reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

boze Anisen...to straszne :( A tak jej wszystkie kibicowalysmy :( az mam swieczki w oczach....wspolczuje :(
Fifi- Konradek sie stesknil za mamunia :) to I bedzie chcial nadrobic ten stracony czas :) Ale masz racje, kladz sie dzis osobno I odespij :)
I podlaczam sie myslami I odczuciami do wszystkich newyspanych I zmeczonych mamus...Mnie tym razem nie udzil kaszel kubola ale moj wlasny niestety :( Coraz gorzej to wyglada...ehhhh. I gardziol boli jakbym kaktusa tam hodowala I w ogole czuje sie dzis do dooopki...
A jeszcze moj szef wymysla gdzies spotkania z klientem na jakiejs gorce w "wygwizdowie" bo sie uparl ze ja tez musze zobaczyc teren pod project domu dla kliena...A pogoda okropna...Zebym sie tylko nie doprawila :(
pozdrawiam wszystkie mamusie :)

reklama
Dzisiaj mialam piekny sen :) dziecko (chyba swoje) karmilam piersia (lewą) ubrany byl w spioszki czerwone (w renifera choinki mikolaje nadruk) i ja z tej ekscytacji ze on tak ssie takie mrowienie dreszcze mialam po calej lewej stronie. BudZe sie taka wypocZeta rozpromieniona :) i nagle beeeeem nie mam lewej reki niedowlad ciagne ja za soba ( przekrecam sie na drugi bok) patrze na zegarek 2:07 matko!!!! Alaaaa krew zaczyna doplywac sciskam reke miedy nogami gniote ja jak ciasto z kwadrans minelo zanim zaczelam wtraz twarzy miec normalny i tak to pieknu sen znienil sie w koszmar...

A teraz walcze ze zgaga zjadlam na sniadanie "biale szalenstwo" i 1 raz czyje co to znaczy zgaga w przelyku w krtani niemalze a ne w zoladku nooo koszmar nie wiedzialam ze o tak boli sZok

Hej.

Kola wyslalimy 26 f poszlo w smieci.. swoja droga za pafzke do pl 30 kg place 20 f z domu do domu... a tu za 3.5 kg 26 do niemiec.. masakra.
Zla jestem na sama siebie ze zle te kola zamowilam...wrrr

Pozniej zajrze jeszcze

Anisen
przykro bardzo,współczuje rodzicom,taka strata....,że też musiała ta sepsa sie przyplatać....myslalam że już będzie lepiej i malutka wyjdzie z tego.
Fifka super,że wrocilam z dobrymi wieściami,rzeczywiscie z tego co piszesz zapis KTG NIE wróżyl niczego dobrego,ale cale szczęście wszystko sie uspokoiło,jednak po tej sytuacji,to trzeba być ostrożnym.Ciężko będzie cokolwiek robić,nie ma co ryzykować.
Wszystkie trzymałyśmy ogromne kciuki i modlitwę za WAS.
Silny synek,niech jeszcze tam posiedzi.

Pustiszi rzeczywiście sen mialas piekny,ja rownież niedawno śnilam jak opiekuje się malutką i ja karmię,takie cudowne uczucie w tym śnie...
Wspólczuje tej zgagi,ja cale szczescie takiej perfidnej nie miałam.

Jak wczoraj pisalyście o stercie rzeczy do prasowania,to aż sie wczoraj wreszcie za to złapałam.Głownie to były ubranka malutkiej.Jeszcze jak koleżanka dowiezie mi w poniedziałek to będzie nastepna tura prania i prasowania,ale to w sumie mile,taki cudny zapach się rozchodzil,do tego zapach oliwek dojdzie itp zapach takiego dzidziusia...

Nie wiem czy na tym etapie to norma,ale czasem boli mnie brzuch jakbym coś nie tak zjadla,tzn gniecie mnie w zoladku czy watrobie,nie wiem może to dlatego że mala jest coraz wieksza i uciska mi narzady i stąd te odczucie.Rano ledwo co zjadlam i jakos mnie tak kulo,tak ciezko bylo.nie wiem.
Mam nadzieje że to nic zlego.
Poza tym tez zaczyna mnie gardlo bolec trzeba sie ratować czymś zanim sie to rozkreci.
Mam wrazenie jakby mnie skóra swedziala,albo juz sobie to wkrecam albo naprawde,moze uczulenie na proszek czy coś.
Ostatnio jak bylam u Gin nawet nie zlecil mi zadnych badan krwi ani na toksoplazmoze,ani mocz.Moze sama na wlasna reke je zrobie.
W sumie toksoplazmoze robilam w pierwszej ciazy i wyszla mi negatywna,czyli nie wiem czy warto robic czy nie....
A Wam na tym etapie ciaży co zlecali gin robic badania?

