reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Witam.
Zabraknie nam 1 lub 2 dawek antybiotyku. JAk mnie to wkurza. Po co tak wypisywać na styk zawiesinę, która wiadomo, ze gdzieś zostaje, czy to butelka czy to strzykawka. WIęc mamy przymusowy spacer do przychodni, a blisko nie jest. Pogoda nie dopisuje.
FAjnie, ze nas jeszcze pamiętacie :)
BLANKA u mnie Alan non stop ma te zapalenia krtani więc ja już "wprawiona" :) Okropne choróbsko

Cześć babeczki!

młody śpi, więc trzeba się odezwać. Wczoraj byłam po receptę mojej mamy bo obdzwoniłam chyba połowę aptek we Wrocławiu żeby jej załatwić lek który bierze. U nas w naszym miasteczku oraz wszystkich w pobliżu nie ma. Dodam tylko że to ważne bo lek jest w ampułko strzykawkach i podany domięśniowo a zamiennik jest 8 tabletek a mama choruje oprócz RZS na żołądek :(
sama biegam za bebilonem teraz za lekami mamy pochłania to dużo czasu. Czy też zauważyłyście taki problem z lekami????
i jak tu nie chcieć coś zmienić w tej naszej kochanej Polsce? Ale w niedziele wybory to mamy szanse??? O ile po wyborach będą pamiętać o zwykłych szaraczkach ;) Idziecie głosować? Ja ostatnio nie byłam jak Wojtuś miał zapalenie uszu ale teraz mam nadzieje się uda :)

Ostatnia edycja:
Witam się w deszczowy i ponury dzien !

Cleo ja nie zauważyłam póki co problemów z dostępem lekó w aptekach,,,
Pytałaś o chodzenie dzieciaków i jakoś mi umknęło. Filip po domu sciaga ciapy i skarpety!!!:no:i smiga boso. On nie chodzi a biega . Na dworze jest podobnie, rączkę sam wyciąga jak widzi krawężnik czy jakieś nierówności. A tak zasuwa sam , jest bardzo szybki wiec i upadki się zdarzają ... Ale problemu nie mamy z chodzeniem nic a nic :)

Jeszcze w temacie leków .... Ja na moje AZS stosuję płyn na skórę elocom... taka mała buteleczka ! Ostatnio grzałam coś w mikrofalówce, nagle zaczęło cos strzelac ... otwieram a tam moj elocom:no: Wyłączamy mikrofale z kontaktu bo Filip ciagle z krzesełka do niej siegał... musiałam nie zauważyc jak wrzucił ten elocom, a gdy wkładałam zupe sobie do zagrzania tez nie zaglądałam az tak do srodka ! Efekt koncowy _ cała buteleczka sie zagotowała, pękła i cała zawartosc wyciekła do mikrofali!!! musze isc po kolejną receptę :szok:

Filip jest tak pomysłowy rozrabiak mały ,że nie przestaje nas zaskakiwać... Ostatnio np chciał koniecznie pomajstrować przy laptopie... A ze ja siedzialam obok postanowil sie mnie pozbyc:) Zapukał w stolik , paluszkiem pokazywał na drzwi abym wstała otworzyc ;-)Kiedy wstałam z kanapy od razu do laptopa smignął :-)

Jak cos je i sie nakruszy to z takim oburzeniem idzie po sciereczkę :tak:Mowi po swojemu, ale radzi sobie ze wszystkim tak, ze dogadujemy sie bez słów :-)

Dzis wstał przed 7 rano... punkt 9. juz spał a ja razem z nim do 11 :) Potem jak sie rozpogodzilo poszlismy do mojej siostry, po powrocie obiad a teraz Spi sobie robak mały!

Kasia to zamilkła nam???

Cleo ja mam nadzieje isc na wybory razem z M :)

Hej kochane!:)

Jestem, czytam na biezaco,ale malo czasu na pisanie. W niedziele na 3 komunie idziemy wiec zakupowy szal nas ogarnal...nic dla Arka nie moglam w sklepach wyszukac wiec allegro pozostalo, a to czasu zabiera sporo. Dzis jeszcze urodziny siostrzenca...wlasnie wrocilismy:)

Dzien dobry :)

Kasia czyli napiety harmonogram u Was jak zawsze :))))

My dziś ciąg dalszy deszczu:wściekła/y:czyli dzien w domu się raczej zapowiada , no chyba ze sie przejaśni !

Młodszy śpi, starszy w przedszkolu, najstarszy w pracy a ja mam czas dla siebie ;-)Pije kawę i cieszę sie cisza:)

Miłego dnia dla Was!

Cleo dzieki :-) rozpogodziło sie:)
Wyszłam z małym na zakupy,bylam w Rossmanie przy okazji...a wracając zauważyłam ze maly sie przesikal:(jakos bokiem pampersa... Spodnie body wózek wszystko mokre...biegiem do domu wracałam .mam nadzieje ze nic Fifiemu nie będzie!

reklama
Blanka a to mały cwaniak;) Mam nadzieję, że się nie zaziębi:)

A ja dziś wzięłam dzień wolnego bo nie chcieliśmy trzeci dzień z rzędu babci m fatygować i jak Julka się obudziła to okazało się że ledwo otwarła oczy, bo tak jej zaropiały... No i chcąc nie chcąc wzięłam ją do lekarza i dostałyśmy maść której mam używać jak Julka będzie spać, a jeśli to nie pomoże to krople, i tego sobie kompletnie nie wyobrażam...

Miłej nocki dla Was:)

Do góry