reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

czesc wiatm , ale ma lenia dzisiaj, nic mi sie nie chce.

Nisiao
,a ta wysypke ma tylko na buzi Kinia? Bo moj mial cala buzke na raczkach na uszach kilka, na piersiach takie pojedyncze, no i okazalo sie ze to alergia.

Chcialam wyjsc na spacer z malym i nie moge sie ogarnac jakos.

Aaliyah moj ma 6 tygodni ale tez jest wczesniakiem, wiec tez w rozwoju troche inaczej.

Jutro nowy tydzien.

Milego wieczoru.

reklama
Aaliyah witaj. Skad takie imię dla córeczki. Bardzo oryginalne. moj synek ma wsprawdzie 9 tygodni dzsiiaj ale jest 2 tygodnie urodzony przed terminem wiec tak jakby mial 7 tygodni i śpi w ciagu dnia bardzo duzo, jakby mógł to spałby zwłaszcza na rękach całe dnie, za to w nocy mamy gorzej, bo czesto męcza go bóle brzuszka.

Marika źle napisalam ja mam Dicoflor, nie wiem czy to ma podobne dzialanie, na razie nie widze poprawy, ale dopiero dzisiaj zaczelam podawac. maly nie umie zrobic kupki i strasznie sie meczy a wczoraj wieczorem zrobil taka wodnista bez grudek. a co do nabialu to jem, ale wydaje mi sie ze to nie z tego bo kiedys przez 2 dni nie jadlam a poprawy nie bylo, a sa noce ze mimo tego ze zjem jakis nabial to maly spi lepiej. nie wiem od czego to zalezy:(

dona_76 na imię tak dali córce nas znajomi i nam też się spodobało. Stąd taki pomysł, chociaż mieliśmy problem w urzędzie bo kierowniczka nie chciała nam go uznać. Znajomi mieszkają w innym mieście i nie mieli problemu ale to dużo zależy od kierownika.
U nas na początku mała spała lepiej w dzień niż w nocy ale z czasem to się zmieniło. Pilnowałam i budziłam ją do karmienia co 3 godz. i starałam się nie dopuszczać żeby spała za jednym razem dłużej niż 2 godz. W nocy budzi się tak ok co 3 godz jak budzi się po dwóch to jej nie karmię tylko daję smoka i chwilę muszę ją ponosić i znów odkładałam do łóżeczka. Rano wstaje ok 7mej choć dzisiaj wstała już po 6tej i nie chciała dać się uspać. U nas z kolei wieczory są najgorsze bo Aaliyah jest najbardziej marudna i w łóżeczku nie chce spać, tylko najlepiej w bujaczku.

Niasiao: jak te krostki mają biały czubek jak pryszcze troszkę to trądzik niemowlęcy - mój tez obsypany tym i pediatra mówiła, ze wszystko zejdzie i nie przejmować się (ale u nas ciągle nowy wysyp jak zejdzie starty to nowe są)

dona
: mój do dicoflorze ulewać zaczął, że aż chlustał, a SAB niemiecki nam nie pomaga na brzuszek - z tym, że mój nie wyje, ale się pręży dość mocno...BioGaia też nam nie pomaga za wiele, więc nie wiem co nam tam zostało do testowania,....chyba infacol;)

marika
: też mam śliwkę węgierkę z pentelki - się chustujemy, ale mój na razie góra 20-30 minut wytrzymuje - chyba, że zaśnie - to wtedy się odwiązuję nad łóżkiem naszym i go odkładam...

agasm dzis pojechalismy do szpitala z ta wsypka bo az takie plamy miala jak taki ciężki trądzik i takie ropne coś,normalnie trzese sie bo wszedzie w szpitalach są te z ospą jutro do przychodni i też tam te dzieci z ospa mam stracha z nia tak jeżdzić.mam nakazane zrobić malej badanie moczu do tego jutro wizyta u naszego pediatry,w szpitalu nakazały mi kąpać mala w manganianie potasu i octinosemptem przetrzec te miejsca gdzie ma wysyp,czyli buia,szyja,troszke na klatxe piersiowej,nawet na głowce ma :(

Sylka na co to alergia???tak wlasnie ma,na buzi ma najwiecej ,pod oczkami na nosku,na brodzie i takie aż plamy,strasznie to wyglada na uszkach delikatnie,na głowce na szyi pojedyńcze no i na piersiach też pojedyńcze.w zasadzie pediatra w szpitalu nic mi nie powiedziala na to.kazala iśc do swojego,zaluje że Kinie narazilam na ten szpital bo tam w poczekalni sami z ospą :no:

Sylka, Nisiao nas też wysypka nawiedziła. buzia cała obsypana, na piersiach, rączkach, nawet we włosach ma... Sylka ty chyba odstawiłaś mleko? długo jeszcze wysypka się utrzymywała po odstawieniu?

cze SC DZIEWCZYNY ;* kurde wspolczuje wam kolek i bólów brzuszka ;( moj wojtus narazie nic nei ma i mam nadzieje ze nie bedzie mial , córa nie miala , ja jem wszystko i malemu nic nie jest , wypierdzi sie jak wstanie , kupke zrobi ladnei zje i dalej spi akbo troszke chce swiat poogladac i dalej spi, ulewa malutko ,cora to tak chlustala ...a wlasnie... MARIKA. przeczytalam ze Laurka ci strasznei ulewa , kurcze na pocieszenie moge napisac ze lusia jak byla mala to zanim zjadla to juz fontanne puszczala , mielismy masakre z nia z wiekiem to sie zmniejszalo ale do 7.5 miesiaca do kiedy karmilam piersia to moje dziecko chodzilo w sliniakach ...hm robilismy wszystkie badania itp itd lekarka mówila ze to nei refluks ...ze mala ma niedomkniety zeladeczek ze dzieci tak maja , pozatym ladnie przybierala na wadze . takze u cb moze tez tak byc i moge zyczyc tylko cierpliwosci bo wiem ile to nerwów ;( ;* DZIEWCZYNY CZY JEST TU JAKAS CO KARMI PIERSIA , JE WSZYSTKO I DZIECKO NIE MA KOLEK ?? ZACZELISMY WGL... lusie uczyc na nosnik. tyle ze ona woli nasikac obok niz do , nie wiem czy cos z tego wyjdzie czy nei poczekac na wiosne bo mam wrazenie ze nic nei kuma ....

reklama
Do góry