reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Akuku, to oryginalny przepis. Jak jest sezon na cukinię jak teraz to zamiast papryki daję więcej cukini. Jest wtedy bardzo delikatne w smaku :)

Ja to w sumie wszystko sie ucze na you tube albo na google szukam.

Co do robienia tortu to klade biszkopt )

No i tu sie zaczynają schody bo moje ciasta jakkolwiek pięknie wyrosną potem i tak opadną,
Tak rzucałam o podłogę i inne czary mary robiłam... lipa i tyle

A no i zapomniałam się pochwalić że zołza załapała w końńcu picie z kubeczka. Oczywiście niekapki jeszcze nie bo tam trzeba za mocno ciągnąć, ale taki z wykły z którego samo leci i owszem. A najlepiej butelka z dzióbkiem jej pasuje.

Ostatnia edycja:
A ja mam pytanie inne, cora pamietacie ma ospe i to wszedzie, nadal bardzo duzo mimo ze dzisiaj mijaja 2 tygodnie od pojawienia sie bąbli, fakt wszystkie juz sie susza ale jest ich duzo, no i wlasnie wczoraj przy myciu potarla sobie buzie i odpadl jeden strupek, cholera i dziiura jest duza, dzwonilam do apteki czy sa jakies masci aby smarowac ten krater, ale dowiedzialam sie ze narazie musi sie zagoic a pozniej mozna myslec, i stad moje pytanie, czy ktoras miala taki przypadek u dziecka, ew. siebie czy męża:) i czyms smarowala juz po wygojeniu sie tej ranki i to cos pomoglo i ta dziurka jest mniejsza lub calkiem zniknęla?

reklama
Dona: moja córa przechodziła ospę lekko - miała może z 10-15 krostek i to wszystko, ale miała na czole ze dwie i jedną sobie zdrapała. Po roku nie ma śladu nawet - wszystko się zagoiło, a też myślałam, ze blizna będzie, bo wyglądało średnio. A niczym nie smarowałam specjalnym.
Vinga: Mikołaj ma dwie dawki żółtaczki - więc szczepiony już na wszystko na co zamierzałam i co musiał. Jak pytają o szczepienia -a zapytali raz, jak do przychodni zapisywałam dziecko, to powiedziałam, że kardiolog nie wydał zgody - a karta szczepień jest u mnie w domu od początku i nigdy nikt jej nie otrzyma ode mnie - żadna przychodnia :) dodatkowo mamy legalne półroczne odroczenie po operacji, wcześniej też nie było sensu, bo w czasie operacji miał kilkukrotne przetoczenia krwi + po operacji jeszcze dwa razy krew i osocze = ma krew od dawcy, więc jakieś przeciwciała ma, bo skoro jakieś 98% jest szczepionych to ma chłopak już coś od dawcy - i starczy :) Zaś córka na nic nie szczepiona i nie choruje, a jak choruje to mamy świetnego lekarza bardzo oczytanego, jeżdżącego po konferencjach, który przyjmuje tylko i wyłącznie prywatnie i jest anty, więc zna nas doskonale i wszystko o moich dzieciach wie, bo nie raz i nie dwa sobie gadaliśmy o tym. Nie miałam i nie mam z tym problemów żadnych. Tylko to jest Wa-wa - wiem, że w mniejszych miastach jest trudniej. Tutaj nikt nikogo nie ściga i nie nęka. I dobrze. W końcu moje dziecko i ja decyduję;-)
Akuku: ja robiłam z czekolady, ale białej i dużo gorzej się pracowało z tą masą niż z tą plastyczną, ale smakowała dobrze, jak czekolada:)

Do góry