reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

inomama, zdjęcie możesz sobie ustawić tak :p :klikasz w prawym górnym rogu na "ustawienia" i w liście po lewej szukasz "edytuj avatar" i tam wgrywasz swoje zdjęcie :) koniec. forum możesz ustawić na ulubione klikając na TAB+ (zielony przycisk) na stronie Przyszłe mamy szukasz styczniówek, nie wchodzisz w forum tylko klikasz na zielony znaczek .
no i gratuluję aktywności, oby tak dalej :tak:

reklama
zrobiłam cały gar kapuśniaku.. zjadłam już połowę!! w drugim garnku robi się bigos z 2kg kapusty.. pełnia szczęścia :-D:-D

Vinga dobre z ta kolejka:-)no wlasnie slepi sa ale glusi widac nie,albo nie zawsze;-)

ja juz piszecie o szyciu to z pierwsza cora zszywala mnie praktykantka, mimo,ze mialam oplacona polozna...ale po takiej ilosci dolarganu,to jak roslina lezalam,a wlasciwie jak po porzadnej lampce wina.bo po pierwsze to nic a nic nie czulam jak mnie szyje,i jeszcze sobie zartowalam, zeby mnie calkiem nie zaszyli, bo jeszcze chce troche zycia uzyc:-)

Jestem wykończona chyba już 4 raz śni mi się poród, okropny strach, płacz, uciekłam ze szpitala do domu, rodzice po mnie przyszli i zaprowadzili mnie na sale porodową, gdzie? A no w kościele. Głowa pęka :(

część czołem!
Matko dziś mi się odbija..niczym, a się odbija. I tak raz na minutę. Wykończę się:eek:

Co do porodów to ja przy pierwszym miałam swoją położną opłaconą i teraz biorę tę samą. Zadzwoniłam, ze mi wody odeszły o 6 rano do niej i od tej chwili niczym się nie przejmowałam - ani opieką, ani przyjęciem do szpitala - niczym. Wszystko na mnie czekało - na izbie przyjęć stos kobiet, a ja przyjechałam i bez czekania zostałam poproszona od razu do położnej (a rodziłam w szpitalu publicznym), sala od godz. 6 była zarezerwowana dla mnie - a przyjechałam jakoś przed 12... Więc widziałam różnicę w tym jak to jest płacić, a jak to jest nie płacić...i wolę zapłacić:) Położna robiła wszystko, by mi pomóc bez mruknięcia (a wymyślałam, oj wymyślałam) a do tego dbała o takie pierdoły, które są dla mnie ważne - że jak już rodziłam to pogasiła światła, żeby dziecku po oczach nie świecić, gdzie ma m. stać, żeby był dzidziuś, a nie moje podwozie i stosy takich pierdół - dla mnie z perspektywy czasu nieoceniona, bo przy bólach o niczym nie myślałam, tylko żeby już to mieć za sobą. Czułam się z nią bezpieczna i dla mnie to jest nieocenione. Na przypadek wolę nie liczyć, bo to trzeba mieć trochę szczęścia żeby na dobrą trafić - jedne je mają, inne nie...:tak::tak::tak:

heloła w kolejny upalny dzień!
będzie bosko! znaczy byłoby, bo goście dziś przyjeżdżają i muszę odgruzować chałupę na tę okoliczność...a niby mam leżeć...leżeć i pachnieć...

Pustiszi - niestety, chyba to normalne w ciąży. Przeżywamy bardzo a potem śnimy o tym...

czy Wam też włosy wypadają garściami? mogę sobie dywan już utkać z tego , co na podłodze leży...

Inomama - Mi włosy osobieście wypadały przed ciążą garściami aktualnie z tygodnia na tydzień poprawa a i paznokcie nie tak miekkie jak zwykle :)

rano chłopak szedł do pracy robiłam śniadanie wystarczył zapach szczpiorekai juz 2 godz. Się męcze i mdli i niedobrze :eek:

Swoją drogą położnym się płaci za opiekę ?
Jak robicie suwaczek wklejam we wszystko co sie da i z instrukcja i o nic .

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hej
mnie od rana zemdlił zapach wczorajszej kapusty :-D ubaw ze mną...

w życiu złotówki położnej nie zapłaciłam... Zresztą u nas w szpitalu mówią wprost - zapłaci pani położnej, która akurat będzie po całonocnym dyżurze jak Pani będzie rodzić i co, półprzytomna ma przy Pani być?

Do góry