reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

U mnie dzisiaj nie najlepiej od rana znowu zawroty glowy, płytki oddech, ogolnie slabo.... biore zelazo dopiero drugi dzien mam sporawa anemie...
caly dzien bolał mnie brzuch na dole nie byly to skurcze co iles tam tylko ciagly taki lekki wkurzajacy bol ale oczywiscie strach ... wzielam no spe i jest ok pewnie dalej sie wszystko rozciaga wczoraj na wizycie wszyswtko bylo ok szyjka wzorowa
jak jeszcze raz ktos mi powie ze ciaza to taki piekny stan to zabije... strasznie duzo stresu i nerwow mnie to kosztuje ciagle martwie sie o zdrowie mojego malenstwa
ale jednak moj synek wynagradza mi wszystko dzisiaj bosko kopał prezynajmniej po tym wiem ze jest z nim wszystko ok

reklama
Czikusia powinno być coraz lepiej bo widzę że już po połówce jesteś, chociaz ja dzisiaj tez prawie zemdlalam w sklepie co do tej pory mi sie nie zdazylo i nawet nie pomyslalam o anemi bo żelazo codziennie biore, zobacze jak bedzie w nastepnych dniach bo za tydzien mam wizyte u gina

Ja dzis mam paskudny dzien ... zrobilam sobie diete - jestem na bulkach z maslem . Bo jakas jelitówka mnie dorwała:( A tak bym sok jabłkowy chciała ; Nawet nie mam weny przeczytać waszych dzisiejszych wypocin dokładnie . Tylko tak po łepkach !

Tina - bardzo Ci współczuję, jednak nie załamuj się. Uczulenie to nie koniec świata, ludzie mają gorsze rzeczy, a Twój mąż na pewno na to nawet nie zwraca uwagi :):) Kocha Cie za to jaka jesteś i kocha też każdy kawałek Twojego ciała :) Ja mam gorsze problemy, uwierz mi...pomimo tego, że jestem szczupła mam cellulit i rozstępy na udach. Niestety mam tak po mamie. I ja to będę mieć całe życie bo niestety jest genetycznie. Bardzo się tego wstydzę i na basanie i przy mężu. No ale cóż jakoś z tym żyje. Tak więc nie załamuj się kochana, ja mam gorzej!

dona - dokładnie tak jak mówisz. To że farbować włosów w ciąży nie można to mit :) Ja farbuję normalnie, rozmawiałam z ginekologiem i fryzjerką i nie ma żadnych przeciwwskazań. Farba nie przedostaje się do krwi więc spokojnie farbuj i się nie zamartwiaj :)

blanka - wypoczywaj dużo i nawadniaj organizm. Jutro pewnie będzie lepiej :)

Ah... ja na szybko bo chce do męża zaraz polecieć! Mały zasnął więc korzystam z chwili :-D

Teściowie nawieźli dzisiaj kukurydzy i liczę że zdąże sobie choć jedną kolbe jeszcze "wciągnąć" :-D

Czikusia ja zawsze to powtarzałam że mimo to, że ciąża jest pięknym okresem to tyle ile ja się w niej wycierpiałam to wiem tylko ja... i za ciążą nie tęskniłam a wręcz się jej bałam -choć pragnełam drugiego dziecka i wiedziałam że nie da się inaczej. Teraz o dziwo jest o wiele lepiej!
Ja też mam skurcze ale raczej pojedyncze i niezbyt bolesne... najważniejsze żeby szyjka trzymała!

Blanka
biedna ty.. zdrowiej kochana!!! Te cholerne jelitówki są niebezpieczne w ciąży :-(

a mi dzis spuchly pierwszy raz nogi nie duzo a jednak ciekawe czy to juz sie zaczyna ;OOO??? ma ktoraj juz??ale wiem ze to po zmeczeniu dzisiaj bolaly mnie ale juz jest lepeij bo polezalam :) a jak chodze za luska po podworku to sie czuje jak inwalida kregoslup nawala i brzuch boli jak nie usiade na lawce za dlugo ':( do tej pory bylo tak fajnie wgl prawie nei tylam ciaza szybko leciala a teraz jakoas cos spowalnia i zaczynam sie czuc jak prawdziwy slon haha i wiem ze teraz jak sie bd gorzej czuc to bedzie sie ciaglo, dzisiaj w dodatku mialam sen ze rodze i juz mi sie zapragnelo rodzic kurka jasna

reklama
blue ja jeszcze ni mam...mimo ze dzisiaj naprawde duzo chodziłam...moze nie będa mi puchły

fifka no to miłej zabawy z mężem:)

Do góry