a i jeszcze jedna rzecz zauwazylam nawet ze teraz jak kp i to wlasnie na to zadanie to mniej czasu ponadto poswiecam malej (bylam z nia sama do 14 bo maly w zlobku) po kp odkladalam do lozeczka i niech lezy... z malym jak karmilismy mm ktore trwalo krocej wiecej czasu sie posiecalo na inne rzeczy ...
a tp czy na zeby czy inne rzeczy niezwiazane z jedzeniem przystawia sie do cyca to juz wybor mamy
ja nie mam zamiaru jesli bede widziec ze mala glodna to dam cyca ale jak widze ze nie o to chodzi to odstawiam bo jak sie ma dwojke dzieci to w takim wypadku oddaje mezowi niech ponosi zapoda smoka gryzaka i on tez buduje wiec niz trzymac dziecko przy cycu i uzalezniac je od siebie
jedyne co to pozwalam na zasypianie przy cycku na noc ... ale maly tez zasypial na rekach przy butli ... wiec dla mnie to niemal jedno i to samo
Marika rozumiem ze to nie argument dla Ciebie
Wazne zebys robila wdlg swojego serca sumienia i rozumu
do niczego sie nie zmuszac ... najwazniejsze zeby bylo lepiej ... i jesli mozesz dawac sam nutrition to super
Kamag ja mam jeden posilek z mm do teraz u starszaka a ma 2 lata
dostaje manne na kolacje na mm ... a to dlatego ze jednak sa w nim witaminy i to tak dla uzupelnienia ... a reszta na zwyklym mleku to co dostaje
mam zamiar pociagnac do tego 3 roku zycia (tak zalecane) ale jeszcze sie zobaczy ... jedna duza puszka idzie nam na miesiac wiec nie jest to jakis gigantyczny koszt, i moja rada ... zeby nie uzalezniac dzecka od butelki jak bedziesz odstawiac to staraj sie nauczyc dziecia jesc tylko lyzeczka ... moj od 10 miesiaca zycia nie mial w ogole butelki bo lepiej na zeby
nauczyl sie pic przez rurke i normalnie z kubeczka a wszystko jadl lyzeczka ...
Milusia u nas tez maraton po lekarzach
co tydzien cos ... najlepsze jak ja ide bo zawsze z towarzystwem malej
Nisiao nie miej zadnych wyrzutow nigdy
ciesz sie ze malej lepiej
a kp moze uda sie przy nastepnym to bedziesz miec porownanie
ja tak mam
i cenie jedno i druge ale nie stawiam zadne na piedestale ...