reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

delewarre, jak będzie się to powtarzać to pędź do lekarza.

jeszcze sprzątanie mnie czeka :) i spać. jutro na 11 do kościoła, ciekawe jak mój bąbel będzie się zachowywać :-p

reklama
Kaha w poprzedniej ciazy chodziłam prywatnie , mialam super opieke i kontakt z moim ginekologiem tez.
Teraz kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy ten lekarz był ze tak powiem nieosiągalny bo musialabym sporo dojezdzac do jego gabinetu ( jakas godzine drogi).polecano mi bardzo jego synową , z tym ze jest dosc młoda i przyjmuje tylko na nfz. Nie mialam pojecia jak dziala opieka na nfz bo zawsze zawsze chodzilam do ginekologa prywatnie. U nas w małej miescinie , w dobrych ginekologach nie mam zbyt duzego wyboru i musze teraz podjąć jakąś rozsądną decyzje. Nie to ze bronie mojej ginki,, ale tak to podobno dziala , ze nie daja skierowania na usg co wizyte. Nie mialam o tym szczerze mowiac pojecia .Póki co wiem tyle, ze w poniedzialek szukam jakiegos gina i umawiam sie na usg.

PustisziJak czytałam jakie problemy miałaś z tym suwaczkiem,to zaraz mi się przypomniało,jak ja na początku forum miałam instrukcje od dziewczyn co i jak po kolei wklejać,Dżizas niby nic a jednak:) spoko,nie jestes sama,czasem to wszystko zgmatwane jest.Nastrj już chyba lepiej co?od ostatniego razu jak byłam,był mały dołek...
Takie smakowitości tutaj dajecie na pomysł,że aż mnie ssie w zołądku.Naleśniki z serem feta i szpinakiem.Nigdy nie robiłam,a trzeba by było,bo jednak to witaminki.A używacie mrozonego czy świezego szpinaku.Czasem tak jest,że chce sie dobrze odżywiać,ale tak do końca to nie wiadomo czy przetwarzając warzywa na zupę itp czy nie wygotuje się tych witamin,bo zbyt duża odbróbka termiczna.Ja jestem w tym temacie antytalent.
Blanka87 umów się na USG WCZEŚNIEJ,będziesz spokojniejsza.jA byłam na wizycie ostatni raz dwa tyg temu,teraz ma wizytę 26 czerwca,dlatego że gin poszedł na urlop,ale już wtedy mi mowił,ze na następnej wizycie a to będzie 11 tydzień,to bedziemy ustalać termin badań czyli te mierzenie itp,Prenatralne zcy jakoś tak.Idź lepiej do innego gin,będziesz spokojniejsza.

Nisiao, milo Cie widziec :)

Dziewczyny, zginela mi talia! Ogolnie jestem typem okragluszka, z duzym brzusiem (juz moge 'udawac' dosc zaawansowana ciaze), ale talie zawsze mialam. Zniknela jakos niedawno, mam wrazenie, ze pare dni temu byla. Tez tak macie? Mam nadzieje, ze to normalne, a nie ze juz za duzo tyje. Z racji nadwagi chcialabym sie zmiescic w 11-12 kg.

Katherinne Również miło Cie widzieć :):tak:.Co do zaniku talii,to nie mam pojęcia czy to normalne czy nie,sama mam z tym problem,czy mój brzuch to ciążowy czy raczej łasucha.Staram się nie jeść dużo,gdyz wagę startową mam 82 kg i też nie moge węcej przytyć jak 12kg.No,ale wydaje mi się że każda kobieta chyba inaczej tyje w ciąży.Ja naraie mam dylemat co ubierać i wkurza mnie,że w żadne spodnie się nie dopinam,nie mam co ubrać a w dopasowanych bluzkach trochę głupio mi chodzić,bo brzuszek extra ciążowy jeszcze nie jest,no i tak to wyglada.Jak się wkurzę to pognam na te zakupy bo już mam dość że w niczym dobrze nie wyglądam.Idę na 2 wesela w tym roku i czuje że będzie problem..problem co tu ubrać,ba! CO Tu kupić żeby wyglądać jeszcze ładnie.Katherinne nie jesteś odosobniona z tymi dylematami :)czy to norma czy nie.Generalnie ,jest to też powód do radości,że maluszek rośnie i wije sobie przytulny domek w nas,więc nie powinno to przeszakdzać,no ale my kobiety chyba tak mamy;-)
Katherinne ale ładna cyferka na suwaczku,gratulacje :)

Dziewczyny ja natomiast już wstałam o 5.Jak wstanę w nocy na siusiu,to jest przechlapane,bo mam problem żeby ponownie zasnąć.Mam problem z zasypianiem a jak się wyrwę z snu,to koniec.Męczę się i męczę.Zjadłam sniadanie,mam nadzieję,że zaraz mnie miło zmuli do spania :)

Ale dzis ładna niedziela sie zapowiada. a mąż w pracy 24godziny pracuje :(
Moj syn ogląda obowiązkowo na polsacie scooby doo a ja ide ogarnąc sie i do kosciola niebawem :)
zycze udanej niedzieli

No to i ja się witam niedzielnie:):)

nisiao mnie w tym roku czeka jedno wesele...w sierpiniu.i nie wiem czy juz brzuszek będzie czy nie..ale obstawiam ze raczej juz cos będzie, bo to bedize kolo 15 tyg....ale juz mam sukienkie...taka odcinaną pod biustem, luźna...i poprostu w niej pojde...

zastanawiam sie kiedy kupowac sobie juz ubrania ciążowe...ale mysle, e wakacje jeszcze obchodzę w tym co mam, bo to teraz tuniki, spodnice...wiec spoko...pewnie kolo jesieni zainwestuję w ubrania ciążowe:)

No i ustalilismy ze w lipcu mlujemy juz pokoj dla dzidziusia:) tak zeby szybciej wyschło, bo to lato...i potem będę mogła już spokojnie sobie wsyzstko kompeltować i ukladac...i tak do stycznia:):)

Ikasia - fajnie,że sobie już wszystko planujesz:) Ja to się boje cokolwiek planować do 1-go lipca aż się potwierdzi, że wszystko w porządku:)

nisiao - mam tak samo jak ty:) W nocy bardzo często wstaję sisusi:( Ale ja nie mam problemów z zaśnięciem :) Uwielbiam spać:p:p

lkasia no ja też idę w sierpniu,potem we wrzesniu.my jesteśmy w podobnym czasie w ciąży,kwestia paru dni :) więcej czy mniej.Ja mam nadzieję,że znajdę jakąś sukienkę :-(ciekawe jak sie będę czuc,na weselu lubiłam się pobawi a tu może bhyć ograniczenie choćby nawet w postaci nie takiego samopoczucia....Ja muszę sobie koniecznie zakupić jakies tuniki,bo mam ich mało,a one są najbardziej wygodne.Jedne spodnie kupiłam na allegro ciażowe jeansy z C&A za 30 zł :tak: nowe,to była niesmaowita okazja.TYLKO JAKOŚ nie czuję sie,żeby już je nosić:),ale są wygodne.Fajna sprawa z tymi spodniami z pasem.
kaha171 ja też uwielbiam spać,jak rano się przebudze i w końcu zasne to śpie do oporu,tylko to zaśnięcie:( cóż taki objaw ciąży.

reklama
Nisiao - Na Twoim suwaczku widzę że masz napisane "Mój Aniołek...9 tydzień" - rozumiem, że poroniłaś? Jeżeli tak to bardzo mi przykro wiem, że to koszmar :( To tak samoistnie czy był jakiś powód?

Do góry