reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

A u nas co>
Wysypka więcej sie pojawia ,juz bylo lepiej a teraz tak malej tyl glowy wysypało i poliki oraz szyjke,nawet pojawilo sie przy pachwinach nóg.ale ten tył glowy i twarzyczka mnie niepokoi,znowuntak wysypało.
w srde pojdziemy do lekarza,ja nie wiem czy mycie nadmanganianie potasu i psikanie octinoseptem starczy,ani nie smaruje malej skor kremem oliwką,przesuszona ma ta buzię,nie wiem już co robić.

:no:
Boje się że ja to swedzi że boli....

co do kupek ze śluzem,sama się zastanawiam czy mala tez nie robi takie kupki,wtedy sa w niej takie nitki sluzu jak sie rozciera ta kupkę??
Na poczatku robiła taka kupkę i wyglądala ona jak jajaecznica ale w takimi ciemniejszymi sluzowatymi częściami,pytalam o to że to niby norma,nie wiem czy wypada mi iść z pampersem pelmym do lekarza żeby zobaczyla pani doktor czy to normalna kupka.

Może Kinia ma nietolerancję mleka.

Wczoraj były chrzciny,malutka byla bardzo grzeczna oj bardzo a dzien wczesniej taka marudka była,ciekawe jak bedzie dziś...

reklama
Nisiao to biedna malutka z tymi wysypkami, mysle ze jakby ja swedzialo to by plakala i tarla to rączkami. co do pamperasa u lekarza to nie wiem, bo kiedys przy corce mialam ten sam dylemat czy moge wziac pampka ale w koncu sie nie odwazylam:)

jesli chodzi o tarcie rączkami,to nawwt jak nie miala wysypki to miala taki odruch,teraz też.
Szkoda mi jej bardzo,tak to nie ciekawie wygląda,boje sie żeby jej blzny nie zostaly,ja mysle,że trzeba będzie z nią jechać do dermatologa,bo to nie wyglada zeby mialo zejść latwo.
w okolicy szyi i wlasnie teraz niżej ma plamki,plamy i z ta bialą końcowką.

W sumie to może glupio tak z pampersem i chyba najlepiejn by bylo jakby mala u tego lekarza strzelila kupkę i wtedy by bylo na bierząco.Bo tu mi mama mowi że kupka normalna jest a ja już sama nie wiem.

Nisiali kup w aptece pojemniczek i zapakuj troche kupki na badanie jak sie martwixz.

Fifka ojj pamietam jak nie raz sie upocilAm na takich wyjsciach... teraz jezdze autem.

Anisen ja nie porownywalam tylko ta kol.. ja widze roznice pomiedz Alexem a Vikim...

Niemam jak pisac lewa reka...

M dostal prace to na 6 tyg. Sypanie soli, ale mozliwe ze od marca bedzie operatorem platformy wysokosciowe, a lubil ta prace... teraz na nocki po 12 g... w dzien bedzie spal... 4 dni pacy 4 wolnego..

Hej :)

Mój Lenonek jest dzisiaj biedny. Bo nie dość że trądzik niemowlęcy obsypał całą buźkę to na brwiach pojawiła się ciemieniucha to jakby'tego było mało ma katarek :(
Marti miała od'soboty taki delikatny i Lena się zaraziła. Mam tylko nadzieję że szybko minie. Jutro miałyśmy mieć szczepienie, ale pojadę niech ją posłucha a szczepienie przełożymy.

Fifcia współczuję wyprawy. Ale znam ból niestety. Ja sama z moimi dziewczynkami też nie odchodzę daleko od domu tylko blisko spacerujemy a i tak czasem wracamy na sygnale:) albo muszę nieść Martynkę:) całe szczęście jestem mobilna to zabieram je do
samochodu i zasypiają obie i mam chwilę wytchnienia:) ale na zakupy sama z dziewczynami się nie pisze( Anisen podziwiam:) )
Nisia współczuję wysypki.

Kochane można spacerować jak dziecko ma katar? Chyba tak prawda?

Dla mnie Laura tak dala dzis popalic, ze szok. Caly dzien placz, cyc, 5 min snu i tak w kolo. Nie bylo jak zjesc, na noc juz sztuczne zrobilam i pic nie chciala. Dopiero co uspalam ja na brzuszku

Oj współczuje spacerkowych przygód, jednak z pięciolatkiem łatwiej... byleby nie przesadzic z kilometrami, a i najwazniejsze zachaczyc o plac zabaw a najlepiej o wszystkie które są po drodze.
My spaceujemy codziennie przynajmniej dwie godziny i jest spokój, bo w domu to szału dostaje, mały uwielbia głośne zabawy i łeb mi pęka, a nadwór zabiera swoje karabiny i strzela do wszystkiego co sie rusza i nawet mi to nie przeszkadza.

My dzis po preluksach. Czy u was tez wszystkie dzieci każą szeroko pieluchować, bo u nas wszystko OK ale proszę pieluchować i tak każdemu.

Starszak sprzedany do babci na noc, cisza w domu..., ale ile ja sie musiałam nanamawiać żeby poszedł nocować. jakis malo chetny na nocki poza domem synuś rodziców.
Rano mówił że sie wyprowadza na cztery dni, a wieczorem przez telefon- "mama wsiadaj w brykę i przyjeżdzaj"

ANBAS mała tez sie straszniewkurza jak jej smok wypada, co prawda ona tylko na noc stosuje do zasypiania, ale krzyk jest jak jej wypadnie a potem zasysa jakby strasznie glodna była. Trzeba kilka razy jej tego smoka wkładać, inaczej nie zaśnie

YOANNA nie no ta wasza przychodnia to jakis paradoks, u nas co prawda dodzwonić tez sie nie można, ale jak sie przyjedzie to na spokojnie rejestrują, tyle że swoje w kolejce odstac trzeba

OLICH u nas tez kaza pieluchowac, ale to olalam i z Alanem i teraz z Laura. Skoro wszystko ok to nie widze sensu meczyc dziecka i siebie. Staram sie nosic na zabke, klasc duzo na brzuszek i nie zlaczac nozek

Dzis maz odbieral syna z przedszkola i wychowawczyni mowila, ze sie nie slucha a prace robi byle jak, aby szybko. Ze tak kiedys nie robil. Juz ma szlaban na komputer. Widac odbija sie na nim to, ze nie poswiecam mu tyle czasu, bo Laura praktycznie caly mi pochlania. Mam luzy w nocy bo dopiero spi ale wtedy wszyscy juz spia

Ostatnia edycja:
reklama
Masakra dzisiaj 5 tydzień a od wczoraj ciągły płacz.. Ciągle tylko nosić.... Już nie mam siły, teraz mały odsypia na moim brzuchu i g...on pewnie dzisiaj zrobię a na 11 goście przychodzą..... Pocieszycie mnie że mu przejdzie.... Terrorysta jeden :tak:

Do góry