reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Pustiszi a jaka masz butelke do karmienia ? Moze poszukaj takiej co powietrze zostaje w butelce a nie wchodzi do brzusia malusia.

Inomama a no moze byc i ciazawe hehe... a jak nie chcesz to inne sobie fundnij a nie core meczysz hehe.

Ania to udalo Ci sie opanowac sytuacje kryzysowa hehe, moj maly narazi nie ulewa, dzis raz mu sie leciutko ulalo...mi wiecej z cycow we wkladki ucieka, ba dzis przeszlo przez wkladke sztywny stanik i bluzke.

Dona wspolczuje i zycze troche wiecej snu, pamietam ze tez plakalam z bezsilnosci przy Alexie i Vikim...

Vinga dobry eksperyment, mam nadzieje ze maz zaoamieta lekcje.

A ja nie wiem co dzis z Emilkiem , od popoludnia caly czas by na mnie wisial..niby zje , zasnie odloze go i sie budzi i w placz..juz myslalam ze moze kolki ale chyba nie..
Bardziej na takiego rozdraznionego wyglada...moze to ten skok rozwojowy szybciej troszku.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny wspolczuje wam tych kryzysow. Niech te depresje pojda juz precz. Ja podejrzewam, ze jest to wina zmeczenia.
NISIAO suszone sliwki. A co do poboru moczu to u nas tez przez woreczek pobieraja. A mala budz w nocy, bo prxez nocne jedzenie najwiecej bedzie przybierac na wadze
YOANNA ja przez pierwsze 3 tyg tez na nic czasu nie mialam
PUSTISZI ponoc tak jest ze po 3 miesiacach kolki ida precz. Tak mi was szkoda. My tez sie z nimi zmagamy, ale nie mamy az takich jak u was. Przytulam
OLICH to super, ze bilirubina opadla. Ja tak potwornie sie tego balam bo z kliniki po 2 dniach nas wypisali i nie ma zmiluj. Na szczrscie Laura jej nie miala, Alan mial bardzo duza. W szpitalu smocxka nie pozwalali to wkladalam malemu palec jak lezal pod lampami
SYLKA trzymaj sie
ANIA gratuluje pierwszej samodzielnej kapieli
AKUKU u nas jest tak samo. Ciaga te sutki nerwowo. Jedynie spanie na rekach pomaga

Dona u mnie tak jak u Ciebie wlasnie po każdym karmieniu jest płacz i wyginanie mimo butelki antykolkowej mimo specyfików które podaje mimo ze trzymam ja az jej sie odbije i jeszcze dłużej mimo wszystkiego !!!! Jak juz zasnie to tak samo stęka okropnie !!!! I ja spać przez to nie moge a nawet jak śpię to po 3 godz na cała noc hehe co ja gadam przy dobrych wiatrach jest 3 godz a dzis w nocy i jeszcze poprzedniej jak godz spałam to jest max . Do tego starsza latorosl szaleje nie jest zazdrosna ale tez mnie potrzebuje ciagle mama mama i juz mi w uszach brzeczy nawet jak mnie nie wola mam wrażenie ze cos chce :(

Teraz wlasnie zasneła ale wydaje z siebie takie dźwięki jakby miała mega zatwierdzenie a przed snem zrobiła kupę i to bardzo rzadka Wiec o co kaman pytam????? No i jeszcze zastanawiam sie czy jest sens sie kłaść wogóle ??? Moze kawy wiadro naparzyc i to takiej siekiery zeby oczy z orbit wychodziły

Pustiszi tez sie modlilam z Julia zeby góra 3 miesiące ta kolka trwała a tu dupa bite pól roku jak w mordę strzelił :( teraz co prawda kolki nie mamy ( na razie !!! Bo kto wie ????)) to prawie taka sama meka jak i z kolką !!!! :(

olich no to super ze nie trzeba naswietlań i mogłas do domku wrócić !!!!

Ania gratulacje pierwszej samodzielnej kąpieli :) czyli nie taki diabeł straszny jak go malują :) !!!!

akuku możliwe ze to ten skok bo nie jest powiedziane ze to zaczyna sie równo w 5 tyg każde dziecko sie rozwija inaczej wiec kto wie !!

dziewczyny pomocy!
Mam taki okropny brzuch że ho ho. Rozstępy masakra a smarowałam całą ciążę i tak wyszły w ostatnich miesiącach. Teraz mąż stwierdził że mam zainwestować w jakiś droższy krem skoro tamte nie działają.
Znacie coś skutecznego na istniejące już rozstępy??? Może któraś już walczyła z tym paskudztwem?

Sorry że piszę na głównym ale nie wiem czy gdzieś już była o tym mowa.

Cleopatra kup moze bio oil..rozstepy zlekna I moze sie splyca ale nie znikna juz nigdy ... ja tez mam okropny brzuch..jedynie jakas plastyka moze kiedys jak kase uzbieram.

CLEOPATRA Moze kosmetyki z Pharmaceris. Mi w tej ciazy ani jeden nie wyszedl, za to z pierwszej ciazy mam bardzo duzo tych "pamiatek". Zbladly i wyplycily sie.

Cos mi Laurka spac nie moze, tylko od niej odejde. Ona musi miec zawsze kogos ;)

Akuku - mam z tt nuk lovi avent butelki i smoczki anty i nic gdzieś indziej przyczyna :(

Teraz po nocy wstawiania co 1,5/2h mały zrobił sie mega aktywny rzuca sie jak pchla już głowa od suszarki boli
Mas dzwoni dziś do lekarza bo ja nie wyrabiam ...

Magsus - a mi lekarka powiedziała ze te wyginania po jedzeniu bo mamy identycznie jak opisujesz to tez kolka tylko ze niektóre dzieci nie piszcza :/ ohhhh zła jestem i bezsilna

Hejos :)

Ja z utęsknieniem czekam na godzinę 14 bo po pół roku wreszcie uściskam mojego braciszka jupiii :))))

Ja mam do mleka kropelki Colief na kolkę i są rewelacyjne, z tym, że uganiaczkę mam z nimi, bo muszą "postać w ciepłym mleku pół godziny,, więc rytuał szykowania mleczka troszkę nam się wydłuża. Mimo to warto, dodatkowo jeszcze przepajam małą koperkiem i czasem daję Gripe Water (woda koperkowa), małą już tak kolki nie męczą :-)

reklama
Aniia to super !! Kurde jak bym chciała zeby ktoś do mnie normalny przyjechał ;)

Ile miały wasze dzieciaczki cm w obwodzie główki ??

Do góry