reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

Aaa ratunku. Co jest z moim dzieckiem. Jeszcze trochę to mnie wykonczy. Ma jakąś bezsenność czy co. No dobra niech nie śpi ale i niech nie płacze. Od 6'rano walka o sen a jak już to 10 min. Podwórko nie pomaga. Dopiero pół dnia a ją wykończona. Teraz śpi przy cycku. Zaraz trzeba iść po starszaka

reklama
Pustiszi - w Wawie widac kobiety z takimi torbami. Mysle ze jak jest odpowiednia reszta stroju to fajnie sie to komponuje.
Marika- u nas ani w nocy ani w dzien nie ma spania. A jeśli jest to poprzedZony wojna. Na spacerze bardzo mi pomaga pęk kluczy i mahanie nim:) ten dźwięk uspokaja i usypia Paulinke. ZresZtą tak samo w aucie:)
U nas rozpoczął sie etap piszczenia... :) śmieszne takie piski wymuszacze:)
Kurcze z telefonu nie pamietam co komu chcialam napisac.....
Ja na weekend sama u rodZiców a m na ryby. Zgodzilam sie na to tylko dlatego ze pytał mnie o to jeszcze w styczniu a wtedy naiwnie wierzylam ze moj aniolek bedzie spac...

Czytam,tak czytam i dochodzę do wniosku, że Lenka to aniołek jakiś się zrobiła ;) tfu,tfu,tfu co by nie zapeszyc. Śpi dwa razy dziennie po dwie godziny, czasami jeszcze złapie dwie krótsze drzemki. Zasypia ok 21 i śpi ładnie z dwiema przerwami na cycka. Jest pogodna i uśmiechnięta, coraz więcej gaworzy ;) od czterech dni wprowadzamy warzywka - marchewka już przerobiona. Wczoraj doszedł ziemniaczek i chyba ją przytkalo, bo kupki wczoraj nie zrobiła i dziś też jeszcze nie :( za miesiąc wyjeżdżamy na wakacje i chciałabym do tego czasu ogarnąć większość nowości, za tydzień kończymy miesiąc i lecimy z glutenem. To mnie martwi, bo na wyjeździe będziemy musieli kontynuować podawanie manny, bo to się robi dwa miesiące ciagiem. Ehhh, damy radę jakoś ;) bardziej boję się 8 h jazdy z dwójką w aucie. Doradźcie, czy mam usiąść z Lena z tyłu, czy obie dziewczyny razem usadzic?

Fifka tro ładnie Adrianek przybiera,super że wszystko dobrze,tylko teraz piszesz,że taka przylepka ,też podziwiam Akuku że chce się tak szybko zdecydować.

Wogóle podziwiam Was mamy mające więcej niż jedno dziecię,to jednak jest więcej pracy tu dogladnąć i organizacji.
Ja to ledwo ogarniam dom i nie mam siły a dziecię me nie jest aż tak bardzo absorbujące,ale wiadomo trzeba też się i pobawić,żeby samo nie leżało itd nie wspominam o innych czynnościach.
chcialabym kiedyś mieć dwójke dzieci,ale chyba nie tak szybko,choć mała różnica wieku jesg fajna.

Pustiszi fajne są te torby,też widzialam już u niejednej pani :-) sama posiadam filcową kopertówkę w stylu marynarskim i chętnie ją noszę :) są bardzo oryginalne te torby

No to jak sie pojawiają to bede sprowadza bo juz mam kupę zamówionych to domowie i te :) bo tutaj to tak cienko sa ale jeszcze sie ne rozkręcilo :)

Jezu dobra dzisiaj popisałam ide sie brac za dom a młody warczy na balkonie piszczy krzyczy zaraz ktos sie poskarży a on tak poprostu lubi struny naciągnąć i głos swój słuchać a mi az łeb pulsuje od tego wycia !

Miłego weekendu !!!!!! :)

KACZUSZKA ksiązkowo takie same upodobania. Larson swietny, lackberg przeczytałam wszystko co dostałam a do GREY'A w 100% sie z tobą zgadzam.

A z taki odmóżdżjących jak ja to mówię Szwaja ( oprócz Zupy z ryby fugu- ta trochę poważniejsza)

NISMILE witaj

CLEOPATRA mala tez mi sie odwraca jak jakiś hałas usłyszy

SIVA ja bym chyba starsza dała z przodu (mój syn zawsze o to prosi), a dla wygody z malutką z tyłu

U nas kupa raz w tygodniu czasem dwa. no dzis byl ten dzień ulala ale było... ledwie pampers dał radę.