Ja to ostatnio krew robiłam jakieś 3 tygodnie temu.

Nie wiem czy na tym etapie to norma,ale czasem boli mnie brzuch jakbym coś nie tak zjadla,tzn gniecie mnie w zoladku czy watrobie,nie wiem może to dlatego że mala jest coraz wieksza i uciska mi narzady i stąd te odczucie.Rano ledwo co zjadlam i jakos mnie tak kulo,tak ciezko bylo.nie wiem.
Mam nadzieje że to nic zlego.
.
mnie tak samo od dwóch dni ciężko na żołądku, ledwo zjem a już mi pod gardło podchodzi.
mi gin zleca co wizytę mocz i co drugą wizytę krew. teraz sama zrobię toxo bo nie przechodziłam, więc wolę co trymestr powtarzać badanie. Niedługo czeka nas więcej badań bo hbs trzeba będzie zrobić, wymaz na paciorkowca i coś jeszcze chyba. ja muszę jeszcze zrobić przeciwciała, bo przy porodzie wymagają aktualnego wyniku, ostatnio nie miałam i dostałam reprymendę

Vinga dobrze wiedzieć,ja w sumie zrobie tak,zrobie sobie teraz mocz,skoro ostatnio mialam krew i te toxo sobie zrobie.A jak nastepnym razem gin cos pominie,to zrobie sobie to co piszesz,albo mu to przypomne,choć raczej nie powinien o czyms takiem zapomnieć.

teraz czuje tak wyzej jak mi cos jeżdzi,może Kinia nóżką i stąd te uczucie takie mam

Dziewczyny a macie jakies sprawdzone termometry bezdotykowe?? polecicie cos bo musze zakupić taki dla małej

Czy musicie równiez robić wyniki na HIV?
Kiedyś pisałam o problemach genetycznych w mojej rodzinie,z racji dwóch upośledzonych kuzynow byłam na wizycie w Poradni Genetycznej,lecz nie mialam badan bo dzieci nigdy do konca nie zostaly zdiagnozowane przez lekarzy ,bo wujostwo nie widzialo potrzeby.Parę dni temu dowiedzialam się ze moja kuzynka ma drugiego synka chorego .Po roku badań i jej dociekan wyszło ,ze malec ma łamliwy chromosom X (prawdopodobnie tamte dzieci tez go mają) .Okazuje się ze przekazuja go kobiety w mojej rodzinie.Jestem tak przerazona,ze nie śpię po nocach,wyryczałam ze strachu juz wszystkie łzy jakie miałam.Nie wiem czy ja tez jestem nosicielką ,gdyz teraz nie ma sensu sie badac .Co ma byc i tak juz jest.Zrobie badania po porodzie i modlę się ,zeby mój synuś był zdrowym chłopcem.Proszę pomodlcie się za nas i trzymajcie kciuki.......

juliana na hiv to chyba każa ciężarna robi,ja przynajmniej tak a co do tych genetycznych problemów,to nie wiem co poradzić,w sumie robi się te prenatalne badania itp,ale chyba to raczej by nie wykryło.Takie badania to chyba powinno sie robić wcześniej jak to wygląda-ale tak jak mowie ja się nie znam i trzeba miec nadzieję,że Wasze maleńtwo to ominie.
3mam kciuki oczywiście....

reklama
Anisen przykro , niespodziewalam sie takich wiadomosci biedna malutka ;( ;((((

fifka to gon sowjego mezczyzne i pakuj torbe do szpitala ;* i niech dokupi wszystko copotrzebne bedziesz spokojniejsza przecierz miesiac i mozesz bezpiecznie rodzic tak malo zostalo łuhuhuhu ja tez bardzo chcem byc grudniowka byle nei za wczesnei tajlepiej tak odrazu po swietach chcialabym sie jeszcze najesc :zawstydzona/y:wiem ze to glupio zabrzmi ale ja strasznie licze na to zeby miedzy moimi dziecmi byl tylko rok roznicy w roczniku ;)

Do góry