reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Bandyta my tez bez lampki w nocy, tzn mamy taka malutka ledowa nad lozeczkim, pada delikatna poswiata na malego, i nie spuszczamy rolet do konca, zeby jednak widziec jak go karmie, jak przewijam i jest kupa to telefonem przyswiecam :-) moja mama sie dziwila, ze bez swiatla, ale powiedziala, ze widocznie i taak moze byc :-) co do ubierania,to jak ubieram mu spodenki a pod spod tylko skarpetki to wciaz mowi, ze pewnie mu zimno w nozki, ale ja nic z tym nie robilam, i sie pdzyzwyczaila i juz nic nie mowi. Ja tez slysze czesto zlote rady, ale raczej ich nie slucham, no chyba, ze stwierdze, ze to rzeczywiscie dobra rada, bo w koncu wszystkiego jeszcze nie wiem, mloda mama jestem :-)

pisalyscie o smokach ja tam sie ciesze, bo moj juz trzy rodzaje ssie, tt, nuk, canpol nie ma dla niego roznicy,co chwile inny dostaje, bo mi sie gubia :-) tak jak ktoras juz pisala tez :-) podobno to dobrze jak sienie przyzwyczaja do jednego ksztaltu, widze, ze ssmok go uspokaja, a jak nie chce to nie i konie , wiec tez dobrze :-)

Eh, cos mnie przeziebienie bierze :-( narazie katar i czuje, ze gardlo zaczyna drapac :-(
dobrej nocki :-)

reklama
Kasia może senny maluszek i zasnąć nie może? Te najgorsze płacze to często z przemęczenia są. Moje dziewczynki często jak nie mogły zasnąć to bardzo płakały właśnie. Tym bardziej że piszesz że od 16 nie śpi.

juz sama nie wiem...teraz zasnal po wielkim placzu...:-(

od 16 spał tylko troszke, takie drzemki 2-3 po 15 min i potem płacz...

chyba ma ten skok rozwojowy teraz,ale zeby az tak rozdrazniony byl?:szok:

Moj tez jak juz zmęczony to marudne kiedyś poprostu zamykał oczy i w przeciągu sekundy juz go nie było a teraz juz tak nie ma łatwo :/

Wczoraj poszłam do łazienki prysznic sobie wsiąść musze sie rozgrzać bo cały dzien jak zimorodek cos okropnego i rozbieram sie i nagle jakby mi kto w mordę dał albo z pol obrotu zasłynął @@@@@@ ręce mi opadły 20 dni ledwo minęło dzisiaj w nocy brzuch bolał ... Ku&€@ bolało mnie trzy dni tak ciągnęło po jajnikach ale mowię ooooo fajnie zakwasy chodakowska dziala ! No działa działa tak działa ze sie zwijam a kurek na full odkręcony jak nie urok to....

A mam pytanie możliwe ze jak po dziecku ma sie @ to te bóle sa mniejsze mam sie łudzić czy będzie bolało tak samo jak przed ? To legenda czy trochę prawdy w tym jest ? Bo poki co boli ale zanim mi sie widzę to wyreguluje to jak mówi przysłowie "noście tampony dziewczyny bo nie znacie dnia i godziny"

Hej kochane!

Ależ ostatnio mamyvfajne noce... dzisiaj Adrian obudził się tylko raz najedzenie... przewrócił się sam na brzuszek i tak spał całą noc! Jak rano wstaje to aż się dziwne czuję taka wyspana...

A dzisiaj idziemy na WIELKIE zakupy! :-D Wydamy zapewne pół wypłaty... no ale trzeba się ubrać przed latem :-) Cieszę się ja głupia!

Hope u nas zawsze kąpiel dwójki jednoczesna :-) Jeszcze trochę to w ogóle posadzę dwóch chłopców do jednej wannienki :-D

Pustiszi
prawdy w tym jest bardzo dużo! Jak ja mdlałam przed porodami z bólu podczas @ tak teraz nic nie czuję praktycznie.... Z tym że krwawie dalej mocno tak jak krwawiłam... no ale bólu nie ma :-D

Haha wczoraj pobiłam rekordy spacerów... łącznie byliśmy na dworze 5 GODZIN! Normanie wywietrzyłam dzieci za wszystkie czasy :-D

Hej Dziewczyny!
Melduje, że my wyspane, Lenka nie zareagowała negatywnie po szczepieniu, spała ładnie, więc pobudka o 6 nie bolała ;-)
Pustiszi, nie strasz, bo ja mam też zakwasy po ćwiczeniach ;-) a tak serio, to współczuję!
Fifka, zazdroszczę wyprawy na zakupy! Pragnę wyjść gdzieś do ludzi wreszcie ;-)
Dziś Julia wraca od dziadków i jutro do kontroli. Jak będzie ok, to w poniedziałek wraca do szkoły.
Może dziś uda mi się zaliczyć spacer z maleńka, bo ostatnie dwa dni ładnej pogody podobno:-/
Miłego dnia dla Was!

hej:-)
jak mlody wczoraj zasnal to juz spal cala noc z przerwami na jedzenie dwa razy. Ale ewidentnie widze,ze cos mu jest...cos go meczy (oprucz kataru) a ja nie moge zlokalizowac co...:-(

chociaz noce mamy spokojne od zawsze...gdyby mi w nocy jeszcze płakał to bym nie dała rady długo...

dzis bedzie dłuuuugi spacer to moze bedzie spokojniejszy;-)

reklama
Akuku, ja kupilam taki: INHALATOR NEBULIZATOR Care Life + GRATIS SMOCZEK! (3968651785) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

jest dosc glosny, ale mojego to dodatkowo uspokaja ;)
inhaluje go 2 x dziennie woda morska

Siva: super, ze szczepienia bez problemu :)

Kasia, gratuluje spokojnej nocy, kazda na wage zlota jest ;)

ja po spacerze wole malego wnosic w gondoli, bo na spacerku ladnie przysypia i jak uda mi sie go deliaktnie polozyc do lozeczka, to jeszcze z pol godzinki snu pociagnie ;) i mam czas na obiad :D jak go raz wnosilam na rekach po schodach, rozbudzil sie bardzo i mialam zajecie na kolejne 4 godziny, bo wyspany, wypoczety po spacerze, najedzony :) a ja glodna, zmeczona i notorycznie niewyspana - nie mam szans z nim ;)

Dzis kolejny dzien wiosny :) i to 13, czyli szczesliwy ;)

Do góry