reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Noc piękna 3 z rzędu !!! Hura:)

na szczęście temp nie było po szczepieniu nóżka juz tez chyba nie boli :) dziecko zasneło samo w łużeczku o 21 i tak spała do 3.30 mleczko i znow spaliśmy do 6.30 bo kupka ja obudziła .

Sylka my tez mamy matę fisher price i narazie Oliwii sie nie podoba :( ale za to uwielbia balon na Hel który kupiliśmy Julii kłade ja w bujaczku przywiązuje balonik dość blisko i dziecko pieje z radości :)

reklama
Hej kochane!

Ja dzisiaj przez praktycznie cały dzień sama w domu :-( może moja mama mnie odwiedzi, ale nie jestem tego pewna...

Synkowie zdrowi! Powiem wam że dają mi strasznego powera! Czasem padam na twarz ale patrząc na tych dwóch urwisów aż chce się rano podnieść z łóżka i "działać" :-)

Adrian fajnie się zmienia z dnia na dzień! Skubaniec podciąga się do siadania.. i jak mu się to uda to cieszy się jak wariat! Martwie się o jego kręgosłup... zaczynamy też się przewracać z brzuszka na plecki i odwrotnie. Sporo ćwiczymy co sprawia mu ogromną radość :-D No i bawi się już zabawkami w rączkach. Jak coś uda mu się złapać to od razu do buzi :-p Nie ważne czy to mamy ręka czy samochód Konrada! Muszę uważać bo starszy różne zabawki i przedmioty daje mu do ręki - podoba mu się że on sam już bierze przedmioty w rączki.

Diablica U mnie to przyszło jakoś tak... naturalnie jeśli chodzi o ułożenie dnia,. Miałam tak poukładane dni od 2 lat i po prostu jak Adrian się urodził to Konrad narzucił nam rytm mając swoje przyzwyczajenia. Starałam się mu to zapewnić i Adrian samoistnie przestawił się tak ze zaakceptował rytm dnia Konrada. No i teraz każdy dzień wygląda prawie tak samo. To niby plus, ale jak dla Adriana coś zmienie w naszym "dniu" to strasznie płacze i nie potrafi tego zaakceptować... więc niby na codzień jest lżej ale jak chce np. wyjść na miasto, pojechać w gości itp to bardziej się męczę niż odpoczywam...

Nie pomogę co do Liszai bo moje dzieci czegoś takiego nie miały... -chociaż Konradowi takie suche plamki się pojawiają od naszych płynów,

Anisen
wątpie żeby się im udało... ale ja patrzę też pod swoim kątem gdzie zajść w ciążę było mi naprawdę ciężko...
Współczuję kradzieży,... okropni są ludzie... :-(

Magsus
cieszę się że mlutka dobrze zniosła szczepienie :-) Co do ceny ja płacę 109zł ale to jest 5w1

Cleopatra właśnie nie bardzo chce brać dziekankę bo to dla mnie rok w plecy a chciałabym po nowym roku do pracy wrócić....

Bandytka haha no to masz już niezłego klocka! Mój nawet 5.5kg jeszcze nie waży :-) (chyba no dawno go ważyłam)
i strasznie współczuję tych hemoroidów... musisz coś z tym robić...

Hej z rana?

No to ładnie tną ludzi po kieszeniach z tymi szczepionkami ja tylko książeczkę zdrowia wyciągam a w aptece dzien dobry do widzenia wszystkie leki na receptę za darmo szczepienia tez a jeszcze jak ostatnio pisałam dostał dwie super paczki od hippa (przez pediatrę) i miasta ot tak ze sie urodził czuje ze jakbym była w pl to by moja dawna pensja szła tylko na dziecko m na dom a jeść byśmy chodzili do domu Św Alberta ;/

Współczuje tych kradzieży ja zawsze mowię Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy !! Jeszcze dziecku kraść :/

Bandyta - to przybijam z niechęcią ale piątkę mam ten sam koszmar a mi sie płakać chce jak mam czopa sobie zafundować !! Nienawidzę no nienawidzę bo i tak nie pomaga ale juz miesiąc biorę tabl. Bo to jedyne co mnie ratowalo zreszta nie tylko i mnie

Kiedyś tego Tycjan dzieci jak moj m mówi nie pilnowali nie sprawdzali tak jakieś 10 lat temu niedawno sie tu zmieniło wszystko na "zdrowe" nie kupie juz warzyw nie bio, ale moj ma apetyt i co powiem Niklas nie teraz Ci nie dam kolacji bo masz juz 200g w zapasie ?? Hahaha no a jak duzo pije i herbatek i mleka to ja sie cieszę przeciez sie wyrobi jak zacznie mi tu myszkowac ...

