reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku no i jak wózek?

Deleware ale ryknęłam śmiechem z tego twojego synka, dzieci maja super pytania czasami:)

Aniaania a jakie tętno miało dziecko ze ich to zaniepokoiło?

reklama
Cześć Dziewczyny,
Kamień z serca, że u Fifki lepiej!
Ja się dziś od rana wkurzyłam, bo zadzwoniłam do UM dowiedzieć się, jak mam zgłaszać po porodzie wniosek o becikowe - co potrzeba, jeśli mój mąż jest opiekunem prawnym siostry. A Pani urzędniczka uprzejmie mi wyjaśniła, że w takim przypadku siostra nie wchodzi w skład naszej rodziny, choć mąż jest jej opiekunem prawnym i liczą się tylko nasze wspólne dochody dzielone na 4 osoby (już z Lenką). I wiecie, co? Nie należy nam się nawet becikowe od Państwa, bo jak sobie policzyłam dochody za zeszły rok, to przekroczymy próg na osobę o 11 zł! Nosz chol...a! Mam jeszcze cichą nadzieję, że w związku z tym, ze od czerwca mam chorobowe, to za ten roku wyjdzie mi mniej dochodu, bo pół roku jestem na "gołej" pensji bez premii :(

Ale zaraz zaraz przeciez becikowe to nie jest jakas zapomoga o ktora sie prosi tylko do cholery to sie nalezy przeciez chyba kazdej matce no nie tak ?? ...

No właśnie od 1 stycznia 2013 nie :( przysługuje tym matkom, które po pierwsze od 10 tyg. przynajmniej były pod opieką gin i dodatkowo nie mają na osobę w rodzinie więcej niż 1922 zł netto (o wymóg na 2013 nie wiadomo jeszcze ile będzie na 2014).

reklama
Czytam to i nie wierze ... Malo dzieci sie rodzi malo dzieci wszyscy w uk nikt nie zaklada rodzin kuzwa jeden przez drugiego przed kampaniami wychwala co to nie zrobia... Nosz kur*** normalnie mnie wcielo zeby becikowe bylo podpinane pod dochod a co ma piernik.... To na wyprawke do cholery a co ludzie kredytow nie placa dzieci nie maja ??? Jak ja nie nawidze takiej segregacji ... To juz sprawa matki na co wyda ale nalezy sie jak krowie woda matko :/

Do góry