reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

mam jane nomad - dla mnie tez calosc jest za ciezka. zostawiam stelaz na dole na klatce, na gore tacham tylko gondole z dzieckiem. A poniewaz dzieciak przybiera bedzie coraz trudniej ;)

Milusia, dziekuje. Jutro albo w piatek porozmawiam z pediatra o tym

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kochane:)

Usypiam właśnie malutką. Mam nadzieję że zaśnie szybko bo na dole czeka starsza panienka w
kolejce do mycia i spania:)

Siva u nas też jest dziki szał przy ubieraniu. Nie wiele co pomaga. Tulimy się często w trakcie:) widać Lenki tak mają :)

Kasia, Elama zdrówka dla maluszków:)

Fifi, Dona super że dieta w żaden sposób nie szkodzi szkrabom:)

Moja Lenusia nie przepada jakoś szczególnie za smokiem ale na spacerze czasami przydaje się i wtedy błoga cisza nastaje:)
Coś ostatnio Inomama nas zaniedbuje :(
Mam nadzieję że wszystko ok u nich.

Udanego wieczoru laseczki

Ahoj wieczornie! :)

Cudowny dzień! Spacer 3 godzinny - super! Kajetana ubrałam w spodnie dżinsowe, długiego bodziaka, skarpety, takie butki dla niechodzących dzieci i kurtałkę. Kombinezon poszedł do szafy i czeka na... na swoją kolej przy drugim dzieciaczku :)

My śpimy po ciemku. Mam przy łóżku pilot i jak prezes płacze to włączam ściemnioną lampkę i wedle upodobań albo przyciemniam albo włączam mocniejsze światło.

Niech jutro też będzie taka pogoda!

wspolczuje tego 3 pietra, u mnie pierwsze, stelaz trzymam w piwnicy. A wy macie piwnice, mozna caly wozek tam trzymac a dziecie niesc na rekach

Hejka wieczornie...
Napracowałam się jak dziki zając dzisiaj w domu i ogrodzie i padam na pyszczek...
My śpimy przy zgaszonym, bo przy lampce mały sie wybudzał, tak wypije i śpi dalej,.. Nochyba że kupacz w pieluszce... Żeby małego nakarmić to świecę chilę telefonem.
Bandytka z tym noszeniem, to ja noszę sporo bo mały się domaga. Nie słyszałam o tym że musi być światło w nocy i o noszeniu.... Wydaje mi się że jak nosi się malucha to on bardziej pracuje mięśniami i jest bardziej stabilny. U nas kuzynka totalnienie nosiła bo była przeciwnikiem i malutka miała problem z mięśniami - słabo trzymała główkę i musiała mieć rehabilitację...no ale może to przypadek i tak się zbiegły te fakty...::confused:

dziewczyny pomocy!

moj mały dzis szaleje od 16... najedzony,przewiniety, wykapany, a płacze i płacze...
i to jak!
kolke raczej wykluczam,bo od 3 dni jest taki marudny i to caly dzien, a jem tylko chleb z wedlina i dzem.
bujamy w wozku, lezaczku, na rekach...spiewamy i masujemy... juz podalam espumisan i puszcza baki...

rece juz nam opadaja bo nie wiemy co jeszcze mozna zrobic,zeby nie plakał...:szok:

tak. robi co prawda jedna dziennie,ale normalna...chyba,az tak mu katar nie przeszkadza? ma juz dwa tyg i takiego płaczu nie było jeszcze...:-(

Bandyta jakbym miala lampke do sterowania jak Ty to tez bysmy po ciemku spali..a ze nie mam I nie chce mi sie rozbudzac to spimy z lamka pod lozkiem hehe. Ale ja mam ciemno jak w d.. bo nawet latarni za knem nie mam..I jeszcze rolety zaslaniamy bo to parter..hehe z Alexem j Vikim lampki nie palilam..do tej pory spia o ciemku. Takie maluszki sie nie boja ...etap taki przychodzi okolo 2-3 roku zycia glownie w zaleznosci czy ktos dziecka nie straszy tekstami typu chodz bo prYjdzie dziad I cie zabierze itd.. albo w bajkach nieraz sa jakies postacie... Viki mial etap bania sie ciemnosci.. jeszcze czasem ma bo w my little ponny byo kucyk w ciemnosci I straszylo...I w kubuaiu puchatku byl zugol ktorego sie wszyscy bali. Niestety nieraz te ladne bajki potrafia wystraszyc I mimo ze ja pilnowalam to nie udalo mi sie upilnowac tego..
Co do noszenia to mozesz nosic w stalych orach jako cwiczenia zeby cwiczyl miesnie karku itd.. ale ogolnoe to bardzoe dobrze ze duzo nie nosisz. Nauczy sie tez sam soba zajmowac. Ja nosze jak plcze jak nie to super . Alexa nienl nosilam prawie wcale. Bawil sie duzo I potrafil sma soba zajac.
Nie sluchaj wszystkich z dobrymi radami jestes mama I wiesz najlepiej !!!
I wiecej nie odpisze bo czasu mi brakuje...
Moj m ma teraz 4 dni wolnego tzn. Jeszcze 3 ale potem 16 nocej z rzedu... chociaz auto naprawimy...

A ja wlasnie szykuje sie za torta dla m... tzn. Zrobie jutro biszkopt..krem..I pokryje masa maslana zeby poNiej go ozdobic. Mam zamiar ulepic z masy cukrowe bolidy formuly 1 a na prostokatnym biszkopcie zrobic tor I ustawi bolidy na torcie. Moze uda mi sie zrobic tez ludzikow stojacych na podium. Hehe

Aaa Emilek dzis zasnal sam ze smokiem bez noszenia.. zwykle wiczory mam tragiczne..ale dzis nie dalam mu nic na kolki przez caly dzien ale ja pije rumianek..moze on mu pomaga. No I smoczek kupilam iny I chyba podpasowal mu tfu ffu..a zasnal na przewijaku bezosrednio o kapieli. Pospal chwile I sie na karmienie obudzil. No I spi juz na noc uff.

Milej nocy

reklama
Dziewczyny mozecie podac linka di tego onhalatora nebulizatora?? Ja musze kupic az wstyd przy astmatyku tego nie miec... ja chory to inhalujd miska z woda a to by mi mega ulatwilo. Dzieki.

Do góry