Dzieki dziewczyny za wsparcie
I macie racje, jak juz podjelam decyzje to ulga niesamowita i spokoj wewnetrzny
chyba im decyzja trudniejsza, tym potem ta ulga wieksza.
I okazalo sie ze moja polozna srodowiskowa miala racje. Poprosilam ja o pomoc z dobraniu pozycji do karmienia dziecka jak przestalam sobie radzic, nawet z nia sie nie udalo. powiedzialam o moich planach z laktatorem, ale wedlug niej nalezy do kobiet z laktacja pobudzana przez dziecko, u mnie mleko wlasciwie od samego poczatku zbieralo sie w trakcie karmienia, na biezaco. Podzcas odciagania laktatorem tego nie bylo. Powiedziala, ze bede sie musiala sporo z laktatorem napracowac, zeby dac rade podtrzymac laktacje. Nie wierzylam, a jednak
W sobote odciagnelam 6x po 120ml, w niedziele tylko 4 x sie udalo, wczoraj tylko 3. Dzis odciagalam tylko rano, udalo sie tylko 80ml z obu piersi i do teraz nie czuje przepelnionych piersi. Nie ma ssacego dziecka i mleko zanika. A laktatorem macham kilka razy dziennie po 7-5-3.
Ale najwazniejsze, ze HIPP malemu sluzy, smakuje mu, zjada po 900ml dziennie, robi ladnie kupke, codziennie, czasem 2 x nawet. Brzuszek nie boli, spi ladnie, wiec dla mnie pelen sukces.
I tesciowej reakcja "no, skoro tak ci wygodniej"..... wygodniej? ech, wsparcie rodziny
Ania, a jakie mleko je corka? moze jej nie smakuje?
Anisen, ja to bym chciala nowy odkurzacz
my mamy zelmera meteor2, starsznie glosny dran, chcialabym cos cichszego
Marika, dbaj o sobie, zjedz cos, jak ty zaslabniesz dziecku tez sie nie przydasz
Pati, moj tez maly maruda, ale ma lepsze i gorsze dni
Ogolnie podobno na marudy jest jedna metoda, dzienna rutyna
Milusia, moj tez po
gasstrotusie kupki nie robil, wiec odstawilam, na refluks tez nie pomagalo :/ teraz wlasciwie tylko pozycja podczas karmienia, odbijanie podczas jedzenia bardzo czeste
Cleo, moj tez plakal tylko podczas wpuszczania plynu, na szczescie szybko przestal
ja tylko w foteliku woze malego, ale na szczescie on zawsze ladnie w aucie zasypia. ZCasem sie na czerwonym obudzi i pomarudzi, ale jak ruszymy to od razu spokoj
anbas, takie maluchy sa niezniszczalne, jak szaleja to nic nie czuja... nie miej wyrzutow
Fifka, wspolczuje plesniawek. Moze to nie refluks, ale tylko zgaga> Skoro mleko ulge przynosi? Mi pedoatra mowila, ze zgaga moze sie pojawil po jakis kroplach, czy czyms co zjadlam., a typowy refluks, to niedojrzalosc ukladu pokamowego
Inomama, Anisen, ja mam podobny dylemat. Troche inny, ale jednak, Sasiadka za sciana bardzo krzyczy na dzieci, wyzywa je wulgarnie. Az przykro sluchac, a ciezko nie sluszec, bo glosna jest.
Maz mowi, ze powinnam to zostawic, bo dzieci nie bije, ale ja mysle, ze przemoc slowna jest tez bardzo niebezpieczna dla dzieci. Ale co mam powiedziec policji czy strazy mieskiej? ze krzyczy? przyjada do takiego wezwania?
Zwracalam jej raz uwage, dyskretnie, to wydarla sie na mnie, ze nie moja sprawa i zebym sie od## i znazlam potem na balkonie zepsute mieso :/ moze przypadek, ale nie sadze :/