reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

czesc witam, u nas dzisiaj lepszy poranek, juz zdazylam ogarnac mieszkanie i nastawic zupke.

Dawid po wczorajszej kontroli u laryngologa , wszystko ok, moze wrocic do szkoly yupiii...;-)

A maluszek w nocy nie ulewal, za to rano znow zwrocil sporo..wkurzajace to jest.

Dzis nadal piekna pogoda, na pewno spacerek zaliczymy.

A w sobote ide do pracy na 2 h jako animator na przyjecie urodzinowe. W koncu sie oderwe troche od domowej monotonii:-)

reklama
Pustiszi moja miała 32,5 cm jak się urodziła. Tak mam wpisane w karcie :) No ale ona z tych maleńkich, więc się nie sugeruj :-D

hej dziewczyny

Pustiszi moj mial w główce 32cm a klatkę 33cm i juz sie balam bo mowia ze głowa ma być większa ale mnie uspokajali, mam nadzieje ze to faktycznie nie jest jakis problem.

U mnie znowu kiepska noc, choc lepsza niz wczoraj bo maly wiaeczorem zrobil 2 duze kupy i troszke odciazyl jelita i juz tak nie stekal w nocy, ale od 1 do 4 wcale nie spalismy a po 4 co godzine budzil się. oczy mnie bola , chyba bede musiala jakies krople do oczu sobie kupic bo czuje az taki piasek pod powiekami.

Aha i prosze o kciuki bo jutro jezeli nic sie nie zmieni to planuje podroz do katowic na usg oczu. a musze tam byc przed 8 rano czyli w taka pogode jak rano jest mroz musze liczyc ok 1,5 godziny jazdy , wiec wstaje przed 6 a starszaka musze do babci odstawic.

Aniu gratuluje pierwszej samodzielnej kąpieli, ja jakos nie wyobrazam sobie ze mialabym nie kapac sama malego, jakos nie balam sie tego, ale pamietam ze przy corce serce mi walilo ale tez kapalam zaraz nastepnego dnia po przyjsciu ze szpitala

milego dnia dziewczyny i ucalujcie maluszki, i oby te wszystkie problemy odeszly

Dona trzymam kciuki :) a przy kąpieli pomagał mi zawsze M lub mama (jak jeszcze u nas była), zawsze to się pewniej czułam, a tu zonk. Sytuacja podbramkowa więc nawet nie myślałam o strachu itd. I ciesze się, że dałam radę, bo teraz mogę to robić sama :D

Dona &&&&&& za badania i dojazd !!!!

No to moj miał 36,5 baba mówiła ze duża ale w szpitalu drugim tez miał pomiary i tam 36 a na usg 33 cm to samo waga 12 h przed porodem waga 3700 a ur z waga 3400 no te usg to naprawdę bardzo przybliżone ha

Pustiszi dlatego ja sie już tą wagą na USG sugeować nie będę, jeśli byłam w drugiej ciąży. Ja małą urodziłam w środę, dwa dni wcześniej miałam robione USG i tam pokazało, że mała waży 2700, a w efekcie ważyła niecałe 2400.

Pustiszi dlatego nie ma co się do końca sugerować tymi pomiarami z usg, bo nie jeden raz się pomyliło;)

młody śpi w chuście, a Nanek chodzi i jęczy ehhh, trza sobie jakoś radzić :(
wieczorem dałam Gabrysiowi infacol bo zawsze rano zbierają mu się bączki... efekt był taki, że całą noc przelewało mu się coś w brzuchu i rano kupa jak woda... więc już nic mu nie daję, bo bez specyfików jest lepiej niż z nimi... a miało to pomóc.

Pustidzi moj mial 33 cm.

Vinga moj tez z dwna najwiecej pierdzi..ale ja dzis mialam chyba njagorsza nocke od kad sie urodzil.ehh cycki jak flaki bo non stop wisi... az sie boje jak beda tryskac jak zrobi przerwe..ehh

Gardlo mnie boli..jakos sie podleczam I po dwoch dniach to samo ah.

W nocy stracilam rachube juz ktorym cycem karmilam.. nie wiem co mu jest bo chyba na kolki cycek nie pomoze ...jakby bolalo to by plakal..a on sie budzil..w placz..ja mu cyca I spokoj..spi..ale nie dlugo moze godzine.. moze tez to ze przez to ze tak czesto to nie najadal sie pozadnie nie wiem. No I baki go budza. Kupie mu grape water moze pomoze.

Sprobuje sie z nim przespac jeszcze. Bo wasnie skonczyl cycowac.

Milego dnia

Ja przy drugim to tez nie bede sie absolutnie sugerowala ... I sie nie dziwie ze po tylek pękłam wrr

Dzisiaj jedziemy do szpitala z malym trzeci dzien sluz w kupce nie malo go myslalam ze przejdzie ale nie... Kicha troszke kaszle ale on tak od poczatku jak je to jakby flegme mial w gardle i sie dławi ... A ze dzisiaj środa wszystko do 12 otwarte to nas wysylaja do szpitala no juz musi nam ktos pomoc bo sie maly zamęczy... Walczyl od 6 rano zasypia na 5 minut teraz wlaczylam suszarke na komorce i moment zasnal ...

Tylko musze na ksiecia poczekac ktory dzisiaj rano stwierdzil ze nie ma 15 lat zeby sie po kartke schylic ktora jest na dolnej polce pod stolem ... Bo wczoraj lezala na komodzie ... Co ma do tego wiek ? Zdazylam tylko krzyknac jak wychodzil ze szkoda walsnie ze nie jestes mlodszy tylko masz juz skonczone 30 uuuuhhhh i jaki efekt placz ;););)

reklama
cze!

nieZla nocka za nami, w mordę jeża...teraz tez obłędnie:) karmie dziunie dziunkowska, jem sniadanie, pisze do was i jeszcze herbatke popijam:) cyborg jestem!

jako i kazda z Was! nie dajcie sobie wmowic, ze jest inaczej! kazda z nas zasluguje na najwieksze nagrody, nie ze nalezy sie, nie...ale dlatego, ze kazda stara sie jak moze, by dziecinom bylo dobrze, ze przejmujemy sie kazdym steknieciem! do tego dochodzi normalne zycie, dom, maz, dzieci...jak dla mnie wszystkie zaslugujecie na miano najlepszych na swiecie mam! i juz! jak sie kto nie zgadza, to wyzywam na boj na klaty! ( hehehe, kazda ma teraz czym walczyc)

olich - ciesze sie bardzo, ze bez lamp sie obejdzie! nam tez kazali duzo karmic i na slonce wystawiac

ania - wow! to niezla jestes! gratki samodzielnej kapieli:)

cleopatra - tylko zabieg pomoze, niestety...ja sobie juz zbieram, bo dupsko w pasy jak zebra! bio oil mam i nic, zero, nul!

sylka - super, ze z Dawidem ok! no i zazdroszcze tego wyjscia z domu... na troche choc...

dona - trzymam kciuki oczywiscie!!!!

pustiszi - kciuki i was!!!!!!!!niech lekarz cos poradzi... i spytaj czy ma jaki lek na wiek dla twego chlopa...

Do góry