reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ja coraz bardziej sie boję :( ale nie porodu tylko organizacyjnej strony.
Już wiem ze moja mama nie przyjedzie ( bo zima a ona nie jeździ jeszcze za dobrze autem i sie boi) , wiem ze teściowej nie chcę zeby sie zajmowała malcami. Nie wybrałam szpitala, nie mam opcji awaryjnej , w ogóle nie mam nic ! nawet ubranka jeszcze w piwnicy a z tym też nie chcę żeby mi teściowa je brała do prania bo ona mi je zmasakruje ! serio ta baba nawet pralki nie potrafi ustawić ! A do tego jak jej mówię ze pranie w góra 60 stopniach a nawet 40 bo one wyprane były przed wsadzeniem do pokrowca tylko odświeżyć to na milion procent je wygotuje żeby mi udowodnić ze mam szmaty ! a do tego jest kolejny minus - zacznie pytać gdzie są ubranka od niej a one już od 2 lat sprzedane za grosze bo to było nie dosyć ze niepraktyczne to jeszcze wszystko rózowe jak diabli i dla Kuby sie nie nadało ( a tak serio to i Kini nie zalozyłam ani raz)
Strasznie senny dzień :( Zasypiam na stojąco mimo małej czarnej

Senny Senny i to jak.

To moze jakas kolerzanka by ci te ciuszki poprala pomogla.??!

a u mnie znow sie kłotnia z M. na temat wozka bo ja chce taki a on taki. i ciagle mi mowi ze wszystko TAKIEEE Drogie....:angry:

reklama
Sylka oczywiście że zrobimy osobny wątek z rozpakowanymi mamami i ich pociechami :) ale serio jak ten czas leci, za półtorej miesiąca już może coś się zacząć dziać :)
Kaczuszka u nas poród rodzinny był za darmo, żadnego zaświadczenia też nie trzeba było mieć.
Siva zdrówka dla was dziewczyny!
Blue ja tak faktycznie to nic nie mam w karcie wpisane, żadnego terminu... podobno mam na 21 ;) ale i tak w suwaczku mam inaczej :p
Tymbareczka dla mojego męża też wszystko drogie jest ;) ja chciałam porządny wózek a mąż że za drogi. więc kupiłam porządny używany hehe i wszyscy zadowoleni ;)

a tak korzystając z tego że zeszłyśmy na temat porodowy: jakie nowe wątki poporodowe chciałybyście na forum??

Witam
Jakoś przeżyliśmy szczepienie. Synek na szczęście nie wyrywał się, tylko płakał. Jedno kłucie i a druga była doustna. Waży 18kg i mierzy 110,5cm
Nisiao, wiele cięzarnych płaci jakiejś położnej, by ta cały czas była przy porodzie, ona rozmawia z lekarzem, załatwia ZZO, jak jest taka możliwość. Kobiety bardzo chwalą taką opcje
Sylka ja jak będę miała CC to musze 60km dojechać. Mam nadzieję, ze dotrwam do stycznia choć termin mam 5 stycznia
Kaczuszka u mnie to 100zł trzeba było zapłacić za poród rodzinny, teraz jest za darmo. A jeśli tak nie jest, można zgłosić to do fundacji rodzić po ludzku
Anisen ja pewnie ze swoją mamą tak bym walczyła. Ogólnie mieszkałam z nią i wyprowadziłam się jak mały miał 8 mscy. Ogromna ulga. Wolę tu sama siedzieć, ale nie z nią :tak:
AKUKU no własnie dopiero 17 tydz a już krzyk w szpitalu podnieśli, jak to CC, po znajomości to robią. A jak tu coś z dzieckiem się działo, to już nie jest wskazanie :wściekła/y:. U nas pracuje 6 ginekologów i jest 1 szpital. A ja chodzę do innego, który przyjeżdża z Białego i wśród naszych lekarzy i szpitala jestem "spalona|" bo czepiają się, ze do tych z Białego się chodzi
Siva u mnie synek miał 2 antybiotyki, od razu puściłam do przedszkola i jest ok, a też bałam się, że jest osłabiony. Do tego szczepionka doustna i ta dzisiejsza. Dużo zdrówka córci
Anbas ZZO to cudowna sprawa
Tymbareczka strasznie wszystko drogie, 5 lat temu było tańsze, a teraz to szok
Vinga moze takie wątki, tylko napisze co w nich ma być. Jeden np jak radzić sobie po porodzie, SN i CC czyli jak pielęgnować rany, co można a czego nie. Czy może jakieś leki pomocnicze dostałyśmy, drugi to pogotowie karmienia piersią, to chyba najgorsza zmora młodych mam, Galeria naszych maluszków

Ostatnia edycja:
Sylka oczywiście że zrobimy osobny wątek z rozpakowanymi mamami i ich pociechami :) ale serio jak ten czas leci, za półtorej miesiąca już może coś się zacząć dziać :)
Kaczuszka u nas poród rodzinny był za darmo, żadnego zaświadczenia też nie trzeba było mieć.
Siva zdrówka dla was dziewczyny!
Blue ja tak faktycznie to nic nie mam w karcie wpisane, żadnego terminu... podobno mam na 21 ;) ale i tak w suwaczku mam inaczej :p
Tymbareczka dla mojego męża też wszystko drogie jest ;) ja chciałam porządny wózek a mąż że za drogi. więc kupiłam porządny używany hehe i wszyscy zadowoleni ;)

a tak korzystając z tego że zeszłyśmy na temat porodowy: jakie nowe wątki poporodowe chciałybyście na forum??

ja naprawde rozumiem ile to kosztuje itp. ale czasem moglby ustapic:)

A ja tak z innej beczki pytanie,bo duzo jest tutaj mam doswiadczonych.
Jaki lepiej kupic materac do łożeczka dziecku??i kołderkę???
bo poduszki to slyszalam,że na poczatku nie warto kupować nawet bo noworodek spi albo w beciku albo w spiworku,lezy na płasko...

nisiao ja mam materac koks-gryka ale chyba młodemu za twardo jest na nim. jak jadę do rodziców to tam śpi na piankowym i tak mu najlepiej :) podobno z wypełnieniem lateksowym są dobre materace. a o kołdrach co chcesz wiedzieć?

Tymbareczka, mój mąż to nawet się nie interesuje tym co kupuje. Może wózek jedynie razem wybierzemy, ale pewnie tak powie, jak chcesz.
Niestety cała wyprawka kosztuje, a jak później jeszcze dzieciaczek choruje to wydaje się ogromne kwoty na leczenie. Ja kiedyś nazbierałam faktury za leki, mleko, kaszki i pampersy w ciągu 3 mscy na 1000zł :szok:
Nisiao ja miałam poduszeczkę, ale własnie nie jest ona wskazana, lepiej już coś podłożyć pod materac albo łózeczko

Ja tez mam gyka -kokos, tylko teraz nie pamietam ktory kiedy sie uzywalo, a co do poduszki to moja mala dopiero od niedawna spi na poduszce, a jedna pouszke taka gruba miala podlozona pod materac w lozeczku kiedy zaczely sie problemy z uleaniem i katarkiem

reklama
Dona kokos dla maleństwa a jak zacznie siadać to wtedy gryka.

A czy będziecie używały tego samego materaca po pierwszym dziecku?? Chodzi m czy nie powykrzywiał się itp. Synek długo na nim spał

U mnie znowu zaczęły się ciemności. Tato dopiero przyjedzie późnym wieczorem naprawić awarię

Ostatnia edycja:
Do góry