reklama
Akuku
Fanka BB :)
Siva jak ja wracalam do pracy to tez sie martwilam jak z cycaniem i powiem Ci ze dzieci sie dostosowuja do sytuacji. Emil odrazu nauczyl sie zasypiac bez chca przy tacie lub babci
Z kazdym usypial inaczej. A w sumie nie zastepowalam mu posilkow tylko jak mnie nie bylo to babcia czy tata dawali co innego.
Na chce ograniczyc karmienia Emilka w nocy. Tzn chcialabym zostawic do usypiania w dzien i wieczorem... a maly ssak wisi na mnie cala noc !
Z kazdym usypial inaczej. A w sumie nie zastepowalam mu posilkow tylko jak mnie nie bylo to babcia czy tata dawali co innego.
Na chce ograniczyc karmienia Emilka w nocy. Tzn chcialabym zostawic do usypiania w dzien i wieczorem... a maly ssak wisi na mnie cala noc !
Tina1201
Siva my mała do mm przyzwyczajalismy regularnie co wieczór od jakiś.3-4miesiexy...na początku oczywiście nie chciała ale ka kladlam się z nią ja sobie na Brzuchu i mój S zabawial ja zabawkami tańczył żeby nie widziała.ze.od.dołu czai się butelka i tak co wieczór i zaczęła pić coraz więcej więcej i w końcu przystały być potrzebne zabawki nie wypijala całej butli ale coraz więcej i więcej,ale tylko wieczorem udawało się.... Straszny cycocholik z niej był ale dzień przed sylwestrem.moja.mama.mówi nie dawaj jej już cyca tak nagle i nie dałam.jej wieczorem zasnęła, poznoej się obudziła oczywiście żeby pocycac... Pokrzyczala Pokrzyczala przetrzymalam widziała ze nic nie ugra dałam.jej wody mleka trochę wypiła przytuliłam zaczęłam mówić że kocham,śpiewać i usunęła o to dodało mi skrzydeł, że dam radę... Obudziła się jeszcze dwa razy dałam.jej wody jak nie pomogło mleka i nie ma juznodwrotu dzisiaj obudziła się raz dałam.jej mleka pospiewalam i usnela! Normalnie jestem z niej mega dumna!!!
Akuku
Tina jezeli ciaA nie jest zagrozona to nie ma przeciwwskazan do karmienia piersia w ciazy.
Dla mnie jedynym problemem jest bol sutkow a raczej prawego sutka kiedy Emil ssie. Zaczelo sie od zatoru i mam nadzieje ze niedlugo minie.
Ogolnie mozna karmic w ciazy a potem w tandemie - mleko dostosowuje sie do kazdego dzieciaczka... aczkolwiek ja soe jeszcze zastanawiam czy sie na to zdecyduje.
Alexa karmilam rok i 3 miesiace jakos czyli do ok 5 miesiaca ciazy chyba odstawil sie bardziej sam..z tym ze on nie mial problemu z piciem z butelki.
Emilek w sumie tez juz z butli pije..ostatnio dawalam mu wode..
Tina a jak bylo z pobudkami jak mala byla na cycu jeszcze ? Bo widze ze w ciagu 2 dni jest duza roznica.
Chyba ze wzgledu na sen odstawie go w nocy.. zmeczona jestem pobudkani pierdylion razy.
Dla mnie jedynym problemem jest bol sutkow a raczej prawego sutka kiedy Emil ssie. Zaczelo sie od zatoru i mam nadzieje ze niedlugo minie.
Ogolnie mozna karmic w ciazy a potem w tandemie - mleko dostosowuje sie do kazdego dzieciaczka... aczkolwiek ja soe jeszcze zastanawiam czy sie na to zdecyduje.
Alexa karmilam rok i 3 miesiace jakos czyli do ok 5 miesiaca ciazy chyba odstawil sie bardziej sam..z tym ze on nie mial problemu z piciem z butelki.
Emilek w sumie tez juz z butli pije..ostatnio dawalam mu wode..
Tina a jak bylo z pobudkami jak mala byla na cycu jeszcze ? Bo widze ze w ciagu 2 dni jest duza roznica.
Chyba ze wzgledu na sen odstawie go w nocy.. zmeczona jestem pobudkani pierdylion razy.
Tina1201
Akuku ona bardzo często mi.się budziła w nocy i długo cycala zrobiła sobie ze mnie smoczka śpi ze mną i czasem miałam.wrażenie ze jak tylko zmienia Pozycję jest od razu szukanie cyca i krzyk dlatego sama.jestem w szoku ze aż tak łatwo idzie!!!!
Akuku
Bardzo bym chciala karmic przynajmniej 2 lata ale jesli nie dan rady piersia to bede sciagac i dawac w kubeczku/butelce
Triche sie boje jak by to wygladalo kiedy malyy sak bedzie przy piersi a Emil mialby patrzec..lub karmic 2 naraz? Nie wiem chyba bym nie dala rady. Ale mam jeszcze chwile.
Dziewczyny ostatnio czytam o fotelikach samochodowych i przypomnialam sobie o tym facecie co wymyslil fotwlik anecia safety capsule ... fajny bezpieczny.. ciekawe ile kosztuje. Szukam gdzie mozna kupic.
Triche sie boje jak by to wygladalo kiedy malyy sak bedzie przy piersi a Emil mialby patrzec..lub karmic 2 naraz? Nie wiem chyba bym nie dala rady. Ale mam jeszcze chwile.
Dziewczyny ostatnio czytam o fotelikach samochodowych i przypomnialam sobie o tym facecie co wymyslil fotwlik anecia safety capsule ... fajny bezpieczny.. ciekawe ile kosztuje. Szukam gdzie mozna kupic.
Akuku
Tina oj chyba w nocy pojdzie w ruch butla. Bo on juz nie je w nocy bo mleko nie leci non stop tylko ssie na sucho .. mnie to boli i nie ma sensu sie meczyc.
Bede probowac na wodzie ale wlasnie calkowicie zabiore piers w nich..bo probowalam co drugie karmienie piers na zmiane z woda i nic to nie dalo..
Bede probowac na wodzie ale wlasnie calkowicie zabiore piers w nich..bo probowalam co drugie karmienie piers na zmiane z woda i nic to nie dalo..
Tina1201
No Wika dostaje teraz butle.jak widzę ze woda.nie wystarczy ale.chwilę poście pobije i tez nie chce... Może przestanie mi się Wogole budzić jak zobaczy ze cycka.nie ma.wiec.się nie opłaca ja ogólnie chciałam.karmić tylko do jesieni żeby zacząć się leczyć ale nie chciała odpuścić może.teraz tez troszkę jakby dorosła do tego hehe uważam.ze.rok to.i tak dobry wynik ;p
reklama