reklama
kasia150491
Mamusia synusia:)
Akuku- kiedys juz pisalismy o tym na wracamy do formy, ze jak nagle ograniczysz ilosc jedzenia (kcal) to organizm przechodzi w tryb oszczedzania, zamiast spalac to oszczedza kcal na "przyszlosc", bo mysli,ze umrze z glodu...tak kolokwialnie mozna napisac... i zapewne dlatego tak jest u ciebie z waga... to jest wlasnie pulapka diety...mniej jesz, a tyjesz ja np nie zmienilam diety...i slodycze i chipsy i pizza czasami, a kg leca w dol, bo sie ruszam... i wg mnie to jest zloty srodek...:-)
a inna sprawa to czasami waga wieksza sie robi przy cwiczeniu,bo masa miesniowa rosnie...ale to oczywiste jest...
a inna sprawa to czasami waga wieksza sie robi przy cwiczeniu,bo masa miesniowa rosnie...ale to oczywiste jest...
akuku kasia ma rację jak zaczynamy całkiem mniej jeść to organizm magazynuję odchudzałam się wielokrotnie i za każdym razem ten sam bląd robiłam czasem warto poprostu wiecej sie ruszac cwiczyc, w moim przypadku tak musi być bo ja nie umiem sobie odmówic ale z cwiczeniami tez mi sie ciezko zmobilizowac i ten okropny ból pleców poza tym tarczyca mi blokuję i to nie dodaję mobilizację ale tym razem sie zawezmę i spróbuję wytrwać! a dla pocieszenia waże teraz tyle co w ciąży gdzie jak urodziłam ważyłam 9 kg mniej ale wzrosła mi tarczyca plus nadrabianie po urodzeniu bo miałam cukrzyce no i mamy 9 kg plus
kasia150491
Mamusia synusia:)
Akuku- wiem,ze cos tam jesz chodzi o ten skok- jesz normalnie, a nagle ograniczysz jedzenie i to jest dla organizmu "szok". Najwazniejsze to jedz regularnie co 3 godz...mozesz male porcje (ale tez nie jak dla wrobelka) i powinno ruszyc. trzeba zwyczajnie dac sygnal organizmowi,ze dostaje jedzenie, a nie jest glodzony:-)
reklama