reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Ja zastanawiałam się nad tym logopedą bo słyszałam że dzieci które mają kłopot z jedzeniem mogą mieć problemy z mową, ale widzę że u was też nie wszystkie maluchy rozgadane.AKUKU u nas też zapalenie uszu i chyba jakaś 3 dniówka bo wczoraj jakieś plamki widziałam na pleckach i brzuszku.Grudniówka u nas Wojtuś też dopiero teraz chodzi coraz więcej ale gleby zalicza jeszcze pewnie nie chodzi, ale u nas powodem były mięśnie kręgosłupa. Odkąd wróciliśmy na rehabilitację to dużo szybciej mu idzie to chodzenie.Dobra lecę bo Wojtuś bardzo chce tv na siebie zrzucić.

Grudnioweczka dziekuje bardzo ! Serio takie slowa bardzo wspieraja dziewczyny ;)
Chlopcy raz sa bardzo pomocni a raz mam wrazenie ze z nienowlakami byloby latwiej. Nie ma wieku idealnego chyba i kazdy ma swoje..ine wymagania.
Narazie torty odstawilam bo chce byc mama.. a nie obca kobieta dla moich dzieci... teraz i tak sil mi brak ale szybko nie wroce na stale do tortow.. za duzo czasu i sily to pochlania..a jednak wolalabym miec sile na czytanie ksiazek dzieciom i zabawy niz wiecznie mowic mama nie m czas i nie ma sily..

Cleopatra-moja córcia dużo mówi (babcia, dziadziuś, maciek, igłą, nitkę-temat szycia diury, jeszcze, paski, kotek wiatr, itp.) ale gryźć nie chce, dałam jej kiedyś pałeczkę kukurydzianą to ugryzła i chciała od razu połknąć i oczywiście łzy w oczach, matka w panice, więc jeszcze czekam. Pani gastrolog powiedziała: dajcie dziecku jeszcze spokój, ma czas. A mój pediatra z kolei stwierdził, że trafiło mi się dziecko które uwielbia papki i one tak długo mogą i żeby jej jedzenie blendować co by się do jedzenia nie zraziła. Więc co dziecko to inne.

W temacie odpieluchowania natomiast, od jakiegoś tygodnia Amelka ładnie mówi siku albo mokro i kupka i pokazuje na pampersa ale na nocnik nie chce usiąść, jest albo grymas albo inne kwasy i wstaje.

Hej kochane!:)

Grudniuweczka- u nas z nocnikiem podobnie. Jak Arek cos zrobi to przychodzi i pokazuje,ale zeby na nocnik usiasc to atak histerii ma, wygina sie i piszczy wiec go nie sadzamy:) mam nadzieje,ze dorosnie do nocnika, chyba,ze zaraz na kibelek bedzie robil :)

My dzis od 7 na nogach, boze co to za godzina wogole?! Zazwyczaj Arek do 8:30 spi a dzis tak wczesnie :)
Plusem wczesnego wstawania jest to,ze dluzszy dzien jest i dom szybciej wysprzatany ;)

P.s. nam chyba zeby ida,ale nie moge za nic na swiecie Arkowi zajrzec w buziola. Zaciska szczeke i gryzie mi palce. Ale chyba 3 gorne ida- dwie na raz!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry:-)

Akuku nie będę oryginalna;) ale również kibicuje Ci bardzo i podziwiam za odważną decyzje:-) coreczka to taka nagroda dla ciebie :)

Ja mając dwóch łobuziaków w domu -wysiadam chwilami i na trzecie bym sie nie zdecydowala! Nawet o dziewczynce nie marze:-)mam dwoje dzieci i jestem w tym temacie spełniona... Choc jak to mówią nigdy nie mów nigdy..
Filip jest tak żwawy i pomysłowy ze musiałabym mię jeszcze ze dwie rece:)

Kasiu Ty mi się tez właśnie tak pozytywnie kojarzysz:)zawsze uśmiechnięta i opanowana.

Cleo z tym logopeda nie wymądrzam sie nic, bo cholera nie wiem:)

U nas piękny dzień sie zapowiada! Cudnie słońce świeci. Kazdej z osobna życzę dzis takiej pogody:-)

akuku - jak ta twoja ciąża szybko mija, już tak niedługo i poznasz swoją księżniczkę!!

cleo - myślę, że konsultacja u logopedy nie zaszkodzi, bedziesz spokojniejsza niż tak się domyślać czy wszystko ok

grudnióweczka - to ładnie córcia mówi, takie nietypowe słowa :laugh2:

kasia - a ja cię teraz podwójnie lubie diabel_zadowolony.gif

Załączniki

• diabel_zadowolony.gif
    diabel_zadowolony.gif
    1,1 KB · Wyświetleń: 60
Elema czyjas ciaza zawsze szybko mija.. hehe.
Mi juz ciazy ta ciaza :p i odliczam kazdy dzien hehe.
Jeszcze troche i mala ksiezniczka bedzie z nami.

noo tak, pamiętam 3 trymestr...strasznie się dłuży... cięzko oddychać, niewygodnie spać, ale za to potem jaka ulga :-D
będziesz jeszcze podglądać córcie dla pewności na usg?? czy czekasz do końca?

reklama
Do góry