszlo

Fifka super sie czyta twoje posty, a Adrianek na pewno za jakis czas nabierze sily to i z cyca bedzie mial siłe pić

Bandyta rece ci sie trzesły bo lalkę myłaś:) to pomyśl jak to będzie gdy dzeicko będziesz miala w rękach:), śmieję sie ale pamietam swoja pierwsza i nie tylko kąpiel i tez miałąm stressa, i mimo zze juz to przechodzilam to teraz tez bede sie stresowala

Magsus a co do czyszczenia to takie stale faktycznie moze oznaczac zblizajacy porod, chociaz moj organizm przy pierwszej ciazy niestety nie wykazywal takiej chęci

Anisen ciężko u ciebie z tym brakiem męża. moj wprawdzie mnie ostatnio wkurza ale dobrze ze jest bo i jedzenie przygotuje i dzieckiem sie troszke zajmnie

Salli kanapki z mandarynkami moga byc całkiem pyszne:)

Blue to supre ze łożeczko juz złożone

Spokojnego weekendu wszystkim zycze

Witam Was dziewczyny weekendowo:-)my bylismy wczoraj na gwiazdce z mojego faceta taty pracy, jego tata jest szefem i zaprasza pracownikow i rodzinke na wspaniale jedzonko przedswiateczne. Ale sie najadlam az strach.

ale mam lepsza historie a propos facetow i ich opiece nad dziecmi.poniewaz przed wyjsciem jak zwykle zrobilo sie nagle b.malo czasu to mowie do mojego by ubral mala. Ok to wzial ciuchy ktore przygotowalam, a wisialy 2 sukienki naraz bo ich nie mierzylam wczesniej na niej. I krzycze ze ma byc ta czerwona. Ale chyba nie doslyszal, ja patrze a mala ubrana w 2 sukienkach na raz z dlugimi rekawami a podkoszulka z boku lezy. Malo tego nie chciala juz zdjac tej drugiej sukienki, ale sie usmialam na maksa. Generalnie moj b.dobrze sie zajmuje dziecmi ale jak czasem cos wytrzasnie to boki zrywac:-D

Vinga mi tez nie raz dokucza spojenie, staraj sie nigdy nie siadac z nogami rozstawionymi a jak wsiadasz np.do samochodu to najpierw pupaa potem nogi dwie razem, tak mi moja lekarka radzi.
A rozstepami mnie nie strasz, mnie tez udalo sie uchronic 2 razy a teraz mam tez niewielka odleglosc miedzy maluchami jak ty i brzuch szybciej rosnie wiec pewnie tez mi wyjda:szok:

ja mam dosc czesto skurcze i to bolesne ale nie porodowe na szczescie, tylko po prostu daja mi sie we znaki...

dziewczyny pamietacie o cwiczeniu miesni Kegla? To b.wazne sama troche zapominam, ale mozna je wykonywac zawsze czy sie stoi czy siedzi jak tylko sie przypomni. No i masaz krocza tez juz przyszedl czas powoli...
ostatnio przekonalam sie jak wazne w czasie porodu sa kondycja, sprawne miesnie kegla no i przygotowane krocze. Jak to jest woglole w Polsce z tym nacinaniem czy mozna sie np. Nie zgodzic na to?

reklama
jej Fifka opowieść z porodówki czyta się z zapartym tchem:-D

A u nas dziś zimno,w piecu nie możemy rozpalić bo zaraz majster ma przerabiać rury:baffled: niech przyjedzie szybciej bo zamarźniem:-D

Do góry