reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Cześć Dziewczyny!

Fifka - kciukasy trzymam za Ciebie :)
Weszłam sobie przed chwilą na Vademecum i strasznie spodobał mi się link do ćwiczeń z maluszkiem - na pewno skorzystam jak tylko będę już mogła się ruszyć po porodzie (po pierwszym dwa tygodnie nie mogłam normalnie funkcjonować, a siedziałam tylko na kółku poporodowym)

reklama
Hej dziewczynki.
M poszedł do pracy a ja zostałam sama w domu, nie wiem czy posprzątać, w sumie to mi się nie chce, ale cholercia jak sobie wyobrażę, takie pachnące i czyste mieszkanko to łoj :)
Umówiłam się na wizytę u mojego doktorka na sobotę, ale muszę przełożyć na przyszły tydzień buuuu :-(

Fifka trzymam kciuki i czekam na wieści :)

fifka &&&& :)napewno juz po wizycie i zaraz da znac ;)
Vinga wspolczuje wiem cos o tym jak jedno dziecko potrafi wykonczyc wlasna matke a czasami i ojca i babcie skad to energie bierze ;O
no tempo niezle nawet ja ostatnio nie nadazam! :O

Hej ja na chwilke.

Fifka juz dzis usg ?? ale zlecialo !!
Pewnie juz wracasz wiec czekamy na relacje.

A ja wpadlam napisac ze ta kol. Co core urodzila kilka dni temu to w 17 t.c. Powiedzieli jej ze chlopiec. W 22t.c potwierdzilo chlopca. W 27 t.c powiedzieli ze jednak dziewczynka.
Nie wiedzialam ze w 22 t dochodzi do pomylek ! Szok hehe

Akuku powiem Ci,ze ja jak słysze takie historie o pomyłkach to zawsze nasuwa mi sie pewna myśl.
Skoro niby takie proste określanie płci a takie pomyłki to jak tu ufać jak nam lekarze mówią, ze dzidzia zdrowa , wszystko dobrze???
To moja znajoma teraz rodzila całą ciaze mowili ze córka, potem ze chyba chłopak, potem juz na samym koncu ze w nie wiadomo czy chlopak czy dziewczynka. Szła rodzić i pojecia nie miala kogo wyda na swiat! Urodziła córkę, czyli pierwsze usg byly trafione

żona kolegi z pracy mojego P szła rodzić synka, urodziła się córeczka... to nie tak dawno było, bo ze 2 lata temu... szczerze myślałam, że lekarze mają już w miarę dobre aparaty i sprawne oko, żeby określić tą płeć. a tu nadal pomyłki i to sporo.
ja tam bym się nie pogniewała gdyby wyszło że córcia będzie, i synka i córeczkę kochałabym tak samo :)

Blanka no to prawda, nigdy na 100% nie dowiemy sie ani czy zdrowe malenstwo ani plci.
Jak trafia to fajnie, a jak sie pomyla to "zdarza sie"
Moja kol. W moim miescie cala ciazs slyszala ze dziecko zdrowe, przeziernosc ok I z krwi tez male ryzyko, polowkowe w pozasiu, a dziecko ma downa...w pierwsze dni byla zalamana.
Wiwc niestety pewnosci nigdy nie ma.
Ale dodam, ze to Polka ma dziecko z portugalczykiem, a z obu stron nie bylo przypadku tej choroby.

A ja w szoku jestem bo skoro u tej kol. Pomylili sie o plec w 17 I 22 t.c to jak mozna zobaczyc I nie pomyloc plci w 14 ??czy 12??

wiesz co chyba po prostu czasem jak tak w 12 czy 14 tyg mowia płeć i sie potwierdzi to dlatego ze widok byl bardzo wyrazny i nie bylo mowy o pomylce. Tak sobie tłumacze , no bo jak inaczej? ze w 12 powiedza dobrze a czasem w 22 sie pomylą?:)

reklama
Do góry