reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku, Julia mówiła mając 8 miesiecy np "Tata na misie pojechal" co znaczyło " Tata na misje pojechał" :) Mama chodź czy Dziadzia daj to była norma. Teraz jak oglądam nagrane telefonem filmiki to aż nie chce mi się wierzyć, że Lena jeszcze tak nie mówi. Na szczęście nie mam ciśnienia w tym temacie - sama się rozgada w odpowiednim momencie ;)

reklama
Hej kobiety! :)

U nas cudny dzien, sloneczko i cieplo...i zycie takie piekne jak na uczelni nie trzeba siedziec :p

Arek tez malo gada...ostatnio tylko "mama! O o!" na wszystko. No i "am,am" obowiazkowo- bo przeciez zjada tyle co chlop dorosly...caly czas by siedzial i jadl :)

Elama - :)

Akuku- zdrowka dla Emisia! A ty jak sie czujesz?

Blanka- u nas ze zmiana pampersa jest tak,ze Arek przynosi pampersa i dwie chusteczki- wydzielone!:p
Cleo- do logopedy nie idz! Czas daj jeszcze mlodemu- za chwile sie rozgada,ze bedziesz chciala milczenia :)

Cleo, mam znajomych których córka zaczęła więcej mówić dopiero, jak do przedszkola poszła i wcześniej logopeda w żłobku wręcz odradzała ingerencję w rozwój jej mowy.

Kasiu dziekuje jakos leci.
W nocy problem ze spaniem mam z toznych powodow..Emis..zhaga..kopie mala..lydki bola..dusznosci .. ytak wiec 3 trymest zaczynam za 9 dni jesli sie nie mysle a za 2 dni mam 100dniowke ;p

Chcialabym juz sierpien z jednej strony a z drugiej boje sie ze sobie nie poradze bo juz teraz jest mi ciezko. Ale jakos dam rade bo kto jak nie ja ;)
M pomaga ile moze ale ostatnio duzo pracuje wiec duzo spada na moja glowe.
A ze mi ciezko to i zmeczona chodze.. no nic juz nie marudzr bo osttanio to mi wychodzi najlepiej :/

Akuku- ja marudze przy jednym Arku to ty przy 3 i jeszcze w ciazy obowiazkowo powinnas! Nakazuje! Bo inaczej pomysle, ze jestes z zelaza :) i bede miec kompleksy :p to zycze Ci wiecej odpoczynku :)

Kasiu Ty ńie marudzisz ;) zawsze tak pozytywnie wszystko opowoadasz ;) kojarzysz mi sie z wiecznym usmiechem na twarzy. Tak pozytywnie ;)

A ja mam trocje dola bo dzieci moje sa poszkodowane przez te moje zmeczenie.. nawet nie chce mi sie im ksiazki przeczytac bo dusznosci mnie mecza. Eh
No nic byle do porodu a potem zobaczymy jak bedzie.

Akuku, na szczęście do sierpnia już szybko zleci czas, a Ty twarda babka jesteś to dasz radę :) ja Cię bardzo podziwiam za odważną decyzję o kolejnym dziecku i bardzo Ci kibicuję!
Wysyłam Ci pozytywne, ciepłe myśli i życzę dużo siły.
Dobrej nocy - ja zmykam, bo jutro kolejny pozytywnie zakręcony dzień mnie czeka ;)

Sova obawiam sie ze wlasnie teraz zacznie sie najbardziej dluzyc :( jeszcze czekaja mnie wakacjr i prawie caly czas sam na sam z 3 moja ;) bedzie ciezko ...ale bede musiala jakos im czas organizowac bo w domu to chyba tylko do krzesel ich przywiazac moge hahaha.

Hehe ja tez zaczynam sobie kibicowac i chyba dziwic sie ze co mi do glowy strzelilo.. wiem jednak ze jak urodze to i sily wroca.. i bedzie super fajnie ;) bede zmeczona ale spelniona ;)

reklama
Akuku-ja mam dla Ciebie mega podziw, za wytrwałość, za mądrość, za wspaniałe torty-talent masz niekwestionowany. A najwżniejsze-będzie córcia, kruszynka malutka, będą sukienki, kokardki, spinki, itp. Będą też nieprzespane noce ale ta malizna wszystko to Ci zrekompensuje. A chłopcy podrosną i będą Ci pomagać, a jeśli nie to chociaż będą mniej przeszkadzać. Trzymaj się Kochana, dużo siłu Ci życzę i zdrówka. Na wsparcie od nas zawsze możesz liczyć.

Do góry