Dołączam do tych, co czytają, a włączyć się w dyskusję nie ma kiedy;)

Kasia udanego wypoczynku:)

Siva ja myślę tak jak Olich - wygodniej będzie, jak Ty usiądziesz z tyłu, a dodatkowo jeśli Julka miewa objawy choroby lokomocyjnej to z przodu lepiej się znosi podróż;-)

Cleopatra, Nismile to chyba taki etap u dzieci, że byle dźwięk czy ruch odwraca ich uwagę od jedzenia, bo moja ma to samo. I też ostatnio strasznie szybko się najada, je duuuużo rzadziej (przynajmniej w ciągu dnia) a ja mam przez to nadprodukcję;-)

Fifka ładnie Adrianek waży:)

A ja wczoraj załatwiłam Julkę marchewką z groszkiem i potem kaszką ryżową... Dziś był mega problem ze zrobieniem kupki bo była całkiem twarda, więc podałam małej jabłuszko z piekarnika (smakowało i to bardzo:)) i jakoś w końcu się udało, choć myślałam, że trzeba będzie skoczyć do apteki po czopki:)
No i dziś kończymy 5 miesięcy:)

I znow pisze, ze czytam, ale napisac ciezko :-) wiem co u Was, i tak ogolnie napisze, ze moj Tymek tez bardzo sie rozprasza przy jedzeniu, juz z jakis miesiac tak robi :-) narazie jest caly czas na piersi, ale lekarz mowil, ze moge mu zaczac cos dawac, wiec w poniedzialek zaczniemy :-) wazy 6.800 drobny i dlugi, ale lekarz na moje pytania czy nie za mala waga nic nie powiedzial, wiec sie nie martwie. Wczoraj wyszedl pierwszy zabek, tzn zauwazylam go, a raczej uslyszalam stukajac lyzeczka :-) ale frajda to byla, bardzo sie cieszylismy z mezem :-) i wedlug zwyczaju maz musi mi sukienke kupic :-) objawy tzn darcie sie, i ciagle wiszenie na cycku byly w sobote, bo slinienie sie i pakowanie wszystkiego do buzi to juz z miesiac...
w zeszlym tygodniu bylismy kilka dni na wakacjach u rodziny a na jeden dzien wyskoczylismy nad morze, super bylo,.malutki podroz bardzo dobrze znosil :-) no i mialam obrone na zakonczenie studiow podyplomowych, maz z synkiem koczowali pod uczelnia, pozniej promotorka mnie z malym zobaczyla i bez kolejki wpuscila, powiedziala, ze pachne dzieckiem :-) haha i jak odpowiadalam na trzecie pytanie to mi przerwala, ze niby ktos placze i wola bo glodny, wieec super, synus mamusi pomogl zdac ;-) na 4+ :-)

Jagus najlepszego na te 5 miesiecy, my tez dzis mamy :-)!

Marika kochana mam nadzieje, ze Twoja malutka niedlugo. ' wyrosnie' z tego, ze jest taka wymagajaca!

Usciski szczegolnie dla mamus wiekszej liczby dzieci niz jedno, cierpliwosci dla Was i moje uznanie :-)!

Duzo zdrowka dla wszystkich, udanych wyjazdow,lekkich skokow:-) !!! Chcialabym ladnie wszystkim odpisac ale ciezko po miesiacu :-) czytam Was i wspieram, pozdrawiam!

reklama
Hej laseczki!

Fifka- gratulacje dla Adrianka za wage no I dla Ciebie bo to przeciez na Twoim cycusiu tak ladnie przybiera!:)

U nas chyba tez skok, bo Antos trudny "w obsludze" a moze upaly , a moze zeby bo sa juz 2 , w zeszly czwartek pierwszy a wczoraj drugi.

Dzisiaj bylismy na basenie, a raczej brodziku, mamy kolo domu w parku takie bajerki z fontannami , sikawkami itp. I nasza Amelcia pol godziny stala przy ogrodzeniu zanim dala sie przekonac a jak sie rozkrecila to juz zamykali I znowu placz :-( moze jutro bedzie lepiej.

I musze sie pochwalic ze Amelci zdjecie wygralo w konkursie BB

Zdrowe dziecko to szczęśliwe dziecko - konkurs - BabyBoom.pl

to ta na koniku:)

Do góry