reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

no wlasnie czekolada...mhmmmm marzenia.....to bylo okropne jak goscie przychodzacy do młodego dawali mi mega wielkie czekolady Milki...albo pralinki a mi ślinka ciekła po podłodze;-)

mnie dopadło gardlo i jade na paracetamolu....coz wiecej mozna? chyba nic bo czosnek tez odpada

do tego jak zwykle sama wiec raczej nie ma kto mnie przy malym zastapic.. Mało tego mój syn nie uspokaja sie na niczyich rekach tylko na moich. Tatą tez jest zdegustowany....o ile ten tata sie pojawia. Takiego czadu ostatnio mu dał ze biedak boi sie własnego syna.

fifka podziwiam ze z 2 dzieci dajesz rade wprowadzic rutyne....powaznie dla kazdej takiej podwojnej mamy szacun....ja nie daje rady. jak miałam jedno dziecko to ok rutyna byla i faktycznie jest to dobre ale z 2 jest to dla mnie mega wyzwanie i jeszcze go nie podjelam

no ale u nas nie ma bardzo kiedy pierw zapalenie płuc potem chora siostra ,mnie karetka powiozla na cisnienie bo zaczelo skakac,potem szpital i oskrzela teraz znow chora siostra i dzis mnie zaczelo łamac i goraczka bierze....i tak nam mija czas od 7 stycznia....rutyna dla mnie to abstrakcja ktorej z calego serca wam zazdroszcze.

reklama
Hej!

My wczoraj cały dzień poza domem, wizytowaliśmy teściów. U nas wprowadzenie codziennej kąpieli o stałej godzinie wiele zmieniło w kwestii spania. Kiedyś w ogóle nie mogliśmy uspać wieczorem Maćka, chodził spać koło 22-22.30, po kilku sesjach cycowania i lulania na rękach. Teraz kąpiel o 20, potem cyc i Maciuś idzie spać. I mam nadzieję, że tak zostanie :-) w sobotę, jak prawie nie spał w dzień to padł nam po 19 i spał do 1.30 :-) druga sprawa to spacer, wychodzimy różnie, między 13 a 15 i Maciuś zawsze na spacerze śpi, a często jeszcze po powrocie prześpi godzinę czy dwie... tylko spacer to musi być spacer, mogę zapomnieć o siedzeniu na ławce i czytaniu książki, muszę chodzić bo od razu się budzi :/

co do zabaw, my rozmawiamy, śpiewamy, pokazuję mu zabawki, kładę na brzuszku, włączam karuzelkę... Maciuś sporo guga, mówi: e, a, aguuu, czasem piszczy albo wydaje inne dźwięki... a najfajniej jest jak się sam z siebie uśmiecha do mnie bez żadnej zachęty :) ostatnio nachylam się nad łóżeczkiem, nic nie mówię, a on smoka wypluł i cały pyś się mu śmieje :-D:-D:-D

Pati my po prostu lezymy na macie, łóżku czy czymkolwiek i rozmawiamy, mamy grajace zabawki i pluszaki i tym sie głównie bawimy, masujemy sie i nazywamy czesci ciala. wprowadzam tez różne wyrazy dźwiękonaśladowcze wlasnie podczas zabaw pluszakami, no i takie dziwne dźwieki, typu mlaskanie, parskanie, i takie agu itd.

Witam po weekendzie !!!

Wiecie ja to jestem jakaś nieszczęśliwa !!!! Albo bez mózgowa !!!!

Okradli mnie w centrum handlowym blu citi !!! Zarabali mi zakupy tzn torbę z ciuchami dla Julii o wartości 530 zł wystarczyła chwila nieuwagi !!! :( karmiłam Oliwie przed sklepem w ktorym R wybierał fotelik samochodowy dla Julii torbę wlozyłam do kosza w wózku !!! ( błąd ) podeszła do mnie zgraja Rumunów ich dzieci mnie zaczepiły i odwracaly uwagę od dorosłych no i taki finał ze kiedy Julia sie zalała i chciałam jej założyć nowe spodnie to zorientowałam sie ze torby nie ma !!!! :( R poszedł do ochrony z głupia nadzieja ze moze zakupy sie znalazły niestety na kamerach widać jak kobieta z tej bandy Rumunów wyjmuje torbę z wózka podczas gdy dzieci odwracają moja uwagę !!! Kobieta szybko sie oddala a reszta po chwili zabiera dzieci i idzie za nią . Okazuje sie ze ta ekipa tego dnia okradla kilka innych matek !!! Wlasnie podczas karmienia małych dzieci !!!:(

Dona dzieki ale ja jestem zła na siebie !!! Juz raz mnie okradli w autobusie młody chłopak wyrwał mi torebkę jak wkladalam do niej tel !!! Od tamtej pory czujna byłam bardzo a teraz niewiem . R zły troche ale pociesza mnie ze przeciez nie zgubilam jej tylko mi ukradli a zły wsumie na siebie ze mnie zostawił na tym korytarzu :( no ale chcieliśmy wszystko szybko kupic i wracać do domu . Z zakupów dla juli jedynie 2 pary butów zostały :( wiec w niedziele musieliśmy jechać do innego centrum i kupic cos tej mojej starszej latorośli bo przeciez nie będzie nago chodzić :(

Diablica0 ja na gardło syrop stodal pije. ewentualnie isla do ssania. i oczywiście płukanie solą
Magsus- ooo matko! ja jeszcze z małą nie byłam w blue city ale wczesniej często tam robiłam zakupy i mam zamiar sie wybrac niedługo. Dobrze że ostrzegłas będę uważać.
U nas o samodzielnym zasypianiu mozemy zapomniec ;/ nie ma szans póki co. wogóle sama polezy moze 5 minut. nawet na rekach ciezko uspic, mozna bujac, hustac a im bardziej zmeczona tym trudniej.

Magsus wspolczuje :|

u nas w zyciu sama nie zasnie a jeszcze do tego smok jest beeeeeeeeeeee na potege ... bedzie zdecydowanie bezsmokowe dziecko choc ciagle probuje ... uspokaja sie jak ja wezmiemy tak jakby do odbicia choc nie zawsze... spi jak sie ja buja albo na polu ... przy cycu zasypia na noc

w dzien polezy sama tak 30min-1h i wtedy sobie guga oglada ,,, czasem z nami pogada czasem nikos ja zabawia :p

no i mamy jedzenie aktywnosc i spaniena noc po aktywnosci znowu cyc i spanie

reklama
wstrząsnęła mną wiadomość...
Mama Hani (z czerwcówek 2010-urodzona z bliźniakami) odeszła...Druga córeczka będzie miała 2latka...
Nie moge pojąć dlaczego Bóg zabiera małym dzieciom matkę...:-( wyć mi się chcę...
Kasiulka_1980

Do góry