reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku z tym uciskiem na nerwy i biodro mam to samo. Pytałam lekarza to powiedział, że to rwa kulszowa. Po prostu dziecko naciska na spojenie nerwów czy jakoś tak.

reklama
Ja t3z teraz wstaje c najmniej 3 razy w nocy na siusiu,kurcze coś mnie niecoś piecze w drogach intymnych,nie jest to drażniące,ale mamnadzieje że jakaś infekcja się nie przyplatała.

Cały czas jak patrze na brzuch to mi pulsuje,faluje,malutka non stop w ruchu??Też tak macie??

Jagus mialam takiego mopa, nawet mam go ale trafil mi sie wadliwy bo ten pedal sie zesposol po doslownie 3 myciach...
Teraz mam mop viledy ten plaski ale nie musze wykrecac, jest super, ale wlasnie chodzi mi o parowy, bo Alex alergik i wtedy firanki mozna itd... narazie odpuszczam bo kasy nie mam...

Jejku jak mnie te skurcze macza, to jest jakas masakra...plakac mi sie juz chce z bezsilnosci...

A tu w uk jak z Vikim mialam 3cm rozwarcia i skurcze co 5 minut a nie przybieraly na sile to mnie do domu wyslali i sie 2 dni jeszcze meczylam i to doslownie... a czemu np. Nie przebili mi wod plodowych zeby poszlo, nie mowic o podaniu oxy... nie chce sie juz tak meczyc... zaczelam 39 tc wiec niech sie dzidzius rodzi!!!

Magsus trzymam mocno kciuki za lekki poród&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Akuku ja też mam ten pedał zepsuty ale ręcznie wykręcam naciskając na ten teleskopowy kij;-) Wygląda to trochę jak ubijanie masła;-) No ale jak masz w domu alergika to może faktycznie lepiej taki parowy:)

Ja t3z teraz wstaje c najmniej 3 razy w nocy na siusiu,kurcze coś mnie niecoś piecze w drogach intymnych,nie jest to drażniące,ale mamnadzieje że jakaś infekcja się nie przyplatała.

Cały czas jak patrze na brzuch to mi pulsuje,faluje,malutka non stop w ruchu??Też tak macie??
ja tez przynajmniej ze 3 razy w ciagu nocy do wc chodze a malutka u mnie od kilku dni już spokojniejsza nie kopie tylko bardziej sie wypina

magsus oby sie szybko rozkrecilo

marika z dnia na dzień będzie coraz lepiej, przynajmniej z twoim samopoczuciem, a laktacja tez sie pewno unormuje i mala bedzie weicej sie najadac na jeden raz. a moze sprobujcie jej dac smoczka, bo moze ma po prostu taki silny odruch ssania. moja starsza pociecha tez tak miala i caly dzien umiala na cycku wisiec dopiero polozna powiedziala mi o smoczku i bylo duzo latwiej. mala wcale nie chciala tyle jesc ale ssac

badnyda czesto pomaga polozenie na brzuszek bo sciska ten brzuszek w ktorym sie gazy nagromadzily, ja dodatkowo jeszcze masuje mu ten brzuszek tak jak zalecaja przy kolkach czyli ruchy pionowe i zginam nozki w kolankach i pupke troszke do gory kilka razy aby tez brzuszek posciskac i uwolnic gazy i drugi ruch znowu masaz brzuszka ruchem okraglym jedną reka ( rysujemy słoneczko) i pol okraglym druga reka - książyc i znowu zgiecia nozek i pupy, i tak w kołko po kilka razy. moj w nocy kilka baczkow dzieki temu uwolnil. z tego co kiedys czytalam nocne mleko jest cięższe i moze dlatego moj maly ma mniej sprawne jelitka i ono mu bardziej ciazy na nich. no milo jest dostac takie akcesoria dla maluszka, zwalszcza gdy sie nie spodziewasz, a na same pamperys kupa kasy idzie.

pustiszi ale juz blizej konca niz poczatku, to tak na pocieszenie:)

Fifka tzn ze odstawilas nabial, mowisz ze Adrian żle reaguje na nabiał?

Inomama te paznokcie to ci kochana każa zmyc na porodówce bo w pomalowanych nie widac ewentualnej marticy gdyby sie pojawiala, czy niedokrwienia, bynajmniej czegos tam, wiec nie wiem czy warto sie starac, moze lepiej zrob soibie ładna fryzurkę na dole:)

Akuku urodź już proszę:)

Marika ale długonoga laska nam rośnie dla naszych chłopaków:). śliczna dziewczynka

reklama
Fifka zdrówka dla Ciebie i Adrianka! Oby przeszło jak najszybciej:tak:

Salli mam nadzieję że już trzymasz kasiorkę w ręce. Powodzenia!;-)

Kaczuszka nie stresuj się, faceci już tak mają... :-)

Marika zobaczysz z dnia na dzień będziesz miała więcej sił. No i już masz to za sobą, a ja nadal czekam. Dobrze że mąż Ci tak pomaga.

Bandytka fajnie się czyta twój post i Kajtuś taki grzeczny daje mamie odpocząć

Widzę że coraz więcej z nas jest bezsilne, męczy nas zgaga itd. Mój brzuch obniżony także dziś przy sprzątaniu i wchodzeniu z zakupami po schodach miałam wrażenie że kolanami w niego uderzam. Po obniżeniu brzucha dalej chodzę raz do toalety w nocy i potem nie mogę zasnąć, może czasem trochę lepiej się oddycha i zgaga też nie codziennie ale występuje.

Co do mopa to ja właśnie muszę kupić bo zepsuł się, a u nas w osiedlowym to nic nie ma:wściekła/y:

Aha dziś po wniesieniu zakupów trochę twardniał mi brzuch ale przeszło. Już się zaczęłam zastanawiać nad myciem okien może to przyspieszy poród?? Ale potem zrezygnowałam bo kto by za mnie rodził po myciu tych okien jak już sił brakuje, ale bardzo bym chciała żeby to było już.

Magsus powodzenia

Ostatnia edycja:
Do góry