Jezu jak ja sie zle czuje do 4 spoko wstawiłam ale o 6 nie mogłam wstać nie mam temp tylko 36,2 jakby mnie cos jebło w głowę mięśnie bolą (nie ćwiczyłam) świeczki w oczach i czuje ze mam zapchane oczodoły jest nie sympatycznie mi dzisiaj :/

Nerwicy można dostać wyłączasz tv i wszędzie o ludziach niepełnosprawnych chorych kur&€ sorry niech robią programy wieczorne a nie w śniadaniowych człowiek kładzie sie z problemami to wstaje chce cos miłego pooglądać cos ciekawego to tak ludzi dołują i z rana "patrz jak Ci dobrze a inni jakie maja nieszczęścia" nie to ze jestem pojeb@&€ ale dzien w dzien rano pol programów o dramatach ... Juz tele market zaczynam lubić :/ gdzie te programy o zdrowiu albo dla dzieci nawet ja lubiłam te teleranki 5-10-15 rowery Błażeja itd nawet przyrodnicze to od dzwonią wielkiego puszcza Matkooooo (chyba naprawdę będę chora bo sie żale nie wiem po co ha!)

Uwielbiam twoje posty Pustiszi :) ale madz racje...coś w tym jest co piszesz o tych programach. Tylko dola mozna zalapac na dzien dobry.

Ja tez dzis przymulona na maxa jestem... Poszlam spac po pierwszej bo projekcik musze skonczyc a ciagle w lesie jestem a czas goni. No a w dzien nie ma jak :/

U nas szczepionki wszystkie za free. Jedynie rota trzeba placic ale one sa spoza "standardowych" i nie sa wszedzie dostepne i trzeba w przychodni specjalnie zamawiać. Jakbym jeszcze mysiala placic za te wszystkie szczepionki to by mi tego zasiłku nie wystarczyło pewnie :)

Dziewczyny chyba przezywam jakis kryzys macierzynski :(
Poprostu ostatnio nie wyrabiam. Kuba jest tak nieznośny i ostatnio robi wszystko na złość. Budzi mala i na zmianę mi jecza... Najpierw ona jak ja zbudzi a potem on jak dostanie ode mnie ochrzan.. I od tych jekow przez pol dnua to mam poprostu leb jak sklep i mam ochote sie ubeac i wyjsc i nie wracac :(
Co ze mnie za matka...ehhhhhh.
Padam na pyszcz...

No to sie wyzalilam.

heloła!

w środy chodzimy na zajecia masażu, ale kurde dziś dla odmiany Lauruta ma 38 stopni, nie wiadomo skąd - odpuściłam zatem...

dziękuję w imieniu siostry za kciuki:) i oczywiście, ze od razu link z naszym forum podesłałam:)

dziś czekamy na wiktuały z Polski, zamówiliśmy na próbę ze sklepu dodomku.pl (30 kg - na próbę, hehehe), ciekawe czy będzie ok wszystko. Już nie mogę się doczekać - głównie ptasiego mleczka:)

Dona - najważniejsze, ze ok bioderka! i nie ciamajda z Ciebie żadna, to poporodowe takie jest. Tak czytałam i tego się trzymam - głownie wtedy, gdy zaczynam zdanie i nie pamiętam, co miało być dalej albo kiedy wsadziłam buta do lodówki zamiast do szafki....:)
czekam na Twą opinię maty!

Miejskibandyta - słuszna waga Kajetana!:) a z tymi hemoroidami to co teraz? jest jakaś opcja?

Magsus - no to cudnie dziecię śpi!

Fifka - siadać chce???o skubaniec! a jak ćwiczycie? bo my bardzo mało...co na brzuch przewracam, to refluks się odzywa i rzygańsko odchodzi...

Pustiszi - oj tak! od rana bombardowanie takimi newsami, że płakać się chce

Anbas - to ja jestem nie tylko wyrodna matka, ale i żona! i właścicielka kota też! Kajcisław wczoraj opierdziel dostał, bo wchodząc do domu tak walnął drzwiami, ze Laura na baczność stanęła, a zasypiała właśnie...w nocy mężowi się dostało, bo za głośno kołdrą ruszał:) a Garsona wypierdzieliłam z pokoju rano, bo marcował sobie intensywnie na parapecie, o!

Marika - zdrówka dla Cię!

współczuję Wam tych historii z kradzieżami - plaga jakaś...

BANDYTA ty mi tu z takimi wizjami nie wyskakuj... moze jak w totka wygram to sobie trzecie zmajstruje, a na razie pass

ANBAS ja swojemu prawie 6latkowi tez przetłumaczyc nie moge ze ma byc cicho, zawsze cos zmajstruje az mam ochote trzepnac go w łepetynke

MARIKA zdrówka

INOMAMA Kornelinka włsnie trzecie body zarzygała, jedna w trakcie przebierania, i to wcale nie leżąc na brzuchu, szału idzie dostać

Hej!

u nas szczepionki kosztują: 120 zł - 5 w 1 i 190 zł 6 w 1.

Dla porównania, mój mały ważył wczoraj 5.250 g a więc on też z tych mniejszych. Jemu chyba w długość idzie a nie w szerokość to mleczko :) ale uwaga, oglądałam niedawno książeczkę zdrowia mojego brata, w 2 miesiącu życia ważył 7200 :szok::-D to Maciuś nie poszedł w wujka, biedna ta moja mama takiego klocka musiała nosić :-D on wiecznie na 97 centylu był :-D

ja na szczęście nie mam hemoroidów po porodzie, ale potrafię sobie wyobrazić ten ból

Anbas, ja mam tylko jednego bąbla, a czasem tak mnie denerwuje, szczególnie jak w dzień nie chce w ogóle spać i nawet do kibelka na dłużej iść nie mogę... na pewno nie jesteś złą mamą

Inomama, biedna ta twoja Laurka... a wiadomo, kiedy te jej problemy mogą przejść?

heh, miałam coś jeszcze napisać i zapomniałam

a my dziś sami, mąż wyjechał do piątku, wieczorem moja mama przyjedzie i będzie do jutra... tylko żeby znów nie zaczęła z tym, że mały za lekko ubrany albo w za małe rzeczy bo mnie szlag trafi... na dodatek nie wiem skąd jej się to wzięło, ale przystąpiła do ruchu antyszczepionkowego! i cały czas mi gada, żeby nie szczepić skojarzonymi grrrr a ja w to całe gadanie antyszczepionkowe mało wierzę...

miłego dnia wszystkim, u nas z pogodą średnio, chyba znów nie pójdziemy na spacer :/

Anbas - kurczę współczuje strasznie i jeszcze nie ma nikogo co by sie zajął choć 2 h dziećmi a ja siedzę i oglądam tlc a tam babka czeka na porod :/ czternascioro dzieci juz maja i to jest życie jak w Madrycie dopiero

Inomama CAŁUJE RĄCZKI!! Juz siedzę na domku kurczę nie miałam pojęcia ze cos takiego istnieje !!! DANKE!!
I dużo zdrowka dla Laureczki kurczę malutka tyle juz ma za sobą i ciagle cos meczy niech to juz sobie pójdzie w piz@& nosz kurka :(

Moja mała dziewczynka szału dostaje mi odcięli ręce nogi szyje głowę a ten tańczy mało nie odleci jak helikopter a ja siły nie mam go nosić...

Bandytka współczuję... wiem co to - po 2 porodzie siedzieć kilka mcy nie mogłam, teraz też mam ale jest nieco lepiej pomogły czopki i maść Procto-glyvenol, no i czopki glicerynowe żeby pokonać lęk... staram się jeść codziennie jabłko, pieczywo pełnoziarniste, płatki owsiane - coś co perystatykę jelit przyśpieszy żeby codziennie zawitać w wc, bo jak nie to jest znowu jazda....

U nas nocka super - maluszek poszedł spać po 20, pierwsze karmienie 5:30, wstaliśmy o 8:30 bo średniaczek nas obudził. M w trasie, duży od wczoraj u babci, średniaczek został ze mną żeby obserwować jego bóle brzucha, które niestety nawracają. Wizyta u gastrologa dopiero w przyszły piątek (oczywiście prywatnie, bo na nfz za kilka miesięcy...).
U nas szczepionki 5w1 w przychodni 120 zł, a w aptece jak pytałam to ok 135 zł :no: 6w1 nie chciałam, bo wtedy dostanie więcej niż trzeba dawek wzw...
uciekam bo misiek się obudził...
A ... dzisiaj wypiłąm 1 kawę od chyba roku - no i kurcze tak czekałam na nią i jest jakaś bleeee.... chyba mi się smak zmienił, bo przed ciążą nawet 6 dziennie piłam...???

reklama
Anbas to i ja mam ten kryzys mam ochotę Julii pośladki przetrzepać !!!!! Jak mała nie śpi to ona grzeczna leży bajki ogląda jak Oliwia zasypia to w nią szatan wstępuje a takie gadanie ( nie wal , nie krzycz , nie śpiewaj, !!!) przynosi odwrotny rezultat jest jeszcze gorsza wiec nakrzycze na nią i jedna beczy i druga !!! Musze wyjść do drugiego pokoju otwieram okno powdycham powietrza i wracam . Nie dziwie sie ze Oliwia śpi w nocy po 6 godz bez jedzenia jest tak wymeczona ze w dzien sie nie przespi to w nocy odrobi :)

Pustiszi wyobrażam sobie jaka obolała jesteś te nasze kluski tyle ważą juz !!!!! Boziu wlasnie sobie uświadomiłam ze moja 2 miesięczna córka waży polowe tego co ta 3 letnia !!!! Julia jak miała 2 miesiące ważyła 4,900 a ta kluska prawie 7 kg !!!!

Do góry