reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

ale mi się udał ranek - pojechałam do galerii i w Mohito kupiłam sobie 2 sukienki i bluzeczkę :) potem Ikea no i zjadłam pysznego pstrąga pieczonego na obiadek, potem brewki i nareszcie mam lepszy humor :)
a pogoda u nas się skiepściła - pada i wieje - czuć że weekend przed nami :)

Mirka niestety nie znam się :(

Pustiszi ale super :)

reklama
Hej dziewczyny,
Widzę,że temat jeżdżenia autem, to ja się "pochwalę, że pracując robię autem średnio 10 tys. km miesięcznie, więc zbędne komentarze m mam z głowy ;)
Wcięło mi post poprzedni, a teraz Lena nie pozwala dopisać do końca. Będę edytować później ;)

Nisiao ja jestem na macierzynskim od urodzenia Wiktora czyli od 28.12, ja bralam ten 100% 20 tygodniowy. Mirka moze jednak poczekaj do konsultacji z lekarzem, ja ostatnio jak robilam malemu badania to mielismy mnostwo strzalek w gore to w dol, co znacyzlo ze cos jest podwyzszone cos obnizone i czlowiek nie wiedzial o co chodzi, okazalo sie ze u malych dzieci inaczej interpretuje sie wyniki i ze wszystko jest ok, poza alergia , ktora wtedy wyszla. Kaczuszka ja jestm dzisiaj tak przymulona jakby ktos cala energie ze mnie wyssal ale caly czas po glowie mi chodzi wypad na jakies male zakupy, niestety w mojej najblizszej galerii nei ma Mohito a tez chcialabym jakas sukienke na lato. Siva milo czytac ze sa kobiety ktore sobie swietnie radza za kolkiem :-)

Jeśli chodzi o jeżdżenie to po naszej małej miejscowości śmigam i m nic nie mówi bo inaczej ja się nie potrzebnie stresuję. Gorzej np. Do Wrocławia pojechać bo miałam już kiedyś wypadek, skasowałam starego grata i od tamtej pory sama nie byłam chyba że do Kościoła ale to tylko kawałek od moich teściów. A na skrzyżowaniu gdzie miałam wypadek to chyba nie tylko ja bo teraz już światła zrobili

My dziś na wizycie byliśmy skontrolować wieczny pokasływanie mojego dziecka i takie jakby chrapanie jak śpi na plecach. Niby wszystko ok. Nowe rzeczy mamy wprowadzać tylko cytrusy, truskawki i pomidory jak najpóźniej. Mleko dla alergików co najmniej do roczku.

Wojtuś się jeszcze nie przewraca z pleców na brzuszek i odwrotnie ale lekarz stwierdził że ma czas. Waży 8kg w pampersie więc mu 7900 wpisali. Na siatkach centylowych wychodzi powyżej 50 centyla więc średniaczek a ważyłam bo moje dziecko od jakiegoś czasu kombinuje z jedzeniem. Raz je tylko z piersi obraza na butelkę innym razem wypije pierś i butelkę, ale według moich obliczeń mniej niż kiedyś i jeśli samą butlę pije to więcej niż 120 nie robię bo nadwyżki zwraca

Hey to tylko ją taka "kura domowa", tylko ją nie pracuje?? ;)
Ją mojej Laury niekiedy nam dość, raz dziennie nadchodzą takie myśli. Ale to takie moje oczko w głowie, z pierwszym dzieckiem tak nie miałam. Chyba bym nie mogła zostawić. Ale w tych czasach ciężki utrzymać sue z jednej polskiej wypłaty :(
KASIA ale ty śliczna. A te kręcone włosy hmm. Moje proste i cienkie :(
MALINKA ją też potwornie się bałam. Dosłownie całą byłam mokra że stresu. Czym więcej się jeździ tym mniejszy szok. A tak to już jest stres, że ten samochód jedzie ;)
PUSTISZI mój syn to w 5, 5 w chodniku już śmiała. A Laura taka malutka się wydaje. Ją już sadzam ale sama opada
MIRKA u mnie Laury nawet nikt pod kontem jakiegoś napięcia nie badał. Pewnie jak dziecko coraz efektywniejsze to samo się ćwiczy. Fajny prezent. Dasz link? Z góry dzięki
CLEOPATRA dołączonym do grupy do której należę ją i Siva na fb. Tam dziewczyny pomogą przejść na sam cycek. Taka fajna grupa wsparcia
SIVA kciuki &&&

Ja już po. Marika, dzięki za kciuki! Pani doktor orzekła, że byłam dzielna na tym znieczuleniu domiazgowym :) 200 poszło, a za trzy tyg kolejne 350 zł :/ najgorsze, że na przeglądzie wyszło, że mam jeszcze 6 zębów do zrobienia w tym dwa pilnie :( chyba zbankrutuje...

Cleo no wlasnie po Wrocławiu jezdzic to dla mnie jak dzungla. Wiec na poczatek nie bede sie puszczac w miasto chce tylko po swojej dzielnicy sie poruszac.
Siva ja mam jeszcze 3 ubytki do wyleczenia ale zrobie je urodzicow bo tam dentysta polowe tanszy.

reklama
Hej laski :)

Dobrze że weekend za pasem:) choć jutro muszę jakoś ogarnąć dom bo zarośliśmy brudem . Mam tylko nadzieję że dziewczynki pozwolą.

Ja jeżdżę sporo, powiem nawet nie skromnie że świetnie sobie radzę :) Jeżdżę sama z moimi szkrabami.

Mam do Was pytanie. Lenka praktycznie każdej nocy się wybudza całkowicie. Potem ciężko ją znów uspać, krzykami budzi starszą. W ogóle często się budzi na jedzenie bo 5 razy lub częściej! Nie mam pojęcia czemu. Może za długo śpi w dzień. Ma z reguły dwie drzemki dłuższe ok 2 godzinne i jedną krótką pół godziny. Choć dzisiaj miała jedną długa 2.5 godziny i jedną krótką godzinną. Macie może jakieś pomysły cóż mogę począć żeby słodko sobie spała bez wybudzania całkowitego? Żeby po jedzeniu zasypiała. Bo średnio przyjemne to jest:)

Do góry