reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Dziewczynki melduje sie juz po skonczeniu pracy, mam wolne od poniedzialku ale codziennie mialam jakies poprzekladane sprawy do zalatwienia, wiec raczej nie odpoczywam;-) co ja sie dowiaduje, pierwszy nasz maluszek juz na swiecie:-) wage ma wspaniala moim zdaniem, ciesze sie,ze wszystko ok z Adriankiem i mamusia,ale wzruszona jestem bardzo.

poza tym przymierzam sie do prania i prasowania ciuszkow, ale narazie nie ma mnie w domu, wiec ciagle to odkladam na pozniej. w sobote mamy podwojna impreze urodzinowa i to glownie zabiera teraz moja energie. poza tym grudzien mamy wypelniony roznymi spotkaniami gwiazdkowymi, wiec tez nie bedzie czasu na przygotowania na przyjscia maluszka. na szczescie pokoj juz mamy, tylko brakuje w nim elementow chlopiecych, bo bedzie go dzieli narazie z siostra, wiec pokoj bedzie rozowo niebieski.mebli nie brakuje ale dodatki trzeba skombinowac;-)
dostalam ostatnio paczke startowa z reklamowkami m.in.paczka pieluszek malutkich, wiec na pierwsze 3 dni pieluszki mamy:-D, oliwka tez byla w komplecie, male a cieszy. musze popatrzec co jeszcze z pielegnacyjnych brakuje,ale raczej niewiele.jak sie ma juz bobasa w domu, to sie wydaje,ze wszystko sie ma i to jest troche mylace;-)
dla mnie czyli "poporodowej mamy" najwazniejsze sa majtki poporodowe z siateczki bo wazne by do rany dochodzilo duzo powietrza. takowych jeszcze nie mam, poza tym zadnej torby do szpitala nie spakowalam jeszcze...
w watku o zdrowiu opisze troche wczorajsza wizytke usg:-)

reklama
FIFKA ogromne gratulacje. Niech Adrianek zdrowy rosnie.

Jak powiedzialam mezowi o tym, ze Nasza styczniowka juz urodzila to sie przerazil, ze to juz tak szybko

Bandytka kupiłam:
Fridę do nosa
witaminę D i K (oddzielnie)
sól fizjologiczną
bepanthen
linomag
kompresy jałowe i zwykłe
leko (takie waciki z alkoholem do pępka) i octenisept do dezynfekcji
sudocrem
tantum rosa dla siebie po porodzie
podkłady
smoczki do butelki
herbatkę na laktację i herbatkę koperkową dla maludy
szampon i oliwkę
no i dokupiłam 2 opakowania witamin dla siebie
no i wyszło tego trochę :baffled:

Jej cały dzien jestem taka przejęta ;OO masakra nikt sie tego nie spodziewał ;DDD heh aniu ciesze sie ze paczka doszla (paczki) ;D tyle zeczy na raz to musi byc szok dla oczek ;DD wspaniale !! :DD wiecie co ja juz nie mam sily na ta ciaze jeszcze 26 dni i ja tez chcem rodzic a te 26 dni wydaje mi sie wiecznoscia a i niewiadomo kiedy urodze ehh wojtus dalej nie wspolpracuje nie chce mamie powiedziec kiedy wychodzi heh :( no tak mi sie dluza te dni tym bardziej ze dzien za dniem taki sam ;( tak mnie cieszy moja wizyta jutrzejsza jejka wkoncu sie dowiem co z ta szyjka moja :OO

Nie ma co taka dostawa cieszy oko hihi, co chwila sobie wózeczek przestawiam hihi :-D
Ja już bym chciała mieć poród za sobą, cieszyć się małą itd a tu jeszcze miesiąc MASAKRA :-D

dziewczyny a co myślicie o zakupie sterylizatora. Ja oczywiście chcę karmić piersią, ale co mi z tego wyjdzie to nie wiem. No dziś tak się zastanawiam czy będzie mi to potrzebne, a jeśli nie wiele to jak sobie radziłyście bez takiego urządzenia??? jakoś trzeba wygotować butelki czy co??

reklama
Do góry