reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku ja też myślę że płyn wystarczy. W końcu ubranka mają tylko ładnie pachnieć, nie są brudne. A przeciw bakteriom stosujesz prasowanie więc powinno wystarczyć.:tak:

reklama
lkasia ja o pedicure mogę zapomnieć, niestety do stóp już sobie sama nie dosięgam :(
magsus dobrze że córa już lepiej się czuje :)
anbas ta kość łonowa to "z przodu" boli??? bo mnie ostatnio przez spanie na twardym łóżku u rodziców strasznie boli cipcia :( 5 min wstaję do Nataniela i dopóki się w dzień nie rozruszam to też masakra ... już nie mogę się doczekać swojego łóżeczka
Fifka mam nadzieję że skurcze się uspokoją, w razie co leż do szpitala, nie ma na co czekać.

miałam więcej napisać ale już siły nie mam :( lecę spać, dobranoc ;*

SALI na typ etapie ciazy skurcze to normalna sprawa. Ja w pierwszej ciazy mialam od 6 msca wlasnie takie twardnienie brzuszka. Teraz bardziej niemilo to odczuwam
FIFKA oby skurcze uspokoily sie

Dzięki Marika. No ja własnie niemiło to odczuwam. Ale pewnie dlatego, że mam dużo zrostów w brzuchu po operacji i ciągnie mnie dodatkowo miejsce po jajniku i drugi jajnik, pewnie na bliznach po cystach (tak odczuwam przy skurczach brzucha, jak przy bolesnej miesiączce)

SALI to jak madz bole jak na miesiaczke to sama nie wiem co myslec. Ja to caly czas nospe lykam. Dzis dostalam recepte na Nospe forte bo niby ma przrdluzone uwalnianie. Tez caly czas sie boje i nie wiem, jak traktowac te skurcze bo nawet dostaje ich jak leze.
Oszalec z nimi mozna

No, własnie dziś zaczynam 33 tydzień...Zostało 7 tygodni. A że będzie cc to pewnie 6... albo ciut mniej... Cholera, czy powinnam czuć taki strach? :D Cieszę się jak głupia a przy okazji mrozi mnie ze strachu hihi

hej,
Fifka i jak tam uspokoiło sie?
Strasznie dlugo Anisen nie ma..kurcze mam nadzieje , ze jednak wszystko jest ok.

My sie wybieramy na zakupy , nie wiem co an obiad zrobic, zjadlabym jakies ciasto..ale jak patrze na swoje grube nogi, to najlepiej juz na diete przeszlabym.

Aylka odchidzac to my sie bedziemy po porodzie. A teraz jedgnie mozemy sie troszke ograniczac... ale dzien bez ciach dzien stracony.

Ajj znowu skurcze mam..wrrr..ma nadzieje ze sie uspokoja zaraz.

Milego dnia

jejku dziewczyny te skurcze coraz wiecej z nas ostatnio dokuczaja i pewno bedzei jeszcze gorzej

Fifka jak tam, uspokoilo sie?

Anisen tez nie martwi, jeszcze nie bylam na wizytowym i mam nadzieje ze moze sie odezwala tam.

Ja padam na twarz, kolejna nieprzespana noc bo Oliwka wieczorem znowu miala wysoka goraczke i wymioty a pozniej zaczelo sie od 3 nad ranem, teraz znowu jakby lepiej nawet wafelka ryzowego zjadla i co jakis czas pije łyczek wody, lub herbaty, martwie sie bo boje sie zeby sie nie odwodnila, chociaz jak nie ma biegunki (bo chyba nie bardzo ma czym ja robic, mimo ze mowi ze chce kupke to nie umie nic wycisnąć,) to moze tak szybko do odwodnienia nie dochodzi. rano poslalam mojego m do skelpu po coca cole i sprobuje jej dac taka wygazowana ale ona juz powiedziala ze nie lubi i nie bedzie pila, a ze to maly uparciuch to nie wiem czy mi sie uda

reklama
Wczoraj skurcze przestały boleć... coś tam się spinało ale bez bóli zasnęłam. Dzisiaj od rana znowu skurcze się pojawiają ale nie są już takie regularne - jeden boli, drugi nie więc są inaczej wyczuwalne. Leże sobie teraz... na 13 mam dentystę bo ząb mnie strasznie boli...

W ogóle mam trochę stracha bo mąż od poniedziałku wraca do pracy (3 tygodnie wolnego... i nie może wziąć więcej...) W poniedziałek przyjedzie moja mama... w środę mama z moją babcią, Czwartek mój mąż ma wolne a w piątek znowu moja mama... ale we wtorek nie wiem co będzie...mama pracuję - sama na zmianie i nie może wziąć wolnego... mąż w pracy, teściowa w pracy (ona jest nianią i cholera wolnego brać nie może wcale) teść powiedział że z rana nas do siebie zabierze i jakoś przekoczujemy do powrotu mojego żebym sama nie była... teraz czekają mnie ciężkie dni kombinowania...

Też martwię się o Anisen... mam nadzieję ze wszystko jest dobrze...

Do góry