reklama
cleopatra1
Fanka BB :)
Ja zastanawiałam się nad tym logopedą bo słyszałam że dzieci które mają kłopot z jedzeniem mogą mieć problemy z mową, ale widzę że u was też nie wszystkie maluchy rozgadane.AKUKU u nas też zapalenie uszu i chyba jakaś 3 dniówka bo wczoraj jakieś plamki widziałam na pleckach i brzuszku.Grudniówka u nas Wojtuś też dopiero teraz chodzi coraz więcej ale gleby zalicza jeszcze pewnie nie chodzi, ale u nas powodem były mięśnie kręgosłupa. Odkąd wróciliśmy na rehabilitację to dużo szybciej mu idzie to chodzenie.Dobra lecę bo Wojtuś bardzo chce tv na siebie zrzucić.
Akuku
Grudnioweczka dziekuje bardzo ! Serio takie slowa bardzo wspieraja dziewczyny
Chlopcy raz sa bardzo pomocni a raz mam wrazenie ze z nienowlakami byloby latwiej. Nie ma wieku idealnego chyba i kazdy ma swoje..ine wymagania.
Narazie torty odstawilam bo chce byc mama.. a nie obca kobieta dla moich dzieci... teraz i tak sil mi brak ale szybko nie wroce na stale do tortow.. za duzo czasu i sily to pochlania..a jednak wolalabym miec sile na czytanie ksiazek dzieciom i zabawy niz wiecznie mowic mama nie m czas i nie ma sily..
Chlopcy raz sa bardzo pomocni a raz mam wrazenie ze z nienowlakami byloby latwiej. Nie ma wieku idealnego chyba i kazdy ma swoje..ine wymagania.
Narazie torty odstawilam bo chce byc mama.. a nie obca kobieta dla moich dzieci... teraz i tak sil mi brak ale szybko nie wroce na stale do tortow.. za duzo czasu i sily to pochlania..a jednak wolalabym miec sile na czytanie ksiazek dzieciom i zabawy niz wiecznie mowic mama nie m czas i nie ma sily..
grudnióweczka111
Cleopatra-moja córcia dużo mówi (babcia, dziadziuś, maciek, igłą, nitkę-temat szycia diury, jeszcze, paski, kotek wiatr, itp.) ale gryźć nie chce, dałam jej kiedyś pałeczkę kukurydzianą to ugryzła i chciała od razu połknąć i oczywiście łzy w oczach, matka w panice, więc jeszcze czekam. Pani gastrolog powiedziała: dajcie dziecku jeszcze spokój, ma czas. A mój pediatra z kolei stwierdził, że trafiło mi się dziecko które uwielbia papki i one tak długo mogą i żeby jej jedzenie blendować co by się do jedzenia nie zraziła. Więc co dziecko to inne.
W temacie odpieluchowania natomiast, od jakiegoś tygodnia Amelka ładnie mówi siku albo mokro i kupka i pokazuje na pampersa ale na nocnik nie chce usiąść, jest albo grymas albo inne kwasy i wstaje.
W temacie odpieluchowania natomiast, od jakiegoś tygodnia Amelka ładnie mówi siku albo mokro i kupka i pokazuje na pampersa ale na nocnik nie chce usiąść, jest albo grymas albo inne kwasy i wstaje.
kasia150491
Mamusia synusia:)
Hej kochane!
Grudniuweczka- u nas z nocnikiem podobnie. Jak Arek cos zrobi to przychodzi i pokazuje,ale zeby na nocnik usiasc to atak histerii ma, wygina sie i piszczy wiec go nie sadzamy mam nadzieje,ze dorosnie do nocnika, chyba,ze zaraz na kibelek bedzie robil
My dzis od 7 na nogach, boze co to za godzina wogole?! Zazwyczaj Arek do 8:30 spi a dzis tak wczesnie
Plusem wczesnego wstawania jest to,ze dluzszy dzien jest i dom szybciej wysprzatany
P.s. nam chyba zeby ida,ale nie moge za nic na swiecie Arkowi zajrzec w buziola. Zaciska szczeke i gryzie mi palce. Ale chyba 3 gorne ida- dwie na raz!
Grudniuweczka- u nas z nocnikiem podobnie. Jak Arek cos zrobi to przychodzi i pokazuje,ale zeby na nocnik usiasc to atak histerii ma, wygina sie i piszczy wiec go nie sadzamy mam nadzieje,ze dorosnie do nocnika, chyba,ze zaraz na kibelek bedzie robil
My dzis od 7 na nogach, boze co to za godzina wogole?! Zazwyczaj Arek do 8:30 spi a dzis tak wczesnie
Plusem wczesnego wstawania jest to,ze dluzszy dzien jest i dom szybciej wysprzatany
P.s. nam chyba zeby ida,ale nie moge za nic na swiecie Arkowi zajrzec w buziola. Zaciska szczeke i gryzie mi palce. Ale chyba 3 gorne ida- dwie na raz!
Ostatnia edycja:
Dzień dobry:-)
Akuku nie będę oryginalna ale również kibicuje Ci bardzo i podziwiam za odważną decyzje:-) coreczka to taka nagroda dla ciebie
Ja mając dwóch łobuziaków w domu -wysiadam chwilami i na trzecie bym sie nie zdecydowala! Nawet o dziewczynce nie marze:-)mam dwoje dzieci i jestem w tym temacie spełniona... Choc jak to mówią nigdy nie mów nigdy..
Filip jest tak żwawy i pomysłowy ze musiałabym mię jeszcze ze dwie rece
Kasiu Ty mi się tez właśnie tak pozytywnie kojarzyszzawsze uśmiechnięta i opanowana.
Cleo z tym logopeda nie wymądrzam sie nic, bo cholera nie wiem
U nas piękny dzień sie zapowiada! Cudnie słońce świeci. Kazdej z osobna życzę dzis takiej pogody:-)
Akuku nie będę oryginalna ale również kibicuje Ci bardzo i podziwiam za odważną decyzje:-) coreczka to taka nagroda dla ciebie
Ja mając dwóch łobuziaków w domu -wysiadam chwilami i na trzecie bym sie nie zdecydowala! Nawet o dziewczynce nie marze:-)mam dwoje dzieci i jestem w tym temacie spełniona... Choc jak to mówią nigdy nie mów nigdy..
Filip jest tak żwawy i pomysłowy ze musiałabym mię jeszcze ze dwie rece
Kasiu Ty mi się tez właśnie tak pozytywnie kojarzyszzawsze uśmiechnięta i opanowana.
Cleo z tym logopeda nie wymądrzam sie nic, bo cholera nie wiem
U nas piękny dzień sie zapowiada! Cudnie słońce świeci. Kazdej z osobna życzę dzis takiej pogody:-)
elama
akuku - jak ta twoja ciąża szybko mija, już tak niedługo i poznasz swoją księżniczkę!!
cleo - myślę, że konsultacja u logopedy nie zaszkodzi, bedziesz spokojniejsza niż tak się domyślać czy wszystko ok
grudnióweczka - to ładnie córcia mówi, takie nietypowe słowa
kasia - a ja cię teraz podwójnie lubie
cleo - myślę, że konsultacja u logopedy nie zaszkodzi, bedziesz spokojniejsza niż tak się domyślać czy wszystko ok
grudnióweczka - to ładnie córcia mówi, takie nietypowe słowa
kasia - a ja cię teraz podwójnie lubie
Załączniki
reklama