reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Nisiao , Vinga u mojego alergia wyszla w wynikach krwi, bo mial robiona morfologie na bilirbuline i prz okazji wyszlo ze jest tez alergia, wtedy byl bardzo wysypany, cala buzia czerwona i dlugo mu to schodzilo, ale ja odstawilam wszystko mleko, maslo, smietane, jogurty sery bialy, zolty, ciastka wszystko co zawieralo mleko, jajka, ktore tez moga uczulac zwlaszcza bialko. Po 2 tygodniach nieco zbladla, ale chyba do m-sca zanim ladnie przygasla.

Bandytka witaj corko marnotrawan, gdzie bylas jak Cie nie bylo, jak Kajtus, rowiesnik mojego Wiktorka:-)

reklama
Hej kochane!

AAAALEŻ DZISIAJ SIĘ WYSPAŁAM! :-D Normalnie Adrian przeszedł sam siebie... zjadł koło 22.30 i w nocy wstał tylko raz... obudził się po 6 i rozpoczął dzień ale Konrad też o tej godzinie wstaje więc jestem przyzwyczajona :-) Lubie takie noce!

Sylka Nisiao Vinga
współczuję wam tych wysypek...

Blue
hehe no ja zdecydowanie nie mogę powiedzieć że moge jeść wszytko... ale jak się trzymam diety to Adrian nie ma kolek :-)

Bandytka witaj :*

Jutro mamy neonatologa. Jestem strasznie ciekawa opini lekarki bo neurolog ocenił rozwój Adriana na bardzo dobry (że jak na jej oko nie trzeba nawet liczyć wieku korygowanego) a nasza pediatra czepiała się słabej główki itp (w sumie co się dziwić jak nie chciał przy niej ćwiczyć bo się darł jak opętany) Ona zna rozwój wcześniaków to spojrzy na niego fachowym okiem. Mam troszkę nerwa ale myślę że będzie dobrze :-)

Kochane czy tylko mój Adrian jest taki naręczny? No masakra... praktycznie cały czas siedziałby na rękach...

Edit.

Jak to tylko napisałam,patrzę... a Adrian zasnął w łóżeczku przy dźwięku karuzeli :-D

Ostatnia edycja:
Nie zazdroszcze bo nie lubie ale ciesze sie ze macie fajne noce (no nie kazda) Fifka gratki nocki !! ;)

Ja dzisiaj wampiruje pomalu sie dziecko uspokaja suszarka leci powoli zamyka oczy ale gdzies tam jeszcze cos zaboli w brzuchu i sie wywija ...

Jaaaaaa zaczyna sie smiac mlody czyli odplywa niech juz odpocznie bo jest wymeczony ...

dzis musze iść z Kinią do naszego pediatry i kurde z dziećmi zdrowymi to sie idzie w srode a dzis musimy a tam ospy nie ospy,tak się boję że narażam ją na to.
cala truchleje jak widze te pokropkowane dzieci.
Taki noworodek nie może byc narazony na ospe....za wczesnie:no:

Wasze dzieciqczki jak maja wysypkę to jak karmicie piersia możecie odstawić niektore produkty,natomiast ja jak karmie MM to w sumie może jakieś specjalne mleko dla takich alergików.

No mnie kazali zrobic ten mocz tylko...

Nisiao ja dokarmiam mm, nam pediatra na recepte wypisala mleko dla alergikow nutramigen, normalnie kosztuje 37zl a na recepte mamy za 9zl.
Alemoze u Kini to tradzik niemowlecy albo potowki, lekarz powinien wiedziec.

Nisiao - moj ma tak samo na klatce piersiowej na szyjce sie pojawiaja na buźce dotego luszczy sie ... Zanika za jakis czas znowu ...

moj jednak nie zasnie ale wiecie co odkryl ?? Kciuka z 15 sek. Ssal ha!!! Zaślinił cala reke wrecz boski widok he! ;)

Hejka :-)

Fifka moja Natalia tez nareczna i to najlrpiej jakby byla tylko u mnie. jak wezmie ja M czy moj brat to na gora 10 minut a potem juz ja musze interweniowac hehe :-)

My sie zmagamy z tradzikiem niemowlecym i paroma potowkami na buzi :-(

Dziewczyny a czy wasze maluszki trzymaja juz sztywno glowke? Moja jeszcze miesiaca nie miala i juz trzymala. Oczywiscie caly czas ja asekuruje, ale kazdy byl w szoku ze ona tak robi. I czasem to robi tak jakby sama juz chciala usiasc. Tez tak macie?

Aniia - mi polozna powiedziala ze moj maly to bedzie dobry silacz ... Tak samo szybko glowka sztywno jak na rękach i nie ze kilka sekund tylko on tak moze i moze .... Na brzuchu jak lezy to malo co glowe kladzie a jakos ponad tydzien temu jak mi sie maly ubrudzil wzielam go pod paszki a m spodenki sciagal to tak mi sie zaparl na kolanach sztywno nozkami i odbil do gory jak skoczek ... A ja ciagle wymiekam na zdjeciach Natalki z tymi usmieszkami :)

czyli mamy zdolne dzieci z siadaniem tez raczki do przodu i jakby brzuszki robil i sie usmiecha bo juz ze na boczku jak go poloze i sie rozkopie i tak postawi na swoim ze na plecach i juz !! To tez dawno :) ale wczoraj uslyszalam ze dziecko musi 24h na dobe lezec i ze przeze mnie do konca zycia bedzie kaleka ...

reklama
Pustiszi co to za opinia,że kaleka będzie :no:czasem ne da się żeby cały czas leżało...

aniia Moja Kinga tez tak właśnie dośc szybko zaczela dźwigać główkę,mocną ja trzyma i trzeba tez wlasnie asekurować,na brzuszku leżeć nie lubi oj jak sie wścieka.

Do góry