reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Ja coraz bardziej sie boję :( ale nie porodu tylko organizacyjnej strony.
Już wiem ze moja mama nie przyjedzie ( bo zima a ona nie jeździ jeszcze za dobrze autem i sie boi) , wiem ze teściowej nie chcę zeby sie zajmowała malcami. Nie wybrałam szpitala, nie mam opcji awaryjnej , w ogóle nie mam nic ! nawet ubranka jeszcze w piwnicy a z tym też nie chcę żeby mi teściowa je brała do prania bo ona mi je zmasakruje ! serio ta baba nawet pralki nie potrafi ustawić ! A do tego jak jej mówię ze pranie w góra 60 stopniach a nawet 40 bo one wyprane były przed wsadzeniem do pokrowca tylko odświeżyć to na milion procent je wygotuje żeby mi udowodnić ze mam szmaty ! a do tego jest kolejny minus - zacznie pytać gdzie są ubranka od niej a one już od 2 lat sprzedane za grosze bo to było nie dosyć ze niepraktyczne to jeszcze wszystko rózowe jak diabli i dla Kuby sie nie nadało ( a tak serio to i Kini nie zalozyłam ani raz)
Strasznie senny dzień :( Zasypiam na stojąco mimo małej czarnej

Senny Senny i to jak.

To moze jakas kolerzanka by ci te ciuszki poprala pomogla.??!

a u mnie znow sie kłotnia z M. na temat wozka bo ja chce taki a on taki. i ciagle mi mowi ze wszystko TAKIEEE Drogie....:angry:

reklama
Sylka oczywiście że zrobimy osobny wątek z rozpakowanymi mamami i ich pociechami :) ale serio jak ten czas leci, za półtorej miesiąca już może coś się zacząć dziać :)
Kaczuszka u nas poród rodzinny był za darmo, żadnego zaświadczenia też nie trzeba było mieć.
Siva zdrówka dla was dziewczyny!
Blue ja tak faktycznie to nic nie mam w karcie wpisane, żadnego terminu... podobno mam na 21 ;) ale i tak w suwaczku mam inaczej :p
Tymbareczka dla mojego męża też wszystko drogie jest ;) ja chciałam porządny wózek a mąż że za drogi. więc kupiłam porządny używany hehe i wszyscy zadowoleni ;)

a tak korzystając z tego że zeszłyśmy na temat porodowy: jakie nowe wątki poporodowe chciałybyście na forum??

Witam
Jakoś przeżyliśmy szczepienie. Synek na szczęście nie wyrywał się, tylko płakał. Jedno kłucie i a druga była doustna. Waży 18kg i mierzy 110,5cm
Nisiao, wiele cięzarnych płaci jakiejś położnej, by ta cały czas była przy porodzie, ona rozmawia z lekarzem, załatwia ZZO, jak jest taka możliwość. Kobiety bardzo chwalą taką opcje
Sylka ja jak będę miała CC to musze 60km dojechać. Mam nadzieję, ze dotrwam do stycznia choć termin mam 5 stycznia
Kaczuszka u mnie to 100zł trzeba było zapłacić za poród rodzinny, teraz jest za darmo. A jeśli tak nie jest, można zgłosić to do fundacji rodzić po ludzku
Anisen ja pewnie ze swoją mamą tak bym walczyła. Ogólnie mieszkałam z nią i wyprowadziłam się jak mały miał 8 mscy. Ogromna ulga. Wolę tu sama siedzieć, ale nie z nią :tak:
AKUKU no własnie dopiero 17 tydz a już krzyk w szpitalu podnieśli, jak to CC, po znajomości to robią. A jak tu coś z dzieckiem się działo, to już nie jest wskazanie :wściekła/y:. U nas pracuje 6 ginekologów i jest 1 szpital. A ja chodzę do innego, który przyjeżdża z Białego i wśród naszych lekarzy i szpitala jestem "spalona|" bo czepiają się, ze do tych z Białego się chodzi
Siva u mnie synek miał 2 antybiotyki, od razu puściłam do przedszkola i jest ok, a też bałam się, że jest osłabiony. Do tego szczepionka doustna i ta dzisiejsza. Dużo zdrówka córci
Anbas ZZO to cudowna sprawa
Tymbareczka strasznie wszystko drogie, 5 lat temu było tańsze, a teraz to szok
Vinga moze takie wątki, tylko napisze co w nich ma być. Jeden np jak radzić sobie po porodzie, SN i CC czyli jak pielęgnować rany, co można a czego nie. Czy może jakieś leki pomocnicze dostałyśmy, drugi to pogotowie karmienia piersią, to chyba najgorsza zmora młodych mam, Galeria naszych maluszków

Ostatnia edycja:
Sylka oczywiście że zrobimy osobny wątek z rozpakowanymi mamami i ich pociechami :) ale serio jak ten czas leci, za półtorej miesiąca już może coś się zacząć dziać :)
Kaczuszka u nas poród rodzinny był za darmo, żadnego zaświadczenia też nie trzeba było mieć.
Siva zdrówka dla was dziewczyny!
Blue ja tak faktycznie to nic nie mam w karcie wpisane, żadnego terminu... podobno mam na 21 ;) ale i tak w suwaczku mam inaczej :p
Tymbareczka dla mojego męża też wszystko drogie jest ;) ja chciałam porządny wózek a mąż że za drogi. więc kupiłam porządny używany hehe i wszyscy zadowoleni ;)

a tak korzystając z tego że zeszłyśmy na temat porodowy: jakie nowe wątki poporodowe chciałybyście na forum??

ja naprawde rozumiem ile to kosztuje itp. ale czasem moglby ustapic:)

A ja tak z innej beczki pytanie,bo duzo jest tutaj mam doswiadczonych.
Jaki lepiej kupic materac do łożeczka dziecku??i kołderkę???
bo poduszki to slyszalam,że na poczatku nie warto kupować nawet bo noworodek spi albo w beciku albo w spiworku,lezy na płasko...

nisiao ja mam materac koks-gryka ale chyba młodemu za twardo jest na nim. jak jadę do rodziców to tam śpi na piankowym i tak mu najlepiej :) podobno z wypełnieniem lateksowym są dobre materace. a o kołdrach co chcesz wiedzieć?

Tymbareczka, mój mąż to nawet się nie interesuje tym co kupuje. Może wózek jedynie razem wybierzemy, ale pewnie tak powie, jak chcesz.
Niestety cała wyprawka kosztuje, a jak później jeszcze dzieciaczek choruje to wydaje się ogromne kwoty na leczenie. Ja kiedyś nazbierałam faktury za leki, mleko, kaszki i pampersy w ciągu 3 mscy na 1000zł :szok:
Nisiao ja miałam poduszeczkę, ale własnie nie jest ona wskazana, lepiej już coś podłożyć pod materac albo łózeczko

Ja tez mam gyka -kokos, tylko teraz nie pamietam ktory kiedy sie uzywalo, a co do poduszki to moja mala dopiero od niedawna spi na poduszce, a jedna pouszke taka gruba miala podlozona pod materac w lozeczku kiedy zaczely sie problemy z uleaniem i katarkiem

reklama
Dona kokos dla maleństwa a jak zacznie siadać to wtedy gryka.

A czy będziecie używały tego samego materaca po pierwszym dziecku?? Chodzi m czy nie powykrzywiał się itp. Synek długo na nim spał

U mnie znowu zaczęły się ciemności. Tato dopiero przyjedzie późnym wieczorem naprawić awarię

Ostatnia edycja:
Do góry