reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Blanka - my na mm jedziemy i zawsze była :/ wczoraj dwie z płaczem bo kupka twarda a dziś czekam i czekam i nic

reklama
Pustiszi zapytaj pediatry czy można u tak małego szkraba duphalac . na pewno mozna u 3 miesiacznego dziecka bo podawałam Kubie, ale czy wcześniej nie iwem. Natomiast pomaga i nie uzależnia tak jak np czopki. Czopki stosować tylko doraźnie , bo potem dziecko może nie móc zrobić kupy bez stymulacji. Natomiast ten lek to laktuloza.

My sie chustujemy i jest super :)) dziecko śpi szczęśliwe.

Niech żyje alma 24 :))

Fajne te zdjecia. Trochę mi brakuje mozliwości skomentowania pod zdjęciem :( . Tylko ja tak mam?

Ostatnia edycja:
Katherina dzięki :) wlasnie tak robie. Zreszta nie musze przystawiac bo mala sama chętnie wisi. Dopóki nie ma typowych objawów głodu nie będę dokarmiala. Zreszta codziennie nas w tym szpitalu ważą i każdego dnia jest ciut ciezsza więc wierze ze pokarm jest i juz sie nie schizuje :) mala już praktycznie zdrowa ale musimy dokonczyc terapie i zostac na obserwacji wiec jeszcze tydzień w szpitalu bedziemy. . . Cieszę się że już praktycznie zdrowa ale już na rzesach chodzę. W domu ciężko o sen było a tu noce to tragedia. Jedno kończy płakać inne zaczyna, światło, pielęgniarki, hałas jak na bazarze.

Co do krostek u nas tez sie zaczęły takie jak opisujecie. Pokazywalam lekarzom i podobnie kazali tylko przegotowana woda myć buzię. Dotykać tylko pieluszka wyprasowana i niczym nie smarowac.

Hej kochane!

Normalnie dzieci mi posta napisać nie dają...

Byliśmy u Neonatologa i wsio jest w porządku :-) Przyjęła nas bardzo miła pani profesor! Zbadała pogadała i po krzyku Adrian rozwija się jak na ponad swój wiek (mówię o korygowanym) jedynie z główką nie chce współpracować a w domu świetnie ją unosi że nawet nie muszę go już asekurować. Taki z niego uparciuch! Była też pod wrażeniem niego wagi - a ja martwiłam się ze słabo przybrał... powiedziała że dziecko powinno podwoić wagę urodzeniową w wieku 4-6 miesięcy a on mają 2 i pół już to zrobił :-D Poza tym wszytko ekstra! Powiedziała ze nie ma się do czego przyczepić... Adrian to zdrowy, symetryczny i bardzo żywiołowy chłopczyk :-)

Starałam się was nadrobić ale Konrad w ogóle nie chce zasnąć i tak jęczy ze chyba zaraz stracę do niego cierpliwość.... zajrzę jak się uspokoi...

Pustiszi napisz proszę co ile twój maluch pije mleczko i ile wypija ???? Ja juz niewiem moja jak nie śpi to co 2 godz sceny robi i wypija około 100 lub 110 !!!!! Polozna kazała przetrzymac 3 godz ale jak ona drze sie w nieboglosy !!!! To jak mam jej nie dać :( a i jeszcze moj lekarz twierdzi ze przejedzenie moze byc przyczyna wzdec i kolek wiec zastanawiam sie czy to wlasnie u nas nie jest spowodowane przejedzeniem '!!!!

fifka to chyba do Ciebie proźba ja od kilku dni nie moge sie zalogować proszę podaj jakieś namiary na administratora :( wpisuje login i hasło prawidłowo a mimo to pokazuje ze nie zalogowaniu jestem !!!! Cały dzien sie mecze dzis

BLUELOVI ja jem praktycznie wszystko i jest kolek nie ma, oczywiście cytrusów jeszcze nie próbowałam, kawy nie pijam, ale próbowałm pepsi i chyba jednak gazowanego jeszcze musze sobie odmawiać, a poza tym jem to na co mam ochotę

KAMAG ja po nocy to nie wkładki a calą koszule mam mokrą, ale każda ma inaczej.Nie bój się że nie masz pokarmu, na pewno tam jest a ze nie przeciekasz to sie tylko ciesz, ja tam cala mlekiem "pachnę"

KACZUSZKA jak sie zachłysnie przy karmieniu to odkasłuje, ale tylko wtedy

my od wczoraj mamy chustę:) testujemy i jest nieżle jedyne ale moje dziecie ma fajny dostęp do paluszków i je zjada

Magsus - a wiec moj tak co 2,5 co 3 h je tak mniej wiecej 100ml tylko ze np jak nie śpi a minęły 2 h albo 1,5 to daje mu ziółka albo wodę i mi pediatra powiedziała ze może to buc przejedzenie a mm jednak jest cięższe niż z cycka ... Teraz mam hippa comfort i błagam zeby pomogło

my dzisiaj dzień odwiedzin..od rana 3 ciotki klotki wpadły na kawę, a potem ja wyskoczyłam na szybką kawkę i tak dzień zleciał jak szalony....
muszę wreszcie zmienić suwaczek... tylko oczywiście zapomniałam jak się to robi.... kurcze skleroza
Muszę wybrać się do okulisty. Po porodzie zauważyłam że kiepsko widzę na 1 oko, nie fajnie, bo będzie mnie czekała wymiana okularów, szkieł kontaktowych itd ....:cool:

reklama
Hej laski !

Poszłam dzisiaj zważyć Lenuśkę naszą i mamy 4730 g na liczniku:) dodam że urodzeniowa waga to 3020 g więc całkiem ładnie. Za tydzień szczepienie:) akurat na równe 6 tygodni:)

Katherine mam to samo! Moja też histerię urządza przy cycu karmienie trwa strasznie długo! Jest mi o tyle trudniej że mam starszą córeczkę do ogarnięcia ktora co chwilą domaga się mojej uwagi. Ale już opracowałam niezłą technikę że karmię małą a starszej czytam bajki:) tylko najgorsze te histerię bo starsza się złości że musimy przerywać czytanie . Ale nie poddam się:) pamiętam że starsza też miała taki okres że się złościła przy cycu.

Anbas biedna Ty. Dużo zdrówka Wam życzę:)

Kamag u mnie też już cycki miękkie tylko w nocy twarde. Katherine Ci dobrze radzi . Myślimy pozytywnie :)

Moja panny wykąpane:) Marti ogląda bajkę na dobranoc a Lenonek zajada kolację czytaj wisi na mnie:)

Do góry