reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

A no własnie Tina ja czytam ze to juz od 20tc tak wszedzie pisza no i ja mialam dzisiaj jestem na nospie magnez.... na srodku brzuch mi sie napinał tak do krocza a juz szczytem mojego niepokoju bylo jak poszlam siku i balam sie usiasc bo takie napiecie czulam jakby mi dziecko napieralo tam w dole :/ skurczy juz nie mam trwaly krotko tak po doslownie kilka sekund ale no przestraszylam sie tym napinaniem nic jestem spakowana nie chce panikowac i leze czekam na mojego R poki co od 2 godzin skurczy nie ma.. Moze to jest naturalne teraz dzieci beda mialy duzy przyrost masy macica pracuje caly czas ale co sie boje teraz to moje... :/

reklama
Spokojnie pustiszi jesli to bylo tylko kilkusekundowe I przeszlo a do tego nie bolalo to mozliwe ze rzeczywiscie to juz skurcze braxtona-hicksa... ak naprawde to te skurcze pojawiaja sie juz od 6 tyg...ale mala macica nie daje wtedy zadnych objawow...Teraz kiedy jest juz calkiem spora to I skurcze beda wyrazniej odczuwalne.
Po pierwsze trzeba pamietac ze skurcze BH pojawiaja sie nawet kilka razy dziennie lecz dopoki nie sa szczegolnie uciazliwe w sensie bolowym I NIEREGULARNE (tzn. tylko kilka razy na dzien) to nic sie nie dzieje...
Ale jesli by sie cos dzialo czesciej albo bolalo to oczywiscie trzeba podniesc alarm...
Ja sama czuje je juz od ok 3 tyg... :)

Anbas - wlasnie ile ja juz sie teraz oczytalam wlasnie ze i od 6tc. Występuja ... Czuje sie duzo madrzejsza zetak powiem bo myslalam ze jak Marika ze napisala ze chyba za wczesnie no to szukam a tu jednak juz moge to odczuwac i delikatny bol w pachwinach tez mam dziecie dzisiaj malo ruchliwe moze pozyce przyjmuje glowka w dol oooch tyle w glowie mam ale mam reke na pulsie obserwuje sie nie panikuje i nie nakrecam bo nic nie da ale uspokoilam sie po tych artukulam a juz jak mi napisalas ze tak masz to jestem spokojniejsza... :)

Mi w pierwszej ciąży mówili, że takie skurcze są normalne od 7 miesiąca. Ja czuje je teraz, nie wiem, czy to normalne, czy nie. Czasami, to wyraźnie czuje macicę dotykając przez brzuch i bardzo to nie miłe. A z tego co pamiętam te trenujące macice, nie powodowały większych dyskomfortów. Najlepiej niech każda z nas powie o tym lekarzowi a lekarz to sprawdzi. JA myślałam że to normalne w 16 tyg bo nie bolało i nie były regularne, a jednak nie

Ja tez mam dziewczyny takie napinanie jak duzo sie nachodze w pracy,ale jak usiade to mija to,wiec jakiegos alarmu nie podnosze, tak bylo i w poprzednich ciazach, takze spokojna glowa:-)
mnie za to boli kregoslup w okolicy kosci ogonowej i to mnie bardziej meczy i nie daje mi spokoju.i najgorsze,ze na to nie ma lekarstwa.musialabym ciagle odpoczywac,a na to nie mam czasu...tez sie nanosze i corci i w pracy troche nadzwigam i potem tak jest.ale staram sie oszczedzac jak tylko moge, nie chce z siebie kaleki po prostu robic.ale jak tak bedzie dalej to ide do lekarza i bede rozmawiala o tym

reklama
Hehe
Dzisiaj odwiedziła mnie mama, pofarbowała mi włosy i ugotowała nam obiad :-D Malutki już śpi a ja buszuje po necie :-)

Hope
oj zazdroszczę kominka... Fajny klimacik :-D U nas dzisiaj była już jesienna pogoda a jeszcze wczoraj czuło się lato w powietrzu...

Anbas współczuję kurcze tego braku pomocy na święta... a będzie już nam ciężko w 9 miesiącu... :-(

Inomama
dzięki :-) A co do szyjki nie ma za co! :tak:

Pustiszi te skurcze brakstona nie bolą, a te porodowe... nawet nie będę komentować :-D Z tego co czytałam mogą już być takie pojedyncze ale najlepiej zgłoś to lekarzowi żeby sprawdził. Moje skurcze też nie bolą jakoś specjalnie a jednak szyjka się skróciła... (a wierz mi ze jak zaczęłam rodzić to mimo iż na porodówce z akcją porodową leżałam 3 razy to od razu wiedziałam ze tym razem urodzę już na pewno... więc czuć jakoś tak instynktownie różnice)

Marika
no my teraz mamy dwa pokoje i kolejne dwa są w remoncie. Więc w 4 pokojach 3 dzieci by się pomieściła :tak:

Milusia haha to wam bąbel zrobił niespodziankę! :-D

Justynaj łącze się w bólu... ogólnie nie tylko w okolicach kości ale cała miednica mnie już boli... nie nawidze tego okresu...

Do góry