reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Anisen, zadowolona jesteś z tej LG???
jak możecie polecić jakąś pralkę ładowaną od frontu, lodówkę i zmywarkę to będę wdzięczna. ehh niezłe zakupy nas czekają do nowego mieszkania

reklama
Pustiszi, nie ma sprawy;-) Co prawda dwa dni miałam wycięte z życiorysu bo właściwie nie było czasu na nic innego jak się zajęłam tym krojeniem, obieraniem itd ale efekt mi to wynagrodził;-) Jak mnie teraz lenistwo dopadnie to wystarczy otworzyć słoik;-)

Salli, bardzo współczuję kolegom - ale trzeba być dobrej myśli, to naprawdę działa cuda:) Mam nadzieję że wszyscy wrócą do zdrowia. Lekarze wolą też chyba nastawić człowieka na to najgorsze żeby potem nie było rozczarowania tylko pozytywne zaskoczenie i tak trzeba o tym myśleć:tak:

z tej Lg bardzo. Mam ją już 2 lata. Wcześniej miałam polara, potem whirpool ale od góry ładowany ( ten to koszmar), potem samsunga z bocznym wsadem ale malutka na 4,5 kg a teraz mam tą. Najlepsza jaką miałam. Cicha, mozna w niej poustawiać co sie chce. Ma opcje bez zagniecień i faktycznie wychodzą ubrania mniej wymięte. Można w niej prać nawet kołdrę czy wielkie narzuty pledy. A do tego mogę ją włączyć i spokojnie oglądać tv który stoi nad nią ;) Dla dzieci ustawiam pranie z dodatkowym płukaniem intensywne i czyscutkie wychodzą. ale ma też program super szybki na 30 minut ;) Ja ją uwielbiam. A ma jeszcze jedną opcje : jakby sie popsuła ma system zdalnej diagnozy i dzwonisz na serwis przystgawiasz tel do prali włączasz opcje i czekasz aż sie sygnał wybrzmi a ona sama przesyła do serwisu co jej dolega i fachowiec przyjeżdza i naprawia na miejscu ;) Wiem bo znajoma ma , cos tam jej padło to tak naprawiali ;)

Z lodówki to mogę wam polecić firmy LG. Mamy taką, kupioną 3 lata temu. Jestem z niej mega zadowolona! Pojemna, fajnie mrozi, nie trzeba jej odmrażać... Ogólnie jestem mega zadowolona!

LG GBB329PVQW - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

Z pralek nie pomogę bo my swoją dostaliśmy i sami zastanawiamy się nad ewentualną wymianą - choć póki działa niech sobie stoi...

A zmywarkę polecam filmy Hotpoint-Ariston! Sami kupiliśmy swoją z polecenia i się nie zawiodłam! Super domywa nawet najbardziej zaschnięte talerze czy gary. Naczynia wyjmuję zawsze suche i czystę! Łatwo się ja czyści - filtry itp. Ogóle nie zamieniłabym jej na żadną inną!

Hotpoint-Ariston LFF8314E X EU/HA - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

Salli dużo zdrówka dla kolegów, trzymam kciuki, żeby doszli do siebie. I wychodzi stan polskich dróg niestety-masakra!

Ania przez ostatnie dni robiłam sałatkę z buraczków, cebuli i papryki w słoiki, a wczoraj sos słodko kwaśny z cukinią, papryką, pomidorami i kukurydzą taki do makaronu. A jeszcze wcześniej domowy koncentrat pomidory. Jest najwięcej zabawy z krojeniem.

Vinga ja ostatnio kupowałam większość sprzętu, jakieś 3 m-ce temu do nowego domu i robiłam wielki przegląd firm i ich produktów. Mój wybór padł na płyta gazowa, piekarnik, okap - Amica , jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza z okapu fajny design i cichutki. W ogóle z mojego przeglądu dużo ludzi chwali Amicę, polska, dobra firma. I cena w miarę korzystna. Jeśli chodzi o zmywarkę zainwestowałam w droższego Boscha. Ale użytkuje dopiero 3 m-ce , czas pokaże czy nadal będę zadowolona. Pralkę i lodówkę mam 5 letnią ze starego domu- Gorenje. Moje zadowolenie średnie. Lodówka cieknie czasem, nie wiem jaka przyczyna, natomiast pralka straszliwie tłucze przy wirowaniu. Natomiast złe doświadczenia mam z Mastercookiem, w poprzednim domu miałam płytę gazową i piekarnik, nie polecam.

Anisen ja nie mam maszynki więc nie pomogę.

Dziewczyny mam prośbę o radę

Jak pojedziemy tego 3 września do Wrocka na to 4d to chcę wyciągnąć mojego na zakupy. Mam nadzieję że wtedy już będziemy znali płeć. Pytanie:
Ile kupić ciuszków w tym najmniejszym 56 rozmiarze a ile 62 żeby tak na początek po porodzie starczyło? po 3szt, po 5szt, więcej??myślę osobno o śpioszkach, kaftanikach body itd.
Wiadomo od razu po sklepach śmigać nie będę po porodzie, a to moje pierwsze dziecko i nie mam pojęcia ile tego potrzeba.

Dziękuję dziewczyny :) Musi być dobrze.

Cleopatra, najlepiej wejdź na wątek z listami wyprawkowymi :) Tam masz pięknie przez dziewczyny napisane co i ile potrzeba i dlaczego tego mniej a tego więcej :) Polecam :)

Jeśli o mnie chodzi to ja mam wszystkie sprzęty od października - płyta indukcyjna, piekarnik i okap Amica i tak: płyta - super, piekarnik - bardzo fajnie i wydaje mi się że super dokładnie ustawia temperaturę co jest b. ważne, okap - wydaje mi się, że trochę głośny, ale jeśli chodzi o wygląd to OK, w ogóle nie rzuca się w oczy. Zmywarka Beko - ogólnie w porządku, nie czepiam się, ale niekiedy zdarza się że zostają smugi i muszę włączyć dodatkowe płukanie (pytanie czy to wina zmywarki czy płynu). Lodówkę (a w sumie chłodziarko-zamrażarkę) mamy z Electroluxa i też ma opcję samorozmrażania, pojemność jest chyba taka standardowa chociaż jakby była większa też by było fajnie;-) Z zamrażaniem jest tak że nie można samemu ustawić temperatury a domyślnie jest -25, mrozi bardzo szybko ale jeśli masz większą ilość rzeczy do mrożenia to może być trochę ciasno - jest podzielona na 3 szuflady i niekiedy muszę się nagimnastykować żeby coś tam ulokować;-)
Mikrofalę mamy z Mastercooka i w tej chwili już się przyzwyczailiśmy, ale ma 800 W i jest zdecydowanie za słaba - już przy głupim podgrzewaniu herbaty widać że trzeba ok. 20 s więcej niż np. przy starej mikrofali moich rodziców;-)
Pralkę dostaliśmy 2letnią od rodziców z gorenje i nie jest zła, chociaż nie umywa się do tej o której pisała Anisen - mieszkamy na parterze a mam ją na górze więc nie przeszkadza mi że się tłucze ale jest głośna, szczególnie przy wirowaniu. Dopiera dobrze, chyba 2 razy była naprawiana ale odpukać teraz wszystko działa;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję dziewczyny :) Musi być dobrze.

Cleopatra, najlepiej wejdź na wątek z listami wyprawkowymi :) Tam masz pięknie przez dziewczyny napisane co i ile potrzeba i dlaczego tego mniej a tego więcej :) Polecam :)

dzięki sali wchodziłam na wyprawkę ale tam raczej laski podają po ile ogólnie tych ubranek trzeba a nie ile w rozmiarze 56 a ile w 62 a o to głównie mi chodzi.
w sumie na razie nie wiadomo jak duże się dziecko urodzi? Z jednej strony nie chce przesadzać z tym 56 a z drugiej żeby się nie "utopiło" w tym 62

Do góry