reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
NISIAO Laura prxybrala 1kg przez 7 tyg. Moja Lekarka bardzo zadowolona z wagi, a to 10 centyl
KACZUSZKA ja masowalam ten kanalik i przeszlo. Tylko czy na dobre. Moze sie odblokowal w koncu
ANIA a moze krew i mocz zbadac dla malej

Ja to wczoraj na wieczor bylam mega zdolowana, zmeczona itp
Pozarlam sie z m. Jeszcze walna haslo, ze jakos samotne matki sobie radza. To w pokoju sie zamknelam i nie wychodzilam

Witam...

Ależ jestem niewyspana... Adrian z tym swoim jedzeniem to serio przechodzi sam siebie... :no: Żeby budzić się po 6-10 razy w nocy na karmienia??? Już mi włączył jakąś hiper laktację bo moje piersi aż bolą jak nie je z 3 godziny bo przyzwyczaił mnie do częstego karmienia. No ale... są tego plusy! :-) Tak jak narzekałam że mało przybiera tak teraz ruszył z kopyta. Nawet nie trzeba go ważyć żeby zauważyć że bardzo utył (ludzie w naszym otoczeniu to zauważyli) :-D no ale to nie zmienia faktu że jestem wykończona...

Poza tym mąż wychodzi po 11 do pracy i zostaje sama na prawie cały dzień z moją dwójką a na zewnątrz ewidentnie zbiera się na deszcz....

Marika
powiem ci że ja serio jak czytam o Laurce to widzę Adriana... Kiedyś mając tylko Konrada obserwowałam takie "wyjące" i naręczne dzieci to miałam takie poczucie że "takie zachowanie" jest winą rodziców.... oj jak życie mnie zweryfikowało... Adriana chowam tak jak Konrada i choć starszak aniołkiem nie był to zdecydowanie był łatwiejszy w obsłudze i na pewno dużo mniej płakał...

Ania Nisiao 450ml??? Oj to wydaje się bardzo mało.... Ale z tego co wiem to Ani malutka dobrze na wadze przybiera a mała Nisiao też wcale nie ma niedowagi. Widocznie tyle im starcza... ja nie mam pojęcia ile je Adrian bo nie mogę zmierzyć ile zjada z piersi... wiem tylko że z butelki zjada 80ml mojego mleka... a jako że je co 1-3 godziny (średnio co 2) to wychodzi około 1l mleka dziennie...

Kaczuszka oj macie się z tym kanalikiem... :-(

Anisen
a to pech z tym odkurzaczem... nam ostatnio o mało piekarnik się nie spalił... na szczęście sończyło się na strachu...

Mirka Adrian nie ulewał wcale póki nie dostał tej cholernej nystatyny.... :-( mówiłam o tym lekarce ale ona nic z tym nie robi... czekamy aż wyleczymy pleśnniawki...
Cieszę się że dobrze czujesz się ze swoją decyzją!

Malinka przytulam was mocno...

Milusia
u mnie jak u Mariki Adrian nie poleży sam... nie ma szans...

Moje dzieciątko poszło spać o 17 i z dwoma karmieniami o 21 i ok 2 spało do 5 rano :) - mąż go obudził. Wyszykowaliśmy więc męża do pracy i średniaczka do przedszkola , maluszek zjadł, zrobił kupacza i poszedł spać :) a ja muszę uszykować starszaka do szkoły, a też bym poleżała ....

Marika - masowałaś wzdłuż nosa tak do góry?

Fifka - pocieszę - trzecie dziecko będzie łatwiejsze :) U mnie starszaki też naręczne były, Adaś jest kochany dużo śpi, je szybko, lubi huśtawkę, w łóżeczku poleży i ostatnio więcej jak może łapać zabawki.... Oczywiście ma chwilówki że noszenie - ale jest super w porównaniu ze starszakami :) A z tym mleczkiem to może spróbuj dać mu mm na noc takie konkretniejsze... bo kaszka chyba jeszcze nie?

FIFKA oj tak to dziecko ustala zasady a nie rodzice. Wszystko co sobie zaplanujemy to idzie w leb. Myslalam, ze choc Laury kolysac nie bede. Nie kolysalam do 3 tyg. Poki zaczely sie kolki i lapalam sie wszystkiego

KACZUSZKA odkad pisalysmy to zaczelam inaczej masowac. Tak od nosa do oka. Zauwazylam ze ropa wtedy wychodzi. Tak jakbym wyciskalam do oka ta rope z kanalika

Ostatnia edycja:
Kaczuszka ja raczej trzeciego nie planuje... jakbym wiedziała ze będę miała 3 córkę może bym sie zdecydowała.. ale nikt mi takiej gwarancji nie da :-)

Marika
świete słowa....

Siema !

No to moje dziecię do rany przyłóż ! Samo sie sobą zajmie jak cos robię, nie marudzi, sam sobie zaśnie, ewidentnie daje znaki które rozpoznaje juz z miejsca, ładnie je pomalutku patrzę juz na menu bo za miesiąc ruszam z przystawkami daniami głównymi itd, śpi od 21 do 3 i do 7 miód malinka kocham Go !! Wlasnie je piąstkę ogarnia dżdżownice a ja kawkę pije ! :) I taki dziś dzien jak co dzien ... No to sie nawychwalalam idę na śniadanie ;)

FIFKA sa sposoby na dziewczynke. Do tego dziewczyny bardzo dlugo sie przygotowuja. Nie jesc miesa pol roku, odpowiednia suplementacja witamin i czas poczecia. Podczytywalam ten watek tu na BB ale mnie to przerazilo. Ja tylko skorzystalam z tego, ze stosunek byl dlugo przed owulacja, az zdziwilam sie, ze bylam w ciazy

PUSTISZI bo twojemu malutkiemu przestal w koncu brzuszek dokuczac. Mojej Laurze ewidentnie cos spac nie daje, tylko co

Ostatnia edycja:
Marika wcale nie te nocne jedzenie 3-4 jest wybudzany przez brzuszek ale pomagam mu sie odgazowac nozki kładę wyżej i sobie śpimy dalej ... Ale dziecko ciagle na mleku specjalnym na kroplach masaże etc. Nie tak ze jest kolorowo ale przyznam ze w dzien go nie meczy tak jak nad ranem

Ale omijam kwestie brzuszkowe bo bym was zamęczyla ciagle pisząc o tym a dla mnie juz jest rutyna ćwiczenia na brzuszek no i dla młodego

reklama
Fifka - mi lekarz powiedział że jeśli facet spłodził 2 synów to raczej szanse na córe są małe - że płeć zależy w dużej mierze od tego jaką przewagę plemników ma facet.... ale 3 synków też jest super :)

Marika - ja masuję palcem wskazującym od ust wzdłuż nosa do oka - a Ty jak?

Do góry