hej
Dawno nie zagladalam, niby malo popisalyscie, ale i tak nadrobic nielatwo
Fifka, tez przechodzilam juz takie poszukiwania, bo Leos ma malutka kolezanke na diecie bezmlecznej, bezglutenowej (mozliwe, ze przyszla msynowa wiec musze dbac
)
smakoterapia: PRAWDZIWY TORT URODZINOWY bez cukru, glutenu i nabiału / wegański
smakoterapia: TORT URODZINOWY (WEGAŃSKI*) BEZGLUTENOWY Z CZEKOLADĄ
smakoterapia: TORT SERNIK NA ZIMNO DLA ALERGIKA (dieta bezglutenowa, bezmleczna, wegańska)
i pelno ciast:
Ciasta bez jajek i bez mleka krowiego
Fifka, Akuku, gratulacje raczkowania. Moj tez juz jak maly samochodzic po calym mieszkaniu zanoszac sie smiechem
Przy meblach juz tez fajnie chodzi
Rosna nam dzieciaczki
Akuku, tort boski!
Dona, duuzo zdrowka dla ciebie. Z ta ospa w oku, to nie pomoge, ja jak mialam ospe mialam tez pod powiekami (bolalo!) i jak jeczmien.
Marika, wspolczuje :/ ja tez nie lubie antbiotykow :/ traktuje je jak zlo konieczne, a staram sie unikac jak moge. Ale wiadomo, czasem trzeba. Biedna Laurka
Siva, biedactwo, wspolczuje i duzo zdrowka zycze. tez mam lovi 360, ciezko idzie nauka, jakos nie zalapuje jak pic. W sumie, ja tez nie bardzo umiem z tego kubka. Leos pije wode iz butki albo doidy
Milusia, postaraj sie unikac jeszcze krowiego mleka, jogurty to inna sprawa, bo fermentowane, ale mleko ciezkostrawne dla maluchow jest. Moj od 5 miesiaca na diecie bezmlecznej, bo odmowil picia mleka. Mieszam mu miarki mleka z owocami, przemycam w kaszce, a tak to jogurty naturalne. No i obiadki, warzywa, mieso, jajka
ja wrocilam wczoraj z delegacji 5ciodniowej. Maz zajmowal sie maluchem super, ciesze sie, ze mieli okazje sie poznac lepiej. Caly czas opowiada, jak Leos zrobil to albo tamto
fajnie sie tego slucha.
Ale mnie bylo ciezko, tesknilam bardzo. Jak wrocilam o 1szej w nocy to polecialam to pokoju Leosia popatrzec chociaz, a jak obudzil sie o 5 rano to bylam tam w 30 sek
przytulil sie do mnie jak mocno, az mi oczy sie zawilgotnily.
maluch raczkuje na calego, staje juz bezpodparcia, ale chodzi tylko przy meblach
Juz nie mowi tylko mamamama tylko zaczyna skladac inne slowa. A jak zacznie to juz na calego
Mamy 2 dolne jedynki, teraz czekamy na jakies gorne zabki.
Uwielbiam jak goni kota
Leci za nim smiejac sie
Wkladam mu zabawki do duzego pudla, juz potrafi fajnie je wyciagac do zabawy. Aaaa, i rzuca pilka !! Fajnie tez nas karmi
jak je warzywa, wafla kukurydzianego lub takie cos, to zawsze jeden kes dla mamy drugi dla Leosia
Caly czas probuje tez dawac nam swojego smoka
Takie drobiazgi, ale jak ciesza