reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Kasia trzymam kciuki za twoją pracę dyplomową &&& zobaczysz jak odpoczniesz jak już będziesz po obronie.

my wczoraj byliśmy u lekarza zapytać na jakie mleko przejść i od razu kupić i zawieść szczepionkę do przychodni i w naszej aptece udało się dopaść 1 sztukę bebilonu, więc wpadłam na pomysł że jak po troszku w 1 aptece się pojawiło to może w innych też. Podzwoniłam i znalazłam 5sztuk tylko teraz potrzebuje kolejną receptę. Mój lekarz ma mnie chyba już dość ale cieszę się że nie będę musiała Wojtusiowi robić zamieszania z tym mlekiem. Normalnie cieszę się jak dziecko z nowej zabawki:))))

reklama
hejka
dawno mnie nie było. podczytuję czasami, ale żyjemy tak intensywnie że czasu brak na pisanie. W pracy super, Misiaczek rośnie, polubił żłobek i rano wstaje i już chce papa. Straszny porządniak się zrobił - wyrzuca pieluchę, sprząta jak pozrzuca jedzenie i wrzuca do kosza, no i mamy ubaw bo jeść chce tylko sztućcami sam :-D. Dopiero maluszki były od nas całkowicie uzależnione, a teraz już pomagają :-D
Ja jeszcze karmię i bez problemu godzę to z pracą. Powoli zbliża się lato i czas na odstawienie pieluch - udało się już którejś całkowicie zrezygnować z pieluchowania?
pozdrowionka dla Wszystkich :-D

Kaczuszka, to widzę że u Ciebie tempo życia jak u mnie ;) wczoraj jak wpadłam do domu o 23 to piersi od nadmiaru mleka miałam kwadratowe ;) na szczęście mój mały ssak szybko to opanował.
Cleopatra, super że udało Ci się znaleźć mleko - nie ma to jak zaradna mama ;)
U nas odpieluchowanie też przesunięte na lato. Damy radę mam nadzieję.
Zmykam nacieszyć się rodzinką :)
Miłego weekendu!

Kaczuszka u nas tak jak siva piszę latem jest plan żeby odpieluchować. Na razie Wojtuś rekreacyjnie sadzany na nocnik.
Z mlekiem się udało więc żeby była równowaga w moim życiu kurczę pieczone... To mi Wojtuś temperaturę dostał 38,5. No nie wiem zęby czy co? Żadnych więcej objawów nie ma. Dałam czopka i biega. Apetyt normalnie dlatego podejrzewam zęby. No zobaczymy, a tu weekend więc do lekarza prywatnie albo na pogotowie jakby co? :(((

Cleo- jak Wojtus?

Hej kochane!

Wlasnie wrocilam do domku po 11 godzinach na uczelni... Padam na twarz,a jeszcze jutro mam na 7:30 i dwa egzaminy... :(

Milego wieczoru! :)

Dzięki Kasia że pytasz ale u nas źle i ciężko. Wojtuś cały czas gorączkuje. Byłam u lekarza i zapalenie uszu :((( boję się tej temperatury. Dostaliśmy antybiotyk ale na temperaturę jak powyżej 38,5 to paracetamol dawać. Boję się bo Wojtuś o 15,20 dostał i teraz przed chwilą znowu bo gorączka rośnie. Oczywiście okładów nie da sobie robić.

Cleo mi pediatra mówił że paracetamol zamiennie z ibuprofenem - i wtedy te przerwy mogą być mniejsze. I współczuję zapalenia uszu, przerabiałyśmy to:(
I dochodzę do wniosku że u nas te choróbska były związane z zębami, oby tak było.

Kaczuszka my jeszcze poczekamy z pieluchami;)

Kasia powodzenia jutro!

Julka poszła dziś na rekord - zrobiła sobie w ciągu dnia 5-godzinną drzemkę! Teraz jestem ciekawa co będzie w nocy;)
A i chyba ma bunt dwulatka - ulubione słowo to "nie" i strasznie samodzielna się robi, już umie bez mojej pomocy pić ze szklanki (chyba że ma za dużo to na siebie wylewa;)) i uwielbia mi pomagać - jej specjalność to wyciąganie garów ze zmywarki i wieszanie prania;)

Ostatnia edycja:
Jaguś, a to Ci pomocnica rośnie ;)
Cleo,ja tak jak Jaguś pisze ibufen na zmianę z paracetamolem podaję przy wysokiej gorączce,bo wtedy można co 4h.
U nas gorączka była cztery dni temu przez dwa dni a teraz tylko katar plus lekki kaszel i czasami luźna kupa. Stawiam na zęby. Ogólne samopoczucie Leny na 5+ więc dziś zaliczylismy rodzinną wizytę w lunaparku, bo Julia miała obiecana karuzele ;)
A teraz grandzą obie ;)
Spokojnego wieczoru dla Was-Cleo zdrówka dla Wojtusia!

reklama
Cleopatra ja tez daje na przemian wiec jak trzeba to dawaj ;)
Biedny Wojtus ;( zdrowka dla niego !
Jak temp nie bedzie spadac to wsadz go do wanny z woda w tej samej tepm co cialo i co chwile dolewaj troszke zimnej wody tak by bylo 2 stopnie nizej.

Pozdrawiam wszystkie mamusie;)

Do góry