reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

milusia
życze udanego wesela,ja sie bawilam tydzien temu i bylo naprawde fajnie,dobrze sie czulam i tez coś niecos potanczylam a pogoda rzeczywiście rewelacyjna:)
fifka kurcze,ja tak nie odczuwam ruchow mocno,tez bym chciala...ale pewnie wspaniale uczucie,ciekawe co taki maluszek obie myśli...podobno nawet na tym etapie śnią takie maluszki...

Jak tak czytam ,że jak widzicie suwaczki jak one mkną,wiecie mnie też ogarnia malutki strach jak to leci,w sumie 5 miechow zleciało teraz już tak nie dużo...
DZiś mi sie snił szpitalporodowka,że na sali bylo 5 kobiet,wszystkie lezaly i rodzilo ,jak widzialam tą aparaturę ,łóżka itp to taki strach mnie ogarnął ....
Kolejny ladny dzień :)
Ja dzis planuje umyc okna,raczejw tym temacie liczyc na meza nie moge,sam ma tyle racy że ledwo wyrabia sie

reklama
Witajcie,
Chciałabym życzyć Wam spokojnego, udanego weekendu :)
Dziecię moje od wczoraj u chrzestnej na nocowaniu i zabawach z dzieciakami ichniejszymi, a ja skorzystam, że jej do południa jeszcze nie ma i zrobię porządek w jej pokoju - powyrzucam stare gryzmoły, zepsute pierdoły itp. Jak zabieram się za to z nią, to zawsze kończy się tak samo - niewiele wyrzuca bo wszystko jej się jeszcze przyda albo jest piękne wyjątkowo ;)
A po południu wybieramy się rodzinnie na Święto śliwki, które co roku organizowane jest niedaleko od nas - zamierzam zakupić pyszne powidła, miód i pewnie jeszcze jakieś inne smakołyki tradycyjne.
Może wieczorkiem tu zajrzę, żeby nie było dużo do nadrabiania po weekendzie ;)

Nisiao ja umyłam okna na początku maja, był to już pierwszy miesiąc. Teraz są brudne, nie obchodzi mnie to. Na pewno ich nie umyje. Ogólnie w ciąży zrobiłam się taka gapowata i niezdarna. Moja mama opowiadała, jak to ona spadła w ciąży ze stołu jak firanki wieszała. Inny punkt ciężkości i o biede nie trudno. Wczesniej myślałam, ze ciąża to nie choroba i robiłam wszystko normalnie i tak od 16 tyg miałam ciążę zagrożoną, przedwczesnymi skurczami

Ja próbowałam myć okna,ale to już ponad moje siły,umyłam dwa i brzuch mnie rozbolał,więc zatrudniłam do tego kuzynkę:tak: umyła okna,zmieniła firanki,a ja tylko nadzorowałam.W pon.jak będzie pogoda to musze zgarnąć męża i uprać krzesła z kuchni,bo przy 2dzieci są bardzo"czyste":-D

fifka faktycznie ten lek ma masakryczne skutki uboczne ,ze tak to nazwę! Ale jak ma pomóc to wiadomo brać trzeba. Biedna ale sie faszerujesz. JA biore nospe 3x1 i aspargin 1x1 i 26 .09. ma zadecydować dalej lekarka co ze mną robić , czy takie leki wystarczaja czy też nie. Ja szczerze mówiąc różnicy nie widze, po prostu w moim przypadku jak leże to ok jak pochodzę , pokręce sie nawet po kuchni to brzuch jak kamien i to ciągnięcie....

Co do wózków , masz racje kazdy ma inne wymagania i coś co dla jednego jest zaletą dla kogoś iinnego moze być wada ... nie bede sie zbytnio sugerować ale przyznam, ze juz sama zgłupiałam ... Mam chrapkę na Implast, Bebecar, i jeszcze 2 czy 3 inne :) a decyzji podjąć nie umiem !

Milusia to masz fajnego męża!

Fifka korzystaj z tego , ze Konrad na spacerku i odpoczywaj sobie :)

A u mnie pod blokiem buduja plac zabaw:))) chyba wyczuli:-):-):-)
Troche to uciazliwe bo caly czas glosno, ale da sie wytrzymac:))

Noooo ja miałam umyć okna przed zimą... :dry: Teraz to raczej męża będę musiała zagonić jak będzie miał wolne...

Blanka ja wiem ze kupuję X landera XA :tak: już jestem w pełni zdecydowana i do tego dostawkę buggypod!

No to widzę że masz podobnie jak u mnie... Mi nospa pomaga ale na krótko..potem fakt na leżąco jest lepiej ale jak siedzę i się nachylam to strasznie się napina...

Ostatnia edycja:
matko, ależ dziewczyny mam noc za soba...M czyms sie zatrul, I nie spalismy do 5 rano...zyganie, biegunka...I tak calą noc...;/...dopiero o 5 sie ululał I chwilke pospalismy...teraz mam chorowitka w domu....:szok:

JA dziś jakoś niefajnie się czuje, w brzuchu mnie kłuje, tak jakby kolka i nie przechodzi. Wzięłam nospe forte. Moze to tylko słabszy dzień :-(
Blanka87 ty tez borykasz się ze skurczami, współczuje :-(. Dla mnie nospa też nie pomagała, pomogła luteina dopochwowo 2x2 i nospa
Tina to super, u mnie plac zabaw to taki lipny, że szok. CHodzimy na inny
Ikasia obyś ty się nie zaraziła. Jak synek takie coś przyniósł do domu to wszyscy po kolei się rozchorowaliśmy

reklama
Fifka Xlander Xa bardzo fajnie wygląda, sama swego czasu miałam na niego chrapkę . Szczególnie na taki turkusowy kolor :) A Ty jaki sobie wybrałaś ?

Moj mąz z małym na dworze a ja sie obijam .

Do góry