reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Cześć dziewczyny przepraszam ze tak zadko wpadam troche podczytuje ale nei zawsze cos naskrobie na glownym ;( tesciowa remont robi..hmm

sali kochana zdrówka dla was!!!;*
akuku ale emilek ladnie przybiera musisz miec tluste mleko ;Di podziwiam cie kobieto mnie by siła nie wyciagnal nikt z luzka zeby o 6 obiad gotowac i sprzatac :O masakra ;*!

Milusia gratulacje nam tez sie mazy cos wiekszego ..;) he a pochwalisz sie jakie to autko?

kaczuszka kurde ty to tez masz maraton z chlopakami ;Dwspolczuje miejmy nadzieje ze noc bedzie spokojniejsza i malemu nic nei bedzie ;*

hope to super ze mala potrafi tak dlugo spac;)

cleopatra ma takie same wrazenie ze moj wojtus to tez wielki chlop wiekszy od innych ;D tez ma ponad 5 na liczniku ;)

fifka fajnie ze dostawka sie Konradowi podoba :D ale ten czas leci twoj adrian juz ma 3 miesiace ;)!i zazdroszcze ci tego zapalu do spacerow i wgl mi to sie nawet ciezko chodzi po tych 9 miesiacach na wyrku :O czas chudnac ;D

magsus super ze u was lepiej i sa lepsze dni :)

Olich kurde wiesz co ja to nie rozumeim takeigo czegos ;( pastwi sie nad dzieckiem bo co bo wieksza, bo ma wiecej sily? masakra :( ja jak bd widziala taka sytuacje to rabanu narobei i siary takeij matce co by jej sie kur** odechcialo dzieckiem szarpac :( co za gnojówki najpier nosi pod sercem 9 miesiecy a pozniej sie wyrzywa ;( az mnei trzesie jak sobie wyobraze ;(

a ja dzis zjadlam 5 paczkow , czekolade, kinder bueno masakra mam apetyt jak swiania gorzej jak w ciazy od przyszlego tygodnia cwiczyc zaczynam i odstawiam slodkie ;O kurde mi sie trafilo takie dziecko co w zyciu je brzuszek nie bolal i przez to pozwalam sobie na wszytko , inaczej musialabym sie pilnowac to i waga by pewnie szla w dol jak bym gotowanego kurczaka jadła ;O
ale jestem wgl zła pojechalam pare dni temu po karuzele do hurtowni i musialam szybko kupic,.,, no i chcialam fp z projektorem nawet nei spojrzalam co biore z polki a zamiast fp wzielam identyko podróbke jakiegos smart baby ;O szok 165 zzl....wszystko spoko tylko ze paragonu nie ma a karuzela sie zacina i nie chce sie krecic ....wrr

no i sobie popisalam maly chce jesc... a no wlasnei napiszcie co wy robicie zeby miec wiecej mleka? bo wojtek mnie wysysa jak kobyle a mleka mam mega i krzyczy na mnei ze chce jeszcze ;zoo

reklama
Haha to jest nas więcej bo jeszcze Dona mieszka niedaleko Jastrzębia;-)

Milusia gratuluję zakupu, oby auto długo służyło i było bezawaryjne;-)

A ja wczoraj wpakowałam Julkę do auta i kursowałam z nią po mieście przez 3 godziny - złożyłam w końcu wniosek o becikowe i zrobiłam zakupy, a mała cały czas spała;-)

Dzwoniłam też dowiedzieć się o wolne miejsce w żłobku i okazało się, że zostało ostatnie ale dopiero na wrzesień 2015! I wychodzi na to że dziś muszę jechać ją zapisać, a przez to pół roku od lutego albo marca będziemy z m kursować miedzy domem a klubem malucha gdzie jej wykupimy abonament 40 godzin miesiecznie bo niestety nie mogę sobie pozwolić na wychowawczy...

No i piątek piateczek :) młody mnie obudził zeby samemu pójść spac ... Kochany :) juz awansowało moje dziecko wczoraj na pampersy numer 3!!! :) druga noc śpi 4h nie 3h może cos sobie kombinuje juz :)
No nic lecę na kawusie i czekam na tel od koleżanki bo awantura znowu w rodzinie męża przeze mnie ha!!!! Ha!!!! Zaczynam pokazywać swoje stanowisko i zaczyna byc komuś niewygodnie ha!

Miłego dnia Mamusie i Dzieciaczki !!!!!

wczoraj nie udslo mi sie na wizyte do dermatologa jechać,dziś jedziemy,teściowa mnie zawiezie,ostatnio jak jechalam do lekarza z malą i to blisko to tak plakala a ja tu samochodem kieruje i jak t dziecko uspokoic z tyłu a jeszcze ma tendencje do zanoszenia się.

Wiecie ja myslalam ze jak Kinge na mleko Bebilon przestawimy Bebilon Ppepti DHA to będzie jadła normalnie a tu je mniej,po 50ml co 2,5 godziny

Ja już placzę przy tym,dla mnie to karmienie to trauma,ale chodzi mi o dziecko,że może jje coś dolega.

Dwa razy miala robiony mocz,ale wyiki są dobre,więc?

O co chodzi,dziś mam nadzieję że sprawa z wysypka sie wyjaśni.
No i jeszcze mam obawy,bo maż jest w trakcie zalatwiania karty z nf dla malej i idzie to jak krew z nosa,boje się czy mnie przyjmą z dzieckiem bez tej karty....już miesiac minal a mąz dopiero teraz ma komplet dokumentow ,bo bedzie kinia na męza ubezpieczona.

Boje się o mala czy nie jest chora....wiecie ile ja bym dala żeby ona zjadala już ta setkę,tak ma wskazane i co?
Po tym bebilonie to już w ogole ulewa jakoś a mleko mieliśmy na 100% przepisane a drogie w 3dupy.:no:

Przepisane awaryjnie bo apetytu brak no i wysypka to może nietolerancja na mleko,dlatego zmeinione to jak wczesniej mi 60ml pewnie zjadala tak teraz 50ml i sapie ze zmęczenia:(:no:

Katherinne a co się okazało ze Stasiem z tym jedeniem,że tak piszczy coś z ta niedomykalnością krtani wynikło??

Hej hej!!!

Dzisiaj Adrianek kończy 3 miesiące! :-D Ależ ten czas leci...

Cleopatra
Adrian ma jakieś 60cm.Tak wychodzi z mojego mierzenia (a urodził się 49cm) :-)

Nisiao
ja ci cholernie współczuje tych przebojów z tą wysypką... nawet nie wiem co powiedzieć w tym temacie bo ja nigdy nie miałam żadnych skaz, wysypekitp u swoich dzieci... nawet ciemieniuchy nie miały...

Blue o nie... należałam się jak wariatka w ciąży... terazto za bardzo mi d... skaczę... muszę wychodzić bo oszaleje z tą moją ferajną..

Pustiszi ooo brawo! My też przerzuciliśmy się niedawno na pampersy 3 :-)Uuła... a ta awanturka to dokładnie o co? I skąd koleżanka zna szczegóły?

Idę zaraz śniadanko zrobić...mąż niedługo wychodzi do pracy a ja znowu zostaje z moimi maluchami sama....

Ostatnia edycja:
czesc, witajcie.Fifka to buziolek dla Adrianka na ten 4 -msc :happy2::happy2::laugh2:Moj Wiktorek konczy dzis 2 -msce, czas leci niesamowicie, no i Kajtuś Bandytki tez , wiec buziak dla niego.:-)

u nas wlasnie chluslo jedzonko, tez nas meczy to ulewanie, wiem,ze jest jakies specjalne mleko na ulewanie albo zageszczacze do mleko naturalnego.

Ja wlasnie zmierzylam centymetrem malego i niby tez ok 60cm ale to ciezko zrobic jak fika nozkami sto razy na minute:-)A z waga to chyba 5 jeszcze nie ebdzie mial tak na moje oko.

Wczoraj bylismy w tej Ikei ale ja sie stresowalam, zeby zdarzyc na nast karmienie do domu i poprostu piorunem przez ta Ikee, cos tam kupilam do domu, ale oczywiscie nie wszystko, skupic sie nie moglam natych zakuoach.

Nisiao u nas alergia wyszla ale w morfologii a nie w moczu, a bebilon pepti i inne mlekA dla alergikow sa niesmaczne , wiec moze poprostu Kinii nie smakuje, krowie mleko jest lepsze i czasem dzieci nie chetnie pija te inne.

reklama
Do góry