reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Jagus w pl wyniki po godz. Byly za wysokie..a tu po godz nie sprawdzaja i te na czczo i po godz w normie.. ahh juz sama nie wiem co myslec mam.

A nie obstawiasz że np. w dniu przed badaniem w Polsce przesadziłaś z czymś słodkim? A malutka jak na ten tc waży normalnie czy jest bliżej górnej granicy? (Pytam bo przy cukrzycy dzieciątka są większe o ile dobrze kojarzę)

Jagus wlasnie nie..robilam w pl krzywa dwa razy za pierwszym razem dzien przed badaniem zjadlam tylko kebaba i rano kanapki..ale od 16 noc bo nie mialam czasu i cukier wynosil na czczo 86 po godz 186 po 2 godz 124..
Zrobilam drugi raz jedzac sniadanie obiad i kolacje i zjadlam loda i cukier na czczo 99 ( norma do 99) po godz 175 (strzalka do gory) i po 2 godz. 114

Dzis tutaj wyniki w normie ale nie ma tego po godz. Ja juz sama nie wiem co mam myslec.

Co do malej to w pl w 26 t miala 965g
Tutaj mierzyla mi polozna brzuch w poniedzialek i wg tego wychodzi z poza siatki centylowej ale jak czytalam na neci to 29 cm to norma na ten tydzien ciazy... bede tu miala jeszcze jedno usg ze wzgledu na to ze mala ostatnio byla ustawiona glowka do gory i pokazalam poloznej zdjecia z usg w pl ze mala nogi ma przy twarzy wiec moga pomylic pupe z glowa..bo oni tu normalnie tylko macajac brzuch sprawdzaja ulozenie dziecka..tzn glownie szukaja glowki ..

Jaguś nie wiadomo od czego, bo wyniki ok żadnego rotawirusa czy inne takie nie wykryli. Temperatura dziś już jakby lepiej ale w nocy nawet pod 40 podchodziła a paracetamol zbijał 5kresek i to na krótko. W tej chwili męczą go dalej biegunki i jako że odmawia jeść i pić to ma kroplówki bo jest odwodniony :(((

Dzięki za zainteresowanie i wsparcie babeczki:)

Ciekawe ile nas w tym szpitalu potrzymają bo ja bym już chciała do domu

Akuku mam nadzieję, że to jednak nie jest cukrzyca... A te badania w UK jak dla mnie to masakra, dobrze że tu można to usg bez problemu zrobić a to mierzenie brzucha położna pokazywała nam w szkole rodzenia jako ciekawostkę ;)

Cleo współczuję - obyście szybciutko wyszli, szpital to nic przyjemnego... A jak Wojtuś znosi te kroplówki?
Ciekawe co biedulkowi się przyplątało, oby przeszło szybko...

Kasia ja na fb to nawet nie mam z kim pogadać ;) Ale to prawda, że forum już ledwo zipie...

Jagus ja mam lozysko z przodu wiec i badanie wielkosci dziecka w taki sposob nie jest chyba wiarygodne do konca.. tutaj ostatnie usg w 20 tyg chyba ze jest potrzeba wiwcej ale do rzadkosc..

Cleopatra oj biedny Wojtus ;( oby szybko wyzdrowial no i zeby wykryli co to... zdrowka !

Wojtuś kroplówki znosi tak średnio. Najpierw się strasznie żalił że mu welflon założyli i pokazywał wszystkim co mu zrobili, a poza tym trzeba uważać żeby sobie nie powyrywał, ale chyba najgorsze jest to że on ma siedzieć z tą kroplówką w jednym miejscu. Nie wolno chodzić bo słabo leci - dla niego to prawdziwa tragedia:(

reklama
Do góry