reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Ja zastanawiałam się nad tym logopedą bo słyszałam że dzieci które mają kłopot z jedzeniem mogą mieć problemy z mową, ale widzę że u was też nie wszystkie maluchy rozgadane.AKUKU u nas też zapalenie uszu i chyba jakaś 3 dniówka bo wczoraj jakieś plamki widziałam na pleckach i brzuszku.Grudniówka u nas Wojtuś też dopiero teraz chodzi coraz więcej ale gleby zalicza jeszcze pewnie nie chodzi, ale u nas powodem były mięśnie kręgosłupa. Odkąd wróciliśmy na rehabilitację to dużo szybciej mu idzie to chodzenie.Dobra lecę bo Wojtuś bardzo chce tv na siebie zrzucić.

Grudnioweczka dziekuje bardzo ! Serio takie slowa bardzo wspieraja dziewczyny ;)
Chlopcy raz sa bardzo pomocni a raz mam wrazenie ze z nienowlakami byloby latwiej. Nie ma wieku idealnego chyba i kazdy ma swoje..ine wymagania.
Narazie torty odstawilam bo chce byc mama.. a nie obca kobieta dla moich dzieci... teraz i tak sil mi brak ale szybko nie wroce na stale do tortow.. za duzo czasu i sily to pochlania..a jednak wolalabym miec sile na czytanie ksiazek dzieciom i zabawy niz wiecznie mowic mama nie m czas i nie ma sily..

Cleopatra-moja córcia dużo mówi (babcia, dziadziuś, maciek, igłą, nitkę-temat szycia diury, jeszcze, paski, kotek wiatr, itp.) ale gryźć nie chce, dałam jej kiedyś pałeczkę kukurydzianą to ugryzła i chciała od razu połknąć i oczywiście łzy w oczach, matka w panice, więc jeszcze czekam. Pani gastrolog powiedziała: dajcie dziecku jeszcze spokój, ma czas. A mój pediatra z kolei stwierdził, że trafiło mi się dziecko które uwielbia papki i one tak długo mogą i żeby jej jedzenie blendować co by się do jedzenia nie zraziła. Więc co dziecko to inne.

W temacie odpieluchowania natomiast, od jakiegoś tygodnia Amelka ładnie mówi siku albo mokro i kupka i pokazuje na pampersa ale na nocnik nie chce usiąść, jest albo grymas albo inne kwasy i wstaje.

Hej kochane!:)

Grudniuweczka- u nas z nocnikiem podobnie. Jak Arek cos zrobi to przychodzi i pokazuje,ale zeby na nocnik usiasc to atak histerii ma, wygina sie i piszczy wiec go nie sadzamy:) mam nadzieje,ze dorosnie do nocnika, chyba,ze zaraz na kibelek bedzie robil :)

My dzis od 7 na nogach, boze co to za godzina wogole?! Zazwyczaj Arek do 8:30 spi a dzis tak wczesnie :)
Plusem wczesnego wstawania jest to,ze dluzszy dzien jest i dom szybciej wysprzatany ;)

P.s. nam chyba zeby ida,ale nie moge za nic na swiecie Arkowi zajrzec w buziola. Zaciska szczeke i gryzie mi palce. Ale chyba 3 gorne ida- dwie na raz!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry:-)

Akuku nie będę oryginalna;) ale również kibicuje Ci bardzo i podziwiam za odważną decyzje:-) coreczka to taka nagroda dla ciebie :)

Ja mając dwóch łobuziaków w domu -wysiadam chwilami i na trzecie bym sie nie zdecydowala! Nawet o dziewczynce nie marze:-)mam dwoje dzieci i jestem w tym temacie spełniona... Choc jak to mówią nigdy nie mów nigdy..
Filip jest tak żwawy i pomysłowy ze musiałabym mię jeszcze ze dwie rece:)

Kasiu Ty mi się tez właśnie tak pozytywnie kojarzysz:)zawsze uśmiechnięta i opanowana.

Cleo z tym logopeda nie wymądrzam sie nic, bo cholera nie wiem:)

U nas piękny dzień sie zapowiada! Cudnie słońce świeci. Kazdej z osobna życzę dzis takiej pogody:-)

akuku - jak ta twoja ciąża szybko mija, już tak niedługo i poznasz swoją księżniczkę!!

cleo - myślę, że konsultacja u logopedy nie zaszkodzi, bedziesz spokojniejsza niż tak się domyślać czy wszystko ok

grudnióweczka - to ładnie córcia mówi, takie nietypowe słowa :laugh2:

kasia - a ja cię teraz podwójnie lubie diabel_zadowolony.gif

Załączniki

• diabel_zadowolony.gif
    diabel_zadowolony.gif
    1,1 KB · Wyświetleń: 62
Elema czyjas ciaza zawsze szybko mija.. hehe.
Mi juz ciazy ta ciaza :p i odliczam kazdy dzien hehe.
Jeszcze troche i mala ksiezniczka bedzie z nami.

noo tak, pamiętam 3 trymestr...strasznie się dłuży... cięzko oddychać, niewygodnie spać, ale za to potem jaka ulga :-D
będziesz jeszcze podglądać córcie dla pewności na usg?? czy czekasz do końca?

reklama
Do góry