reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

malinka, wczoraj robilam adania, jeszcze nie mamn wynikow, wiec nie wiem i nawet nie przyszlo mi to do głowy, jutro lub dzisiaj odbiore to sie okaze.

Dona pewnie duszno bylo w sklepie, uwazaj na siebie, bo takie cos moze sie zle skonczyc, gdzies walnie sie glowa albo co i nieszczescie gotowe

reklama
dziwczyny postanowilam zafarbowac sobie wlosy na ciemna czekolade i tak rozlgadam sie za farbami bez amoniaku bo to w ciazy podobno zdrowsze, a tu natrafiam na stronke w necie o mitach i faktach farb bez amoniaku. okazuej sie ze kazda farba musi miec cos co utrwala kolor i ten amonicak wcale nie wchlania sie do krwoobiegu i nie szkodzi płodowi chyba ze wchłąnia sie go w zamknietych pomieszczeniach ibardzo duzo. po drugie bardzo szybko jako gaz ulatnia sie z włosów. a ta druga substatncja wykorzystywana w zastępstwie amoniaku jest o wiele bardziej szkodliwa bo zostaje we wlosach do 24 dni i caly czas w tych wlosach dziala. co o tym sądzicie?

Dona ja też farbuję włosy normalną farbą - już dwa razy i za pare dni znowu :-D W poprzedniej ciązy też farbowałam.. tak jak Blue pisze nie wdychasz tego z tubki...

Dziewczyny nie chce Was stresowac, denerwowac, ani przelewac na Was mojego nastroju ani problemów, ale musze sie komus wyzalic:(!! A czasem lepiej wyazalic sie komus ,,obcemu" * choc juz nie do konca juz obcemu:(. Przed chwila wyszlam z wanny, stanelam przed lustrem i lzy zaczely cieknac mi po policzku. Moje cialo jest cale w plamach czerwonych, swedzacych, palacych. Tam gdzie nie ma plam czerwony mam odbrawienia skóry, wygladam jak dalmatynczyk:( Moja alergia nie daje mi spokoju. Na codzien zyje z tym , choc caly czas o niej pamietam bo swedzenie nie daje mi spokoju:(. Wiem, ze najwazniejsza jest dzidzia, która juz jest calym moim swiatem i kocham ja ponad wszytsko, ale przychodza takie dni jak dzis, ze patrz na sioebie i rece mi opadaja.:( Nie chodzi o to zeby sie zalamywac, bo wiem ze zaraz mi przejdzie poprostu czasem potrzebuje sie wygadac, a nie chce znow truc o tym samym moim nablizszym:( Szczerze? Czasem zastanawiam sie jak mojemu facetowi moge sie w tym momencie jeszcze podobac:( i to pewnie tez przez to tak niechetnie wychodze teraz z domu... ciezko mi, wiem ludzie maja gorzej, ale tak jak mowie potrzbeowalam sie komus wygadac... powiedziec ze mnie to strasznie boli:(

przepraszam

Tina biedaczko bardzo ci współczuje ale nie wyglądu, bo to przejdzie ale stanu ducha i swędzenia. mąż cię kocha więc nie zwraca uwagi na takie drobiazgi, a ty sie nie zalamuj bo jak tylko dzidzia przyjdzie na świat to wszystkie plamki zaleczysz i znowu bedzie pięknie. przykre tylko ze tak cię to swędzi. trzymaj się cieplutko i myśl pozytywnie

dziewczyny wystawilam dzisiaj ubranka dla dziewczynki na naszym targowisku. oczywiście ceny są do dogadania:), najchęntiej to wymieniłabym te ubranka na jakies chłopięce,

Tina tak bardzo współczuję... ja w ciąży z Konradem miałam coś takiego na twarzy... też nie mogłam na siebie patrzeć a bolało i swędziało jak diabli... :-( dlatego kochana naprawdę cię rozumiem... ale musisz być silna dla maluszka! Jak urodzisz to będziesz mogła w końcu zażywać leki i się czymś skuteczniejszym smarować...

Ja też mam już przygotowane rzeczy na targowisko dla dziewczynki :tak: Ale to wstawie wieczorem bo musiałabym dac opisówki

Tina strasznie Ci współczuję, na pewno się męczysz z tym, ale szybko zleci i będziesz mogła coś temu zaradzić. Nie ma nic co mogłoby chociaż na chwilę załagodzić swędzenie? Co do męża- on Cię kocha bez względu na to jaka jesteś :-) nie myśl w ten sposób i nie dołuj się bo wszystko wpływa na dzidzię :)

reklama
Podpisuje sie pod dziewczynami :) Napewno dla meza nie ma to wikszego znaczenia :) Ale wiem, ze moze to dobijac I czujesz sie czasami poprostu zle...Chyba kazda z nas czasem tak ma ze jak patrzy na siebie w lustrze to poprostu mialaby ochote wziasc mlotek I solidnie w nie walnac...I dobrze ze sie wyzalilas :) Pewnie troszke ulzylo :) I don't worry :) plamki w koncu znikna :) A swedzenia wspolczuje bidulko...Ale pewnie I ono w koncu minie :)

Do góry