reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Witam.
Zabraknie nam 1 lub 2 dawek antybiotyku. JAk mnie to wkurza. Po co tak wypisywać na styk zawiesinę, która wiadomo, ze gdzieś zostaje, czy to butelka czy to strzykawka. WIęc mamy przymusowy spacer do przychodni, a blisko nie jest. Pogoda nie dopisuje.
FAjnie, ze nas jeszcze pamiętacie :)
BLANKA u mnie Alan non stop ma te zapalenia krtani więc ja już "wprawiona" :) Okropne choróbsko

Cześć babeczki!

młody śpi, więc trzeba się odezwać. Wczoraj byłam po receptę mojej mamy bo obdzwoniłam chyba połowę aptek we Wrocławiu żeby jej załatwić lek który bierze. U nas w naszym miasteczku oraz wszystkich w pobliżu nie ma. Dodam tylko że to ważne bo lek jest w ampułko strzykawkach i podany domięśniowo a zamiennik jest 8 tabletek a mama choruje oprócz RZS na żołądek :(
sama biegam za bebilonem teraz za lekami mamy pochłania to dużo czasu. Czy też zauważyłyście taki problem z lekami????
i jak tu nie chcieć coś zmienić w tej naszej kochanej Polsce? Ale w niedziele wybory to mamy szanse??? O ile po wyborach będą pamiętać o zwykłych szaraczkach ;) Idziecie głosować? Ja ostatnio nie byłam jak Wojtuś miał zapalenie uszu ale teraz mam nadzieje się uda :)

Ostatnia edycja:
Witam się w deszczowy i ponury dzien !

Cleo ja nie zauważyłam póki co problemów z dostępem lekó w aptekach,,,
Pytałaś o chodzenie dzieciaków i jakoś mi umknęło. Filip po domu sciaga ciapy i skarpety!!!:no:i smiga boso. On nie chodzi a biega . Na dworze jest podobnie, rączkę sam wyciąga jak widzi krawężnik czy jakieś nierówności. A tak zasuwa sam , jest bardzo szybki wiec i upadki się zdarzają ... Ale problemu nie mamy z chodzeniem nic a nic :)

Jeszcze w temacie leków .... Ja na moje AZS stosuję płyn na skórę elocom... taka mała buteleczka ! Ostatnio grzałam coś w mikrofalówce, nagle zaczęło cos strzelac ... otwieram a tam moj elocom:no: Wyłączamy mikrofale z kontaktu bo Filip ciagle z krzesełka do niej siegał... musiałam nie zauważyc jak wrzucił ten elocom, a gdy wkładałam zupe sobie do zagrzania tez nie zaglądałam az tak do srodka ! Efekt koncowy _ cała buteleczka sie zagotowała, pękła i cała zawartosc wyciekła do mikrofali!!! musze isc po kolejną receptę :szok:

Filip jest tak pomysłowy rozrabiak mały ,że nie przestaje nas zaskakiwać... Ostatnio np chciał koniecznie pomajstrować przy laptopie... A ze ja siedzialam obok postanowil sie mnie pozbyc:) Zapukał w stolik , paluszkiem pokazywał na drzwi abym wstała otworzyc ;-)Kiedy wstałam z kanapy od razu do laptopa smignął :-)

Jak cos je i sie nakruszy to z takim oburzeniem idzie po sciereczkę :tak:Mowi po swojemu, ale radzi sobie ze wszystkim tak, ze dogadujemy sie bez słów :-)

Dzis wstał przed 7 rano... punkt 9. juz spał a ja razem z nim do 11 :) Potem jak sie rozpogodzilo poszlismy do mojej siostry, po powrocie obiad a teraz Spi sobie robak mały!

Kasia to zamilkła nam???

Cleo ja mam nadzieje isc na wybory razem z M :)

Hej kochane!:)

Jestem, czytam na biezaco,ale malo czasu na pisanie. W niedziele na 3 komunie idziemy wiec zakupowy szal nas ogarnal...nic dla Arka nie moglam w sklepach wyszukac wiec allegro pozostalo, a to czasu zabiera sporo. Dzis jeszcze urodziny siostrzenca...wlasnie wrocilismy:)

Dzien dobry :)

Kasia czyli napiety harmonogram u Was jak zawsze :))))

My dziś ciąg dalszy deszczu:wściekła/y:czyli dzien w domu się raczej zapowiada , no chyba ze sie przejaśni !

Młodszy śpi, starszy w przedszkolu, najstarszy w pracy a ja mam czas dla siebie ;-)Pije kawę i cieszę sie cisza:)

Miłego dnia dla Was!

Cleo dzieki :-) rozpogodziło sie:)
Wyszłam z małym na zakupy,bylam w Rossmanie przy okazji...a wracając zauważyłam ze maly sie przesikal:(jakos bokiem pampersa... Spodnie body wózek wszystko mokre...biegiem do domu wracałam .mam nadzieje ze nic Fifiemu nie będzie!

reklama
Blanka a to mały cwaniak;) Mam nadzieję, że się nie zaziębi:)

A ja dziś wzięłam dzień wolnego bo nie chcieliśmy trzeci dzień z rzędu babci m fatygować i jak Julka się obudziła to okazało się że ledwo otwarła oczy, bo tak jej zaropiały... No i chcąc nie chcąc wzięłam ją do lekarza i dostałyśmy maść której mam używać jak Julka będzie spać, a jeśli to nie pomoże to krople, i tego sobie kompletnie nie wyobrażam...

Miłej nocki dla Was:)

Do góry