reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

katherinne, każda ciąża jest inna i nie sugeruj się tym co czułaś w poprzedniej.. mnie teraz boli jak za gwałtownie wstaję, oprócz tego nic na szczęście ale to pewnie zasługa luteiny

mój luby wrócił dziś z pracy z obitą nogą. kuleje jak chol..era. a jutro mamy wesele w rodzinie, na pewno sobie dużo potańczymy :cool:

reklama
lenkabar, witaj :)

Dziewczyny, powiedzcie mi, czy kazda z Was czuje jakies cmienie czy ciagniecie czy bol w podbrzuszu? Cokolwiek? Ja w ogole nic nie czuje w podbrzuszu i zaczynam sie martwic. W pierwszej ciazy czulam dosc intensywnie. Mam nadzieje, ze to, ze absolutnie NIC nie czuje, jest normalne.

Ja w tamtej ciąży w ogóle nie czułam, nic a nic, ale teraz to mnie pobolewa. Nie cały czas, ale odczuwam lekki dyskomfort :tak: Ale pamiętam, że w tamtej ciąży też się martwiłam, że mnie nic nie boli ani mdłości nie mam.

Ja nie wiem jak można tyle spać, no cały czas śpię. Wczoraj popołudnie przespałam, obudziłam się zrobiłam kolację małemu, kąpiel i znowu spanie. Nawet nie wiem jak Skubaniec przelazł do mnie do łóżka :-)

kazda ciaza inna, kazde dziecko inne tak mowia, ja tez w pierwszej mialam b.wczesnie mdłosci ,które mnie caly dzien meczyly a teraz ylko czasem mi cos zasmierdzi zemdli ale szybko przechodzi, wiec tez sobie tak mysle czy na pewno wszystko jest ok. Co do ciagniecia w dole brzucha to chyba najbardziej mnie tak ciaglo w 4tc teraz juz tego tak nie czuje, a co do bolu w podbruszu to tylko czasem w nocy mnie cos zakluje, i cala noc przynjamniej z 5 razy chodze sikac, dzisiaj nawet pomyslalam ze tyle nawet nie pije co sikam, wiec musze wiecej pic.
A co do spania to caly tydzien o 19.30 szlam spac , dzisiaj przespalam 12h.

Zgadzam sie, co ciąz to inna. Moja trzecia to już trochę wiem ;)

Vinga współczuje

Idę na 9 na egzamin ustny. No nie ja będę zdawać tylko ja jestem egzaminatorem ;) ale prawie tyle samo przygotowania a moze wiecej bo musiałam poprawić prace pisemne i prace kontrolne. No nic dam radę. Byle mi niedobrze nie było. Jakoś te 3 godziny przemorduje.
ba plus że oni na ustny przychodzą odszykowani to nie mam strachu że mnie zapach zabije ;)

a jutro w dzień mamay planuje naciągnąć męża na zakupy. niech mi kupi jakąś bieliznę i moze coś do ubrania. I potrzebuje torbę nową do wózka bo nasza od tako zgon zalicza taka już wyświechtana ;) a do tego moze kupimy coś łobuzom na dzień dziecka bo nie będzie potem kiedy ;)
No i odliczam do środy do wizyty u gina. Już policzyłam ze na badania w czerwcu wydam ze 200zł. Masakra :( moze pójdę do mojej lekarki po skierowania bo mnie zabiją te koszty. a do tego 150 za wizytę z USG. Oj droga ta ciąża

ja cale szczescie mam karte lux med od meza z pracy, za ktora placimy 50zl/msc i chodze do mojej gin prywatnie a nie place:) wiec ja tego wszystkiego tak nie odczuwam...badania tez za free:tak::tak:
jutro wraca juz moj M:) tydzien go juz nie ma...

Ikasia, to fajnie masz, mój Ł wraca dopiero na początku lipca :baffled:

U mnie wizyta u gina 180 zł, ale w tym jest usg (na każdej wizycie jest), w sumie tez nie jest mało, ale co zrobić, nie ma tutaj innego gina ktoremu mogę zaufać ;-)

Dziewczyny!
Muszę się pochwalić...
Jak nie być dumną mamą? Moja córka...

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 40
Panna, śliczna córa, nie wygląda na swój wiek :) taka dorosła i poważna jest na zdjęciu :tak:

ja niestety płacę za wizytę z usg 150 zł, bez usg 70 zł...

na 13 idę do fryzjerki, ciekawe co mi wymodzi na głowie...

Przedstawiam wam moja kruszynke :-)

Lekarz wczoraj mi powiedzial a che pani znac plec ? Bo ja pani moge potwierdzic w 50% hahahahhaha

reklama
Hejka dziewczyny!
Kathrinne jesli chodzi o pobolewania podbrzusza to w poprzednich ciazach nic a teraz pobolewal mnie od czasu do czasu raz jeden jajnik raz drugi...a zwlaszcza np.przy kichnieciu. Ale z tego co slyszalam to jest to normalne o ile bol nie jest tak mocny,ze sam nie przechodzi i trzeba przeciwbolowe.nie powinny temu tez towarzyszyc zadne plamienia.

panna.nikt. Wspaniala corcia prawdziwa gwiazda:-)wiesz,ja czasem tez troche pogrywam na pianinie. Gralam troche jako nastolatka,potem od kiedy wynioslam sie z domu nic.a teraz znow mnie ciagnie do tego,

Anisen, zawsze lepiej byc po tej stronie egzaminu co Ty;-) mam nadzieje,ze wszystko idzie gladko:-)

Do góry