reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

zasypiam o 9, 10 wieczorem bo jestem tak zmeczona, mala mi sie budzi kilka razy w nocy, a rano przed 6 juz jest na nogach. aktualnie czytam P.Carr "Cud u świętego Brunona", dla wyjasnienie nie jest to ksiazka religijna, tylko o zyciu w Anglii w czasach Henryka VIII , ale tez nie historyczna

reklama
No to na pewno jesteś wykończona po takiej nocce, ale czytanie to najlepszy relaks jak dla mnie to chociaż tyle :-) nie zamieniaj się nam w wampirka :-)

Hej laseczki :-)

U nas dzisiaj ładna pogoda, ale to już podobno ostatni taki dzień , od jutra ma już tylko lać i lać:dry:. Ale będzie pretekst do palenia w kominku + książeczka i miłe wieczory Welcome.

Milusia zapisz małego do pediatry, na pewno Ci poradzi co robić, będziesz spokojniejsza. A Synek zachowuje się dzisiaj normalnie, w sensie bawi się, nie jest śpiący, ładnie zjada?

Anbas
czytałam kochana o tym, że nie macie co zrobić z Kubusiem na czas porodu. Współczuję i trzymam mocno kciuki, żeby udało się jakoś rozwiązać tą sprawę. Może mama, lub teściowa? Albo babcia jakaś przyleciałaby do Was na tydzień czasu chociaż?

Inomama, Anbas, Jaguś
nie ma za co dziękować, ja Wam powiem, że po tej modlitwie jestem o wiele spokojniejsza wiedząc , ze ktoś na górze czuwa nad naszymi maluchami:-).

Fifka kurcze , miałam nadzieję, że już będzie tylko lepiej. Oby skurcze jak najszybciej ustały &&&&&&&&&

Miłego dnia laski moje!

Dzieki Hope :) Z ta opieka w swieta/po swietach to serio problem jak narazie jest. No niestey moja mam nie moze przyjechac bo mieszka z nia nasza babcia 91 lat wiec sama rozumiesz...nie zostawi jej bez opieki. No a tesciowa to tesciowa...ona zawesze jakas wymowke znajdzie. tym razem wymyslila ze szkoda jej zostawiac babcie sama na swieta...A babcia mojego R mieszka sama w domu I siwetnie sobie radzi a ponadto cala rodzinka meza mieszka w okolicy I kazdy moglby zajsc a nawet babcie na swieta wziasc jesli by byla taka porzeba...Poza tym do babci zawsze przyjezdzala rodzina z niemiec na siweta wiec nie widze za bardzo gdzie bylby problem. Bo babcia na pewno nie zostanie sama sobie... Ehhhhh
No mamy jeszcze niecale 4mies zeby to rozwiazac logistycznie :) Ale jakos trzeba bedzie dac rade.

ćwiczyłam trochę...ale jak wygrać w szachy, bo mnie wczoraj dziecię ograło....buuuuuuuuuuuu

Agagsm - się mu może nie podobać, szefowi znaczy:) Wazne, ze Tobie sie podoba:)

Anisen - może zrobimy zrzutą na bilet do Włoch dla Twej teściowej?

Fifka - cudny avatarek i Twój podpis:) i dzięki za szyjke, w życiu nie wiedziałam że to tak wygląda!!!!

Milusia - dzielna jesteś, bo ja bym pewnikiem sobie zemdlała...kurcze, o co może chodzić???? idź do lekarza koniecznie!!!

a ja kończę I tom trylogii "Czerwony rubin" i się wkręciłam nawet:)

Inomama spoko ;) obraziła sie na amen, bo jej kazał J zadzwonić i powiedzieć ze ona nie bierze ani mebli ani łózka ( ona już to zamówiła!) i powiedział jej ze cokolwiek zamówi lub nawet kupi to on nie chce tego widzieć. Nie chcemy od niej zadnych takich prezentów!
A i ustaliliśmy ze nawet jej nie będziemy mówić kiedy jedziemy po co , tylko wolimy zapłacić niani za posiedzienei z dziećmi, najmłodszego w nosidło i sami będziemy jeździć i kupować ;)
A i ma zakaz jeżdzenia na naszą budowę do czasu aż jej nie zaprosimy. O to sie obraziła najbardziej bo ona chciała już za tydzień przyjechać zobaczyć dach ;)

Ale dziś dzień, szaro ponuro, ból głowy i takie ogólne lenistwo
Antinetka ja po SN 2 dni wyglądałam, jak wrak człowieka :-D
Agagsm a czemu dopiero powiedziałaś??
Anisen, współczuje toksycznej teściowej. Cieszę się, ze moja się nami nie interesuje. A moja mam to nie widziała, ale ona by kupiła to i to, zrobiłaby tak i tak. Jak najdalej o takich ;-)
Nisiao mi szkoła rodzenia pomogła, bo poznalśmy echnikę wspólnej kąpieli z mężem noworodka, jak ubierać, przewijać, jakie są pozycje przystawiana do piersi. A poró i tak każdy inny, na nic mi sie nie przydało
Pustishi fajna sprawa, ale to tylko dla tych co mają bezproblemową ciążę.
A co do skurczy braxtona to nie wiem, czy nie za wczesnie na to. To są takie drętwienie chwilowe brzuszka w dolnej częsci, takie delikatniejsze, nie odczuwasz tego jako nieprzyjemne.
Bo te przedwczesne odczuwam podobne, tyle że są dużo mocniejsze i czuje taki dyskomfort
Anbas a moze do urologa pójdź z tym pęcherze, u mnie po Monural przeszło bezpowrotnie. Urinal żurawinowy biorę cały czas
Milusia a nie masz zaufanego rodzinnego?? U mojego syna jest zawsze odwrotnie wysoka temp się nie zbija po podaniu ibuprofenu i paracetamolu. A takiej niskiej nigdy nie było. Strasznie mnie wkurza, jak ta służba zdrowie robi :wściekła/y: Zawsze tzreba o coś kłócić się i walczyć
Fifka u nas warunki mieszkaniowe i finansowe nie pozwalają, na to, żeby mieć więcej dzieci. Chyba, ze będę wciąż sama a mąż za grnaicą. Ale takie życie mi się nie podoba. Co innego, zeby jeszcze rodzina pomagała, a to tak tylko raz na jakiś czas

reklama
Pustiszi tez chcialam o to zapytac. Tyle ze ja nie wiem co mam bo poprostu mam takie jakby skurcze ale w kroczu:p

A wlasnie gdzies czytalam ze skurcze tego B.... zaczynaja sie tak jakos teraz własnie

Do góry