reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Dziewczynki melduje sie juz po skonczeniu pracy, mam wolne od poniedzialku ale codziennie mialam jakies poprzekladane sprawy do zalatwienia, wiec raczej nie odpoczywam;-) co ja sie dowiaduje, pierwszy nasz maluszek juz na swiecie:-) wage ma wspaniala moim zdaniem, ciesze sie,ze wszystko ok z Adriankiem i mamusia,ale wzruszona jestem bardzo.

poza tym przymierzam sie do prania i prasowania ciuszkow, ale narazie nie ma mnie w domu, wiec ciagle to odkladam na pozniej. w sobote mamy podwojna impreze urodzinowa i to glownie zabiera teraz moja energie. poza tym grudzien mamy wypelniony roznymi spotkaniami gwiazdkowymi, wiec tez nie bedzie czasu na przygotowania na przyjscia maluszka. na szczescie pokoj juz mamy, tylko brakuje w nim elementow chlopiecych, bo bedzie go dzieli narazie z siostra, wiec pokoj bedzie rozowo niebieski.mebli nie brakuje ale dodatki trzeba skombinowac;-)
dostalam ostatnio paczke startowa z reklamowkami m.in.paczka pieluszek malutkich, wiec na pierwsze 3 dni pieluszki mamy:-D, oliwka tez byla w komplecie, male a cieszy. musze popatrzec co jeszcze z pielegnacyjnych brakuje,ale raczej niewiele.jak sie ma juz bobasa w domu, to sie wydaje,ze wszystko sie ma i to jest troche mylace;-)
dla mnie czyli "poporodowej mamy" najwazniejsze sa majtki poporodowe z siateczki bo wazne by do rany dochodzilo duzo powietrza. takowych jeszcze nie mam, poza tym zadnej torby do szpitala nie spakowalam jeszcze...
w watku o zdrowiu opisze troche wczorajsza wizytke usg:-)

reklama
FIFKA ogromne gratulacje. Niech Adrianek zdrowy rosnie.

Jak powiedzialam mezowi o tym, ze Nasza styczniowka juz urodzila to sie przerazil, ze to juz tak szybko

Bandytka kupiłam:
Fridę do nosa
witaminę D i K (oddzielnie)
sól fizjologiczną
bepanthen
linomag
kompresy jałowe i zwykłe
leko (takie waciki z alkoholem do pępka) i octenisept do dezynfekcji
sudocrem
tantum rosa dla siebie po porodzie
podkłady
smoczki do butelki
herbatkę na laktację i herbatkę koperkową dla maludy
szampon i oliwkę
no i dokupiłam 2 opakowania witamin dla siebie
no i wyszło tego trochę :baffled:

Jej cały dzien jestem taka przejęta ;OO masakra nikt sie tego nie spodziewał ;DDD heh aniu ciesze sie ze paczka doszla (paczki) ;D tyle zeczy na raz to musi byc szok dla oczek ;DD wspaniale !! :DD wiecie co ja juz nie mam sily na ta ciaze jeszcze 26 dni i ja tez chcem rodzic a te 26 dni wydaje mi sie wiecznoscia a i niewiadomo kiedy urodze ehh wojtus dalej nie wspolpracuje nie chce mamie powiedziec kiedy wychodzi heh :( no tak mi sie dluza te dni tym bardziej ze dzien za dniem taki sam ;( tak mnie cieszy moja wizyta jutrzejsza jejka wkoncu sie dowiem co z ta szyjka moja :OO

Nie ma co taka dostawa cieszy oko hihi, co chwila sobie wózeczek przestawiam hihi :-D
Ja już bym chciała mieć poród za sobą, cieszyć się małą itd a tu jeszcze miesiąc MASAKRA :-D

dziewczyny a co myślicie o zakupie sterylizatora. Ja oczywiście chcę karmić piersią, ale co mi z tego wyjdzie to nie wiem. No dziś tak się zastanawiam czy będzie mi to potrzebne, a jeśli nie wiele to jak sobie radziłyście bez takiego urządzenia??? jakoś trzeba wygotować butelki czy co??

reklama
Do góry