reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

Pustiszi lacze sie bolu marudzenia...myslalam ze to byla jednorazowa sprawa bo wczoraj miauczala jak kot jak tylko odlozylam do lezaczka czy lozeczka. Ale dzis to jest dopiero jeczy-dupka z niej :) No nic jej nie pasuje. Az mi to sie dziwnie oglada bo ona od urodzenia grzeczniutka jak aniolek byla.
No i moj m wczoraj wieczorem juz ja podsumowal...ze dorosleje bo juz ma humory jak kobita hihihi

reklama
współczuję marudek - mój marudzi, ale jeszcze nie jest źle :eek:
za to ostatnie dni to stał się takim wędrowniczkiem że z oka spuścić nie można. Kula się, czołga, pełznie i wszystko razem. zostawiam na macie na kocu a po chwili znajduję w narożniku pokoju na panelach... Przewinąć się nie da bo się kula... Dzisiaj w sklepie kilka razy musiałam się cofać bo zrzuca skarpety - i robi to świadomie i ma z tego radochę :tak: :rofl2:

dzisiaj sis była u gin - będzie miała synka - haha chyba wojna idzie. U nas było 5 dziewczyn w domu a teraz to już 7 wnuk i tylko 1 wnuczka :-D

no i jeszcze napiszę że dzisiaj u...rdoliła mnie osa.... bezczelna jedna .... wieszałam pranie i bach walnęła mnie w nogę. Wiecie że potem zastanawiałam się czy mogę karmić i szukałam w necie ....:nerd:

Współczuję wszystkim skoku, marudzenia, ząbków itp

Anbas widać to co dla nas ważne zawsze okupione jest bólem a propo nóżki - żeby szybko minęło

Kaczuszka a jaki rodzaj literatury pisze ta camile lackberg? Nie mogę sprawdzić bo mój laptop zachorował pan doktor czyt. Mój m wróci wieczorem to go zbada

Kasia ładnej pogody na wakacje bo przecież ładne foty muszą być

Pustiszi widzę że Niklas to mały siłacz nie dość że sam siedzi to jeszcze mame maltretuje :p

u nas wczoraj moje dziecko nie dostało nic, dziś zastanawiałam się nad marchewką ale zrobił 3 kupki wszystkie nie twarde ale gęstsze dużo bardziej niż zwykle no i jeszcze ciut zielonkawe i chyba dziś też nic nie dostanie

cleopatra - takie "lekkie" kryminały ale takie przeplatane z życiem rodzinnym...
teraz czytam "Twoja kolej" Pamela Ribon - wciągające :)

Z serii bardzo mi się podobała trylogia Stiega Larssona "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" (film "dziewczyna z tatuażem"), "Dziewczyna, która igrała z ogniem" i "Zamek z piasku, który runął".

50 twarzy... czytałam i fajna była 1 część, kolejne coraz nudniejsze i cukierkowate :) liczyłam na inne rozwinięcie akcji - ale tak przeważnie jest że jak 1 cz jest super to stawia się wysoko poprzeczkę i kolejne są gorsze.

Witam wieczorowa pora.
Pustiszi jak chcesz na przyszlosc to ja wlasnie w trakcie czytania ''Uparte dzieci.Od konfilktu do współpracy'':-)Poradnik jak wychowac dziecko o mocnym charakterze, jak byc konsekwetnym itd.Czytam stosuje na Dawidzie i pomaga :tak:

Kasia ja robilam mini imprezke dla DAwida z okazji pół roczku byl tort byla chrzestna ,takie cieszenie sie ze juz pol roczku dzidzia z nami. Teraz pol roczku za 10 dni, pewnie kameralnie wsrod swoich uczcimy te cudowne poł roku z Wiktorkiem:)

Milusia mały mój miał w 4 miejscach zrośnięty kanalik. Zabieg bez narkozy trwał max 5 min i poprawa natychmiastowa. A musicie w narkozie. - to zawsze obciążenie dla maluszka?
no właśnie nie wiem dlaczego ze znieczuleniem-wolała bym bez...ale tu wszystkim dzieciom dają narkozę.U Zosi myslę nie jest tak źle...może uda się że sama sobie do tego czasu go udrożni...(od wczoraj oczko czyste więc może??:tak:)

Malinka Pustiszi u mnie to samo,ze mna to czasem jest ciężko,ae ogolnie jest grzecznutka,ale u taty to zawsze najlepiej.

Monika ja to dziś walczyłam też z pobraniem moczu,oj przy tym fikaniu pupą to wyczyn do tego ja łapię do pojemnika,tak jakoś mi zapodała pediatra,że mam tak pobierać ,więc siedziałam i kwitlam z tym kubeczkiem a mała z dziką przyjemnością kopała nóżkami,najchętniej w mój nos tkwiący przy kubeczku,bo usypiałam już
Kurde ja to od dziś mam prolem ze zmienianiem pampka u małej,ona tak fika nóżkami i pupą zamiata we wszystkie strony,że mam ciężko zmienić i umyć jej pupę-jak zasrany to już w ogóle wyczyn z wymianą i czyszczeniem,żeby stopami nie rozmaziała :-)

No i od aru dni tak mi mruczy :tak:jak nie Kinia,taakie marudkowanie,mruczenie tu mina skwaszona,ja tu ją zabawiam ,przemknie usmieszek a potem znowu.

Ale ogólnie jest ok,małą mam grzeczną nie mam co narzekać...-tfu tfu nie zapeszam

Ostatnia edycja:
Hej ? Dzieki kochane jesteście ! Spisalam sobie wszystko
Kaczuszka dziewczynę z tatuażem oglądałam ale przeczytam bo już jakiś czas temu ten film oglądałam :) ale dalszej trylogii jeszcze nie
A wczoraj pol przeczytałam książki "gosposia prawie do wszystkiego" M.Szwaja myslalam ze kura domowa taka a ty onprzemovu w domu i miłości fajna lekka książka ;)
Ach juz bym chciała byc w pl codziennie juz chodzę w myślach po moich sklepach ulubionych parkach osiedlu aaaaaach :)

Dzisiaj noc lepiej płakał z 5 razy tylko czopki jednak pomagają bo szybciutko siebyspokajal jak go przytulalam :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam mamusie. Podglądam Was od jakiegoś czasu, bo również urodziłam w styczniu, w dzień babci :) i postanowiłam sie przywitać wraz z moją Anią (imię po prababciach ;)

reklama
Do